24 nov 27, 14:41:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 164 165 [166] 167 168 ... 228
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fairy Tail anime (Tilos a spoiler!)  (Megtekintve 749729 alkalommal)
0 Felhasználó és 11 vendég van a témában
tyber22
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #2475 Dátum: 14 júl 05, 07:00:20 »

14. rész, Na megtörtént az Opening váltás, ami szerintem Ütős lett, így nagy kezdőbetűvel Nevet Tele van spoilerrel,de ezt már megszokhattuk  Kúl
ÉS a rész. Hát elértünk a fairy tail történetének egyik legmegosztóbb és legvitatottabb részéhez,amit még animében is sikerült ugyanúgy elcseszni sztem.
Ami jó lett azok a hangok, meg hogy végre azért normális fejeket kapunk. Laxus vs Jura. Hát cseszték kiegészíteni a harcot, ráadásul az egész olyan erőtlen lett szerintem, ahogy Laxus elugrál a kiemelkedő fák elől totál semmi dinamika nincs benne meg olyan semmilyen mintha lebegne,vagy ahogy a Houtengekit nekiküldi a fáknak, a mangában szépen átdarál rajtuk,itt meg egy robbanás az egész....Erza is ahogy "átvág" Minerva füstjén annyira de annyira gagyi és semmilyen,aztán a NAKAGAMI páncél.Jól megcsinálták, de a végső mozdulat vele az is egy vágás....ami mangában egy ilyen lökés  vagy suhanás vagy mi volt.Viszont Minerva új bugyit kapott itt az anime verzióban.  ikszdé Mangában csíkosba tolta, itt már fekete. Biztos Black Friday volt aznap  Kúl  Aztán a zenék.....hát kérem szépen!! Ez a rész a fairy tail csúcsát dolgozza fel,mármint úgy értve, hogy 7 év után végre megnyerik a Nagy Mágiajátékokat, erre az ember egy ilyen pillnatra azért elvárna vagy egy régi OST-ot,vagy egy régit felújítvaúj effektekkel,vagy egy új OST-ot ami kifejezi, hogy a céh történelmében ez milyen fontos pillanat. DE NEM, MIT KAPUNK ? Azt az 5-6 ostot amik eddig voltak,most egymás után betették. Jó mert illettek a részekhez azért, de semmi olyan megborzongató amitől kirázna a hideg mint pl egy dragon force ost. Ezeknek ultra-mega-epic pillanatoknak kéne hogy legyenek, amihez a megfelelő OST berakása minimum a négyzetre emelné az élményt. De nem....maradjunk azoknál amik eddig voltak. A végső mozdulatokhoz, vagy amikor a győztes csapatot kihirdetik oda szinte kötelező lett volna betenni a FAIRY TAIL MAIN THEME-t szerintem, akkor lehet hogy még meg is könnyezem volna a régi ost visszatérését   Pojén de így.... A történtekről nagyon nem írnék,mert azt még mangánál kibeszéltük, hogy oké hogy sting 5-6 másodperc alatt eldönti hogy képtelen kiütni 5 félholtat szinte  ikszdé,mert megtörik,vagy csodálja őket stb....meg hogy Erza természetesen felbuffol egy hatalmasat,és akkor aktiválja  a második eredetet és 1 csapással nyer, vagy ahogy Cheria lefagyott mint a windows ahogy Gray meg Juvia "lekezeli" egymást,és elfelejt harcolni a döntőben.....ez mind gagyi,és összecsapott ahogy mentek is róla a viták. De kissebb kitöltésekkel simán jobbá lehetett volna tenni ezeket animében, de úgy tűnik ez nem érdekelte az animéseket. Na mindegy, én megint csalódtam a részben kicsit, a grafika jó volt szerintem most is, a zenék is jók még ha 1-2 régi ostot is vártam volna. a szinkron ugyan még mindig elsőrangú Laxus ordítása pl nagyon cool. Bár én mikor MAvis mondta a monológját azthittem azt más hangszínben mondja majd,sokkal lágyabban,könnyedebben mert olyan volt kicsit mintha valami könyvből olvasott volna de így is jó volt azért na !  Nevet Remélem hogy a következő részekre már kicsit több dinamikát és "erőt" kapunk a harcokhoz. Ami tetszett még, hogy az openingbe bizony nem mindig volt cenzúra kacsint  Na de a mai rész nekem egy 3/5 Ja igen és a Fairy Tail "csoportképe" a vége felé,azt szépen megcsinálták, hű a mangabeli nagy képhez szerintem,ez egy piros pontot megér  kacsint Az előzetes is jó lett, picit spoileres, de a grafika ismét jónak tűnik,várjuk hát szeretettel xD
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 05, 09:18:20 írta tyber22 » Naplózva
Lemoon
Kezdő Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

Gman kiválasztottja :3

« Válasz #2476 Dátum: 14 júl 05, 10:16:30 »

Hát igen-igen...khm...ezt egy kicsit nehéz megfogalmazni  smirksweat
Nem tudom eldönteni,hogy tetszett-e a rész vagy nem.Ha nem nézem,hogy a manga sokkal jobb,akkor szinte teljesen elégedett lennék ezzel a résszel.
Egy picit elcseszték a legnagyobb pillanatokat.A karakterek már jók,most már koncentrálhatnának arra,hogy a "drámai" támadások ne csak a mangában legyenek azok. Nyelvesít A zenék nekem kifejezetten tetszenek már,és kezdek hozzászokni a sok bénasághoz.De ami most van már hatalmas fejlődés a 176.részhez képest.Hátha mire eljön a következő "arc" addigra már csak az állóképek lesznek negatívumok.  >.<# Szomorú
Na de osszuk fel egy pöppet :3
Erza Nakagami páncélja nagyon tetszett,de egyetértek tyber-rel a mangában is inkább suhanás vagy mifene hatását keltette.Ezt IGAZÁN kidolgozhatták volna,mert kb 1 éve vártam erre a pillanatra.  Technikai KO De hogy Minerva hogy elrepült már  Hmm?

Juvia & Gray páros egész jó lett VOLNA,ha van is abban a támadásban valami,és nem csak egy kék csík tele fehér valamikkel.(legalább ami utána jött az cuki volt ikszdé )

Laxus harcához inkább no comment.
De miért??!Miért kellet azt a felállást így elcseszni? Szomorú Én majd besírtam amikor megláttam.Egyszerűen annyi mindent csinálnak máshogy a mangához képest,hogy azt hiszem ezek rosszul látnak.Kell nekik egy szemüveg...

Na de valami jót is mondjak.Az opening király volt!Kicsit meglepett mert nem a szokásos FT op volt,de én már nem várom,hogy bármi egy kicsit is hasonlítson a régire smirksweat
Egy 2014-es anime színvonalhoz még így is kevés,pedig ez a kedvenc animém már nem tudom mióta Szomorú
Naplózva

Adj a haragnak célt, és kitör a háború.
K ichigo
Uchiha Madara
*

Akatsuki Akatsuki

Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia

« Válasz #2477 Dátum: 14 júl 05, 13:28:31 »

Mit ne mondjak a második poén elég hosszúra sikerült.
Habár egy ilyen tartalmas elemzéshez még illik is.
Monjuk az elemzés jobban tetszett.

Még csak pár képet,és az itt leírtakat láttam.Egyelőre vegyesek az érzéseim.majd meglátom.
A csoportkép viszont tényleg tetszetős lett. Nyelvesít

Ez a kép pedig egy kicsit meglepett: -Pozitív értelemben. (Mindent takar a haja úgy ahogy kell. Hümm-hümm
http://2.bp.blogspot.com/-OUPijbVy_NM/U7eKsvEIieI/AAAAAAAAE_M/u5TK1JxaRac/s1600/ft+189a.png
Naplózva

-Uchiha Itachi-
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

Mikita

« Válasz #2478 Dátum: 14 júl 05, 18:11:40 »

A zene tetszik, a tartalom viszont mocskosul spoileres. Tehát követi az openingek hagyományait. ikszdé
Ending: A zene itt is jó, a tartalmát pedig csak a mangások érthetik. ^^
Nem tudom,hogy tudták így összerakni ezt az openinget,de ez simán veri az előzőt spoiler mennyiség tekintetében. Nevet
Egyébként nincs vele semmi baj,nekem bejön.
Az új endingnek pedig különösen örülök,sokkal jobb a témája/tartalma mint az előzőnek.

Ezek a részek nekem sem voltak a kedvenceim,de ami majd most jön...a mangában nagyon szerettem (egy pár részét Nevet,csak ne legyen cenzúra,könyörgöm),remélem itt egy kicsit többet fognak adni a látványra (kötelező!) és az animációra.
Naplózva

rikito1996
Gennin
*

Lightning Dragon

« Válasz #2479 Dátum: 14 júl 05, 18:20:27 »

én csak néztem Mosolyog
leültem mint gyerek aki a jégkrémét megkapja és lám nem olyat kapott amilyet akart pont olyat amilyet nem szeret  smirksweat
elkezdtem nézni láttam mintha a rajzolás jobb lett volna ennyi pozitívum .. Mosolyog
a zene úristen hát mi ez, ekkora légypukit nem halottam hát a régi zenéitől libabőrös lettem de ezek...
az összevágás mi az hogy Mavis elkezdi mondani a mondókát ami alatt az összes harcot kelet volna mutatni ere félbe félbe szakad ...
a harcok szinte semmik nem voltak 10 ütés mindegyik és ennyi ?  nem tudom nekem a hangok a harcok mait az egész kukába ment talán még jó pontnak kilehet emelni hogy Erza mellei jól néztek ki a páncélba  ikszdé
de komolyan szerintem ez nagyon rosszlett szerintem nem is érdemes nézni a sorozatot mert elrontja a manga élményt,
míg mangába ezt a fejezetet olvastam hát libabőrös lettem de itt semmi
1 hete azt mondtam ez lesz a kedvenc részem hát közelse, se zene se összevágás nem volt jó ha ez a kettő nemjó akkor nemis élvezhető.. nameg külön pont Sting nyögéseinek O.o még ot éreztem vmi kis megható jelenetet ere elkezd nyögni meg bekegni meg mutatják az arcát  elvileg ő hangoakt ad ki de a képen meg mozdulatlan fej csak a könnycsepp csillog a szemébe.
ja igen meg erza lábán a "sérülés" nem tudom én láttam rosszul vagy pár fekete csíkon kívül semmi nem volt ott..
Naplózva
Csabi28
ANBU Kapitány
*

Rejtett Szikla Falu Rejtett Szikla Falu

Badass level is over 9Raditz

« Válasz #2480 Dátum: 14 júl 05, 20:15:03 »

Húha-húha. Erről a részről tényleg van mit beszélni, röhejesen sok szálat vart el, szóval készüljetek, mert sokat fogok írni. Akarom mondani rengeteget.

Először is, nagyon adom Bastian harc elemzéseit, hasonlóak a véleményeim róluk, de mindj ki is fejtem.
Először rendezzük le a gyorsabban összefoglalható dolgokat:

Az új opening: Én tudtam, hogy ma vagy jövőhéten fog jönni. Úgy látszik a 3 hónaponkénti váltás lesz a sanszos itt is. Bár még várhatott volna egy hetet. Na de a lényeg:
FANTASZTIKUS! Nem találok más szavakat, annyira megfogott a zene és a képi világa is, ami szokásához híven SZUPER SPOILERES, tehát ne nézze meg az, aki retteg tőlük. Bár szerintem ez a hosszú sorozat openingeknek a feladata, hogy egy jó összefoglaló képet adjon, mikre számíthat az ember. Ha folyamatosan állóvízszerű állapotot mutat, tehát semmi spoilert, akkor nem látszódik a lineáris előrehaladás a sorozatban, ami szerintem nagyon nem jó. Mint a Op első 4 openingje.
Szóval jah, engem teljesen megnyert a nyitány. Nem sajnálták a mozgóképeket és még VÉR is van benne, nem is kevés Nevet Egyértelműen 5/5

Az ending: Igazából semmi nagy szám. Rengeteg ilyen volt már, szóval én vártam volna valami egyedibbet. A "történése" is semmilyen, csakúgy, mint a zene alatta. Nekem nem tetszett, bár rossznak se mondanám, inkább egy ilyen "elmegy" kategória, mint a mostani Shippuuden ending. 3/5 (Remélem a Sao és a HxH új zárója nem ilyen lesz...)

Akkor beszéljünk egy kicsit a hüve...részről. Vagyis sokat. Atyaisten.
Először is a rajzolása az tetszett, bár az előzőé jobb volt. Szerintem a zenéket is nagyon jól eltalálták, bár tényleg lehetne kicsit több.
És akkor...

Luxus vs Jura, a Szent Mágus: Te atyaúristen... EZEK SZÓRAKOZNAK VELEM ? Miért kellett a Gerard elleni, Orga elleni majd most a Luxus elleni csatáját is ÖSSZECSAPNI ?!!! De most tényleg. Brain ellen olyan szép harcot kaptunk, most meg...  Faceg És ez most inkább a manga hibája, bár az anime is kiegészíthette volna. Annyira rövid és semmilyen lett, az előző rész végén lévő jelenet után sokkal többet vártam. Mashima-nak elfogyott a tintája vagy csak sokkal jobb részek jönnek, és nem bírja kivárni ??? Ez a két szörnyeteg legalább 4-5 mangafejezetet érdemelt volna valóban, erre kapnak össz-vissz majdnem 1 egészet... Annak is a legtöbb része beszéd. De ne mááár. Oké a hangulat nagyon megvolt, Luxus "Moitiktaze" szövege hihetetlen epik volt, csak úgy, mint a nézései és felállása. De... Miért érzem azt, mint a Hitman Reborn-nál ? A már elégszer látott karakterek harcait összecsapják... Kit érdekelnek, csodálta már őket elégszer a publikum... NEM! Én pont az ilyeneket szeretem, amikor a karakterek visszatérnek és újra csatáznak, de ez minden volt csak csata nem. Mashima folyamatosan csak  Faceg -odott ebben az ívben. Kezdte a Jura vs Gerard-al, Luxus vs Raven Taillel, Ichiya vs Bachus és céhtagja, Sting ambush támadása Bachus felé, vááá nem is sorolom tovább, mert csak f#lbasz. Meg úgyis lesz róla később még szó. Viszont az, hogy Luxus használta a Raiohotengeki-t és már Metsuri Mahou-ja is van, nagyon tetszett... Csak hát. MIÉRT IS A BÜDÖS Éhes Farkasok elleni harcot kellett kibővíteni és nem ezt ??? 2014 van b#sszus, találják már fel magukat. Már elnézést... Meg itt a FT-ben totál le van pottyantva az elemi különbségek... Végülis a Föld szigeteli az áramot, de semmi baj, még csak szó se legyen róla, Luxus hogy intézte el hirtelen Jura-t... -Pofád lapos, Titkos Sárkányölő Mágia és kész... Ja oké..

Gray-ék: Talán ez az egyetlen harc, amit el tudok fogadni. Lyon lehet akármilyen erős, kicsit se vette komolyra a figurát Juvia miatt... Pedig megnéztem volna miket tud... Egyébként Gray túl van egy "csodának se nevezhető valamin a Rofus ellen diadalmaskodott harcán", és ha már ott van, leüti Lyon-t és az Istenölőt is... Jó... Ez tényleg csak a Lyon-Juvia érzések miatt nem zavart annyira, de igazából ez is nevetséges győzelem volt.

Cheatania (" By Bastian" ikszdé) vs Minerva: Hát ez tényleg olyan csalás volt, hogy a csalás bók ránézve... De most komolyan, Erzának van egy laza kis op páncélja, amit nem vetett volna be a 100 szörny ellen... Végül is csak majdnem vesztett ott is, de inkább nem fedi fel a trükkjét, jó lesz későbbre. Ne legyen már Mashima-Sensei Kubo 2, a Bleachben se tetszettek az ilyenek, hát itt se fog. Kagura-t is nevetségesen győzte le, erre Minervát is kiüti, váá én mindjárt sírok ikszdé De tényleg. Mi a nyavalya akart ez lenni ???? Ilyen a mesékben sincs ikszdé Ez nevetséges. Ez.. Ez...Ez...
Bár legalább kiderült, hogy Minerván van bugyi és Erza fanservice páncélja is nagyon adta..De... MOST NAGYON NEM KELLETT VOLNA EZ... Kajak átvágja a ruhát a mellén, de persze a keblén egy vágás sem.. Túl durva lenne, ha vérezne, oké én megértem, de akkor... ikszdé Ne most fanservice-kedjünk már.

Sting jelenete: "A Sabertooth még nyerhetne, ha Sting követi a tervet, de... ki kíváncsi egy 1v5-re, ha már ennyi csaláson túl van a FT-t, akkor majd pont ez fogja megváltoztatni a helyzetet ? Na ne már.." Valahogy így hangozhatott a gondolat Mashima fejében.  Egyszerűen nevetséges volt az egész... A magabiztos Sting, aki mindig is határozott és önelégülten kemény volt, aki magához is csalta a FT-t, hirtelen... HIRTELEN... ÁÁ, kiégtem. Ez már akkora hülyeség, hogy a szavakat se találom.

Összefoglalva: Mashima magának ásta a vermet és szépen ki is használva, bele is esett... Pedig milyen jól felépítette az egész Mágiajátékokat erre a napra és mennyi izgalmas harcpárost/triót/quadrát felállított már, erre a "Barátság ereje" nevetségesebben győz, mint ever. Ugyanazt érzem, mint a Hitman Reborn utolsó ívében (aki olvasta, tudja mire gondolok). Mashima nincs tisztában az általa kreált karakterei erejével... Ez már azért elszomorító.
Már félek a következő harcoktól, hogy mennyire el lesznek cseszve. Most mondanám, hogy lehet mi tettük nagyra a mércét, de NEM. Egyszerűen nem tizenvalahány oldalt érdemel egy Luxus vs Jura és satöbbi harcok... Ja meg persze mutatni kell Natsuékat a palotában, hát ez most totál fontos és kelendő dolog...

Az anime epizódot így nem is tudom értékelni, mert ők egy az egyben visszaadták a mangát ikszdé Itt inkább a mangát lehetne minősíteni, de ez nem az a topic. Egyszerűen nem tudom, hogy most mit is érzek... Inkább nézegetem az openinget...
Naplózva

Miiyu
Újonc
*

« Válasz #2481 Dátum: 14 júl 05, 20:22:06 »

Hát nem tudom, nem nagyon merek még hozzászólásokat írni xd. Nekem tetszett ez a rész, jó nem lett a kedvencem, de például ha Sting tényleg rájuk támadt volna a végén, szerintem annak nem lett volna sok értelme, legalábbis biztos nem ünnepelte volna egy normális néző sem a lelátón a Sabertooth-ot, egyszerűen nem lett volna fair úgy nyerni, hogy az egyik tagjuk meghúzódik a háttérben, és megvárja amíg eléggé legyengül az egész Fairy tail, hogy aztán nyerhessenek, még akkor is, ha taktika, és megtehette volna, egy teljesen sérült csapat ellen harcolni akkor sem ért volna szerintem, legalábbis az már nem harc lett volna, bár tény, hogy megható nem volt, de Stingen valahogy nem tudok meghatódni. (hiába próbál pozitív karakter lenni, akkor sem fogom megkedvelni >< )A Juvia-Gray páros aranyos volt, főleg a harcuk végén, egyszerűen a másik páros nem tudott csapatban dolgozni, ez van. Erzánál fura volt egy kicsit, hogy az a hatalmasnak beállított sérülés igazából semmi sem volt, de tetszett, ahogy a hirtelen jött ereje meg lett magyarázva, még az sem volt, fura, hogy eddig nem használta ezt a páncélt, logikus, hogy a legvégére tartogatta(és nem csaló!!!! ha kell megmagyarázom egy kis esszében miért nem az és kész xd ). A Laxus vs. Jura részen kicsit meglepődtem de mindegy, Mavis szövege meg csak zavaró volt, az új openingnek mintha más lenne a hangulata mint az eddigieknek, de tetszik Nevet Asszem egyedül vagyok ezekkel a véleményekkel, de hát ez van.
Naplózva
K ichigo
Uchiha Madara
*

Akatsuki Akatsuki

Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia

« Válasz #2482 Dátum: 14 júl 05, 20:34:03 »

Csabi nem is hiszed hogy mennyire rátrafáltál,igaz inkább csak részben:
"vagy csak sokkal jobb részek jönnek, és nem bírja kivárni ??? " Nyelvesít

Raven-Tail elleni harcon nem kéne kiakadni.Kis halak voltak,főleg Luxushoz képest.Ha több időt pazarolt volna rájuk azt csak az ő imidzsét/szintjét rontotta volna.
Jura elleni harcva viszont tényleg elég rövid lett.
Kivéve ha egy gyors csapd le a csacsit meccs volt. >.<#
Jura vs Gerard anno tetszett nekem,igaz rövid volt,de mégse bukhatott le,ezért Ultear el is kaszálta.Nem is akárhogy. Ördögi

Erza páncélja és rajzolása nekem is bejött.Főleg az arca is jól sikerült kicsit nosztalgikus 1-2kockában.

Grayék harca kb úgy ment ahogy megvolt írva.Nincs kivetni valóm.
Ott is volt egy két jobb jelent Juvia szerencséjére.Na megy ugye a közös kép.
Szerencsére nem olyan lett mint anno ahogy beléptek az arénába. Nyelvesít

Mellek-hez pedig.Nem is véletlen hogy nem sérülnek meg elvégre ott van Fairy tail lányok ereje.
Na jó ezt inkább hagyjuk.Fanservice.nek jó. ikszdé
Kíváncsi vagyok a későbbi durvább helyzettek mit kezd az Anime. Gondolkozik Hümm-hümm Nem lesz könnyű dolguk.
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 05, 20:34:58 írta K ichigo » Naplózva

shiranai
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #2483 Dátum: 14 júl 05, 20:42:07 »

Én még nem láttam a részt, de a mangában sem tetszett a most feldolgozott rész. Egyébként jót nevettem a paródián Bastián, köszönöm, hogy megosztottad.

Miiyu, a Sabert eddig sem a tisztességes mivoltuk miatt imádta a közönség, hanem az elsöprő erejük miatt. Bacchust is hátulról csapta le, aztán mégis éljeneztek. Ez egy verseny volt, ahol Sting taktikájában semmi kivetni való sincs szerintem. Az egyetlen immorális cselekedete Minervának volt, hogy megkínozta Lucy-t, aztán Millianát. Ezek nélkül is elérte volna a célját (az jó taktika volt, hogy a két lányt egymásnak ugrasztotta). Viszont kérlek magyarázd meg az értelmét Erza hihetetlen győzelmének. Imádom a szépen kidolgozott magyarázatokat és hátha rávilágítasz valamire, amin átsiklottam még a mangában. Már csak azért is, mert szerintem Erza az FT legkeményebb női szereplője, de attól még nagyon fura volt ennek a harcnak a kimenetele.

Egyébként az Erza vs. Minerva vége már onnantól hiteltelen, hogy Er-chan lábát szinte péppé zúzta a ráboruló oszlop, a következő részben meg simán rááll, mintha mi sem történt volna. Túl nagy volt Minerva előnye, amit a mangaka csak a csoda páncéllal tudott kompenzálni.

Ha majd lesz égetett feliratos változat, akkor megnézem.
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 05, 20:58:24 írta shiranai » Naplózva

"Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon."
"Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
Miiyu
Újonc
*

« Válasz #2484 Dátum: 14 júl 05, 21:24:17 »

(Húú előre félek, hogy milyen beszólásokat fogok kapni erre xd)  Hát nem tudom, nekem nem logikus egy céhet csak azért szeretni mert erősek, miközben afelett meg elsiklanak, hogy alattomosak, szeretni őket az elsöprő erejük miatt, hát azt nem mondtam volna elsöprő erőnek, ha Sting legyőzi őket egyedül, míg az összes többi tagjuk kiesett, végül is nem Sting versenyzett hanem az egész Sabertooth, teljesen legyengült embereket legyőzni meg nem győzelem a szememben, de hát nem mindenki szeretheti a Sabertooth-t. Hát sajnos nem lesz annyira kidolgozott válasz, mint szeretnéd. Először is, bármit is lehetett látni, szerintem egyszerűen nem sérült meg a lába annyira, mint ahogy mindenki hitte, még ha fura is látva, ahogy megsérült, tudom ebbe bele lehet kötni, viszont abba, hogy csak a legvégén használta a második eredetet, és ezt az új páncélt, szerintem már annyira nem. A 100 szörny ellen felesleges volt neki, és valószínűleg egész végig a "végjátékra" tartogatta. Kagura ellen nem akarta használni, főleg miután megtudta, hogy ki ő, szinte harcolni sem bírt, de azok után amiket mondott valószínűleg végig Minerva ellen akarta használni, ha már más nem működik. Arra, hogy már rendelkezik a második eredettel volt utalás az animében, szóval nem hiszem, hogy ennek olyan meglepőnek kellett volna lennie és nyilván mivel ez sokkal nagyobb erőt szabadít fel, ezért képes volt a páncélt használni, ami ellen Minerva már nem ért semmit, másrészt azért sem használhatta előbb, mert ha tényleg olyan sok mágiát igényel a páncél, akkor nem hiszem, hogy hosszabb ideig viselni tudta volna, az fura lehet, hogy addig teljesen kimerültnek tűnt, de nekem a második eredet számomra ezt megmagyarázza, arról nem is beszélve, hogy ilyen végkimenetelek (és nem harcaira gondolok) teljesen megszokottak a Fairy Tailben. Mármint, hogy egy esélytelennek tűnő karakter végül valami nagy átalakulással, vagy új mágiával, és persze az érzelmek erejével nyerjen, ennyi erővel az egész Fairy Tailt cheatereknek lehetne nevezni. Gondolom nem voltam meggyőző, de nekem meg az ellen érvek nem meggyőzőek, úgyhogy kicsit esélytelen egy vita ez Mosolyog .
Naplózva
Csabi28
ANBU Kapitány
*

Rejtett Szikla Falu Rejtett Szikla Falu

Badass level is over 9Raditz

« Válasz #2485 Dátum: 14 júl 05, 21:51:49 »

Valóban nagyon megoszlóak itt a vélemények, igaza volt Bastiannek pár hete.
Egyébként ugye Hisui hercegnő szó szerint azt hallotta Jövő-Lucy-tól, hogy "Hihetetlen győzelem lesz". Hát ez tényleg az volt ikszdé Nem is gondoltam volna, hogy ennyire. Ezt tényleg nem lehet elhinni ikszdé Ha nagyjából átfogó képet tudott adni erről Hisuinak, akkor megértem, hogy nem bízott benne és hülyének látta ikszdé Ez tényleg hihetetlen!!! Elvileg Jövő-Lucy idősíkjában (ha hasonlít a mostanira), akkor ő se volt jelen az 5. napon, csak hallhatta, hogy mi történt. És köztudott tény, hogy a FT világában (is) Magdi Anyus szelleme kísért. A Kivégző osztag vezére tudta, hogy Lily katona volt, Gray-ék tisztában voltak Zancrow-val és még a FT anime is rátett pár lapáttal, amikor a Csillagos Ég fillerben Cobra beszélt Azuma vesztéséről. Szóval ezek minden egyes harcot velősen kibeszélhetek, amit egyáltalán nem furcsálok, hisz mindegyik nagyon durva. Csak kaphatnánk erről néha 1-2 oldalt is, csakúgy, mint az edzésekről, mert így elég furcsának tűnnek.

Na arra akartam kilyukadni, hogy ha Mashima DIREKT és TÉNYLEG ilyen nevetségesen akarta megcsinálni a győzelmüket, hogy teljes mértékben kimerítse a HIHETETLEN szó fogalmát, akkor már mindjárt más a helyzet. Jura talán tényleg hagyta magát és Luxus kedvéért ütötte ki Orgát, mert tisztelte és szerette a Fairy Tail-t, mivel ő egy tiszta szívű ember és jóban volt Makarov-val, akkor megbocsátok neki. Ugye amikor elsőnek földre küldte, lehet ott tesztelte, hogy tényleg a legvégsőkig elszánt-e Luxus. Meg ugye az animések képtelen voltak kipótolni ezt a harcot és azért látszódik a mangában is, hogy több idő eltelt a jelenetváltások között... Ez oké, de régen meg mégis kiegészítették a Lyon & Yuka vs Kagura & Milianna harcot, szóval ezt is megtehették volna...
Szóval sanszos, hogy Jura hagyta magát, hisz a nagy szoborszörnyét se idézte le (legalábbis nem láttuk). Ha ez tényleg így van, akkor megbocsátok. Imádom Luxust, hihetetlen erős, de ő akkor sincs se elemileg-se tapasztalatilag-főleg nem állóképességileg egálban egy Jurával szemben, aki sokkal idősebb és könnyedén kiütötte Ogát, az Istenölőt, aki valószínűleg nem sokkal lett volna gyengébb Luxustól.

Gray-ék harcát már tisztáztam ugye. Azt az egyet lehet teljes mértékben elfogadni.

Erza Scarlet diadalma pedig szintén hihetetlen volt, hisz Kagurával is alig bírt el, tönkre ment a lába, nem maradt semmi ereje, de előhúzott a tarsolyából egy soha nem látott, mellesleg szuper erős páncélt, ami szintén hihetetlen volt.

Sting feladása pedig szintúgy. Senki nem várta ezt tőle, még saját maga se ikszdé Az égiek teljesen a FT-esekkel voltak, pedig rengetegszer veszíthettek volna. Nem győzöm ismételni, ez tényleg hihetetlen.

Na már most, ha Mashima tudatosan csinálta ilyen nevetségesen hihetetlenre, akkor ez egy b@szott jó epizód lett!!! Sajnos ez tényleg nem reális és statisztikus harc, hogy X egyértelműen erősebb Y-tól, akkor nyerni is fog. Ez sehol sincs így. Az érzelmek/teljes elhatározottság nem kis Power Up-ot tud adni, továbbá ez a FT eléggé hajaz az MMORPG-kre, ahol szintén legyőzhet egy játékos egy statisztikailag egyértelműen erősebb elit mob-ot, mert ő gondolkodik és jobban kihasználja a képességeit, mint az ellenfele.

Igen eléggé az ellentétét beszélem most az előző hozzászólásoménak, de most hűvös fejjel írok. Egyszerűen csak túl sok volt a csoda ahhoz, hogy elhiggye az ember, de hát akkor tényleg hihetetlen!!! ikszdé Nem hittem volna, hogy Jövő-Lucy szavai ennyire igazak lesznek, meg ugye Levy-é is, amikor Erza kihívta mind a 100-at. Nem győzöm ismételni, ha tényleg így tervezte Hiro, akkor igazából egy szavunk sem lehet bárki mond bármit, VISZONT!

Ezek után MINIMUM egy nagyon durva vereség kell az összes győztesnek, kezdve Erzával, aki nem nagyon szereti ezt a fogalmat... Ez a rész/fejezet nagyon durván gyerekessé tette a Fairy Tail-t, szóval Mashimának KÖTELEZŐ lesz valami drámát is mutatnia. Legyen az teljes vereség vagy halál, mivel ha így folytatja, HIHETETLEN unalmas lesz a manga/anime ikszdé
Naplózva

shiranai
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #2486 Dátum: 14 júl 05, 22:30:21 »

(Húú előre félek, hogy milyen beszólásokat fogok kapni erre xd)  Hát nem tudom, nekem nem logikus egy céhet csak azért szeretni mert erősek, miközben afelett meg elsiklanak, hogy alattomosak, szeretni őket az elsöprő erejük miatt, hát azt nem mondtam volna elsöprő erőnek, ha Sting legyőzi őket egyedül, míg az összes többi tagjuk kiesett, végül is nem Sting versenyzett hanem az egész Sabertooth, teljesen legyengült embereket legyőzni meg nem győzelem a szememben, de hát nem mindenki szeretheti a Sabertooth-t. Hát sajnos nem lesz annyira kidolgozott válasz, mint szeretnéd. Először is, bármit is lehetett látni, szerintem egyszerűen nem sérült meg a lába annyira, mint ahogy mindenki hitte, még ha fura is látva, ahogy megsérült, tudom ebbe bele lehet kötni, viszont abba, hogy csak a legvégén használta a második eredetet, és ezt az új páncélt, szerintem már annyira nem. A 100 szörny ellen felesleges volt neki, és valószínűleg egész végig a "végjátékra" tartogatta. Kagura ellen nem akarta használni, főleg miután megtudta, hogy ki ő, szinte harcolni sem bírt, de azok után amiket mondott valószínűleg végig Minerva ellen akarta használni, ha már más nem működik. Arra, hogy már rendelkezik a második eredettel volt utalás az animében, szóval nem hiszem, hogy ennek olyan meglepőnek kellett volna lennie és nyilván mivel ez sokkal nagyobb erőt szabadít fel, ezért képes volt a páncélt használni, ami ellen Minerva már nem ért semmit, másrészt azért sem használhatta előbb, mert ha tényleg olyan sok mágiát igényel a páncél, akkor nem hiszem, hogy hosszabb ideig viselni tudta volna, az fura lehet, hogy addig teljesen kimerültnek tűnt, de nekem a második eredet számomra ezt megmagyarázza, arról nem is beszélve, hogy ilyen végkimenetelek (és nem harcaira gondolok) teljesen megszokottak a Fairy Tailben. Mármint, hogy egy esélytelennek tűnő karakter végül valami nagy átalakulással, vagy új mágiával, és persze az érzelmek erejével nyerjen, ennyi erővel az egész Fairy Tailt cheatereknek lehetne nevezni. Gondolom nem voltam meggyőző, de nekem meg az ellen érvek nem meggyőzőek, úgyhogy kicsit esélytelen egy vita ez Mosolyog .

Félre ne érts, én sem szeretem a Sabert a jelenlegi formájában (hiányzik belőlük a kötelékek iránti vágy, csak az erő érdekli őket, legalábbis eddig), de a történetben szereplő közönség szerette őket. Az elsöprő erőt korábban mutatták be, a korábbi számokban (leszámítva az ikersárkányok siralmas csatáját Natsuval) és azzal, hogy az elmúlt hét évben ők voltak a legerősebbek. Egyébként az is hihetetlen fejlemény lett volna, ha leveri őket Sting, pont azért amit te is mondtál, mert nem lett volna erkölcsi győzelem csak technikai. Én egyébként ilyesmire gondoltam, mikor először beszélt a hercegnő a játékok hihetetlen végkimeneteléről.

Kár, hogy nem lett egy komplett kis értekezésed az Erzás harcról Mosolyog, de megértettem a lényeget. A cenzúra rengeteget elvesz a sérülés értékéből ezek szerint (nem tudom, hogy olvasod e a mangát, ott tényleg durvának tűnt). De a második eredet és a páncél bevetésének idejében van valami, viszont még így is erőltetettnek érzem ennek a csatának a végét. Valahogy úgy érzem, hogy itt most ezt elrontotta a mangaka, mert túlságosan legyengítette Erzát a végső csapás előtt (meg az előző részekben). Egyébként nem akartalak meggyőzni az igazamról, csak érdekelt a véleményed.

Csabi, gondold végig, hogy mennyire illik az FT profiljába, hogy az egyik Fairy Tail tagot megöli végleg (utolsó céhtag aki meghalt végleg az talán az öreg Rob volt, még Erza emlékeiben). Ez egy kedves, néhol bohókás manga, nem igazán illik bele a vérfürdő Nevet. De ne aggódj attól lesz itt még dráma.
Egyébként tartom annyira profi mangakának Mashimát, hogy direkt csinálja a dolgokat. Csak azok nem mindenkinek jönnek be.
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 05, 22:38:15 írta shiranai » Naplózva

"Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon."
"Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
Miiyu
Újonc
*

« Válasz #2487 Dátum: 14 júl 05, 22:37:21 »

Húú bocsi az utolsó mondattal tényleg tévedtem egy dologban meggyőztél, és örülök, hogy érdekelt a véleményem Nevet . A közönség tényleg szerette volna azt a végkifejletet is, vissza gondoltam fejben, és máskor is elég furán viselkedtek számomra. Nem olvasom a mangát, de szerintem akárhogy is nézett ki, nem volt az akkora nagy sérülés. Hát nekem az erkölcs nélküli győzelmek nem kellenek xd.
Naplózva
Kuro25
ANBU Kapitány
*

« Válasz #2488 Dátum: 14 júl 06, 10:41:09 »

Na arra akartam kilyukadni, hogy ha Mashima DIREKT és TÉNYLEG ilyen nevetségesen akarta megcsinálni a győzelmüket, hogy teljes mértékben kimerítse a HIHETETLEN szó fogalmát, akkor már mindjárt más a helyzet. Jura talán tényleg hagyta magát és Luxus kedvéért ütötte ki Orgát, mert tisztelte és szerette a Fairy Tail-t, mivel ő egy tiszta szívű ember és jóban volt Makarov-val, akkor megbocsátok neki.

Köszönöm VÉGRE valaki akinek leesett hogy miért történt az ami. Nálam sosem volt megosztó a végső harc hisz pont az a lényege amit Csabi írt. Ezt sokan nem vették észre hisz az olvasók 90%-a legalább csak felszínesen olvassa a mangát is. De ahogy látom animéből sem jött át a lényeg pár embernek. Na nem baj.

Cheatania (" By Bastian" ikszdé) vs Minerva: Hát ez tényleg olyan csalás volt, hogy a csalás bók ránézve... De most komolyan, Erzának van egy laza kis op páncélja, amit nem vetett volna be a 100 szörny ellen... Végül is csak majdnem vesztett ott is, de inkább nem fedi fel a trükkjét, jó lesz későbbre. Ne legyen már Mashima-Sensei Kubo 2, a Bleachben se tetszettek az ilyenek, hát itt se fog.

Nem értem mit lovagoltok ennyit Erzán. Egyértelműen ő a legerősebb női mágus a céhben. Egyébként ez a húzás nem szokatlan a shounen műfajban mégis úgy sírtok miatta mintha újdonság lenne. Rémlik még valakinek a Yu Yu Hakushoból Yusuke pontosan ugyan ilyen megmozdulása????? Egész viadalt úgy nyomta le hogy le volt korlátozva az ereje és csak a legvégén vetette be Toguro ellen. AKKOR MIRŐL IS BESZÉLÜNK???? Nevet

Egyébként Bleachben sosem volt ilyen Csabi nem tudom miről beszélsz. Üss a kezedre hogy egy lapon említed Mashimát Kuboval aki kb egyenlő szinten írja a Bleachet egy szenny napilappal. Nevet Mashima meg Kubo ég és föld.

Na de akkor jöjjön az én elemzésem:

Opening: Zene választás nagyon jó lett, a spoilereket már megszoktuk és ez kell is hogy felfigyeljen rá az ember.
Juvia véres jelenete eléggé meglepett benne mondjuk de pont az ilyenek miatt fognak az animések bekaksizni hogy mi történhetett.  Gondolkozik

Sárkányok: Motherglare borzalmas lett, milyen feje van már neki te atya úristen. Szomorú vagyok. Levia őrült fejét sem sikerült visszaadni. Ez így nagyon nem lesz oké ha ennyire nem megy nekik a sárkányok rajzolása. Atlas Flame-ből nem sokat látni mert tök homály az egész de jóval erőteljesebb lángokat vártam róla majd később lehet elmélkedni. Scissor Runner meg a legnagyobb epic fail, borzalmasnál is rosszabb lett.

A két Lucy jelenete is borzalmas rajzot kapott. Most már áshatom is azt a fontos drámai jelenetet. Köszöntem szépen animátorok. Csesszétek meg.  Kiüt

Egyébként az óratorony 1 perces mozgása kinek tűnt fel? MANGA OLVASÓK értik majd mire gondolok!!! Nevet

Ending: Szerintem tökéletes lett de ezt csak azok fogják így gondolni akik olvassák a mangát a többiek csak olyan véleményeket fognak kb írni mint Csabi. ^^'

Az ending: Igazából semmi nagy szám. Rengeteg ilyen volt már, szóval én vártam volna valami egyedibbet. A "történése" is semmilyen, csakúgy, mint a zene alatta. Nekem nem tetszett, bár rossznak se mondanám, inkább egy ilyen "elmegy" kategória, mint a mostani Shippuuden ending. 3/5

Mondjuk nálad nem tudom eldönteni hogy te olvasod a mangát vagy sem mert mindig máshogy fogalmazol.  smirksweat

Szóval az Ending nálam simán 10/10-es. Semmi hibát nem láttam benne, zene is tökéletes. Mármint ha nem csak a pörgős zenét szereti az ember.

Opening is majdnem tökéletes lehetne ha a sárkányokat nem cseszik el így 8/10 nálam.

Jöjjenek a harcok:

Mindegyik harc visszaadta tökéletesen a mangát épp ez volt a hiba benne. Volt rengeteg álló kép és nyomott fej megint de kicsit több volt a dinamika most és a zenék is rengeteget dobtak a hangulaton. Meg is lepődtem hogy ennyi zene volt benne és ilyen hangosan nem csak halkan a háttérben.

Luxus vs Jura: Jó harc volt csak itt is a dinamika hiányzott plusz egy kis kiegészítés akár.

Gray és Juvia egyesített támadása olyan volt mint valami gif animáció. Egyáltalán nem tetszett. Semmi dinamika nem volt benne. És ha már őket említem a végén a kézfogásos jelenetet is tökéletesen elcseszték mert pont a lényeget hagyták ki belőle. Nem láttuk az arcukat közben.

Íme: http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/322/6

Ha a 2. képkockát is beleteszik jóval hatásosabb lett volna.

Erza vs Minerva: Nakagami páncél tökéletes lett a rajzolás is tökéletes lett. Magáról a harcról már elmélkedtem fentebb hogy miért ilyen Erza. Egy dolog miatt tűnik ilyen "mindig én nyerek" típusúnak Erza mégpedig azért mert sosem harcol teljes erőből mert a fő célja megismerni az ellenséget, megérteni mit miért tesz. Sosem harcol bosszúból. tiszteli az ellenfelét akármilyen is az. Nekem ezért nem volt sose bajom azzal ahogy nyerte a csatáit.

Fairy Tail tagok vs Sting:

Zene valami hihetetlen szép volt. Még több ilyet. Magáról a történtekről szintén elmélkedtem fentebb mi miért történt. Szóval számomra tökéletes adaptálás volt ez is.

VISZONT!!!! Lector és Sting nyavalygása nagyon nem jött be. Nagyon hülyén oldották meg a hangokat de FŐLEG a képeket és az animálást. Szó sincs rá mennyire pocsék volt.

Még mindig nem tudnak mozgó embert animálni aki vagy fut vagy rohan. Elég cink azért ez a 21. században.

Még egy plusz pont Mavis beszéde a harcok alatt és a rajzolása. Végre megint gyönyörűen rajzolták meg. És tökéletes hatást keltett az egész beszéd is megvolt a szokásos hatása.

Összességében nagyon meglepődtem hogy ilyen jó részt láttam az elmúlt részek tekintetében meg aztán pláne. A főszereplők arcát most nagyon szépen rajzolták meg. Kivéve a csoport képen szereplőkét amikor ünneplik a viadal győzelmét Makarovék. Na az borzadály.

Előzetes: Tökéletesek a rajzok és a fejek is. Ha ezt a szintet tartják akkor nem lesz panaszra okom. A kis barátunk is nagyon faján rajzolták meg.

Jövőhéten remélem odateszik magukat mert az FT történelmében talán a legdrámaibb jelenet következik. Ha ezt elcseszik úgy mint ahogy az openingben is megrajzolták pl akkor örökre elásták magukat nálam.

Gyönyörű rajzokat és animációt akarok látni fantasztikus és drámai zenével. Ha ezt nem hozzák elém akkor mehetnek is piacra árulni kínai cuccokat mert másra sem érdemesek.

Egyébként végre én is látom a fejlődést szóval remélhetőleg pár hét múlva már tökéletesítik a hiányosságokat.

Ja igen még valami: A rész közepén a szokásos szünet nagyon tetszett végre nem a sima logó volt csak. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 06, 10:54:58 írta Kuro25 » Naplózva

BrownOsment
ANBU újonc
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

« Válasz #2489 Dátum: 14 júl 06, 13:36:25 »

Ez a rész messze felülmúlja az összes eddigi részt! Végre éreztem, hogy Fairy Tailt nézek.  Nevet A zenéket most nagyon jól kihasználták és a grafika is meglehetősen helyén volt. Jura és Luxus harca egy helyen igen dinamikusra sikeredett, az nagyon tetszett. Juvia és Gray harca is jó volt, csak kár, hogy önmagában egy vicc, hiszen Sherriáéknek valószínűleg több esélyük lett volna ketten. A Nakagami páncél színesben elképesztő, hogy milyen jól néz ki. A Fairy Tail győzelmének pedig nagyon örültem. Szerintem tök rendjén van, hogy ők nyertek. Már évek óta az utolsó helyen voltak. Ráadásul ez nem az a manga/anime, ahol az utolsó pillanatban a gonosz(nak tűnő) céh elhappolja az első helyet egy sunyi taktikával. Na, de nem akarom annyira túldicsérni sem a részt, mert még mindig teli volt állóképekkel. Ezenkívül rohadtul zavar az a féle lassítás, amit Sting és Lector jelenetére beraktak, meg ami az OP elején van (amikor lassan kinyílik a kapu). Szerintem nagyon ronda... Egyébként OP zenéje nagyon tetszik. Szokásosan lelőttek benne kb. minden spoilert, de sebaj, megszoktuk már. xD Az ED pedig tökéletes választás, mind képileg, mind zeneileg. Fairy Tailhez jól mennek ezek a lassabb, érzelemesebb endingek, mint a 13., 14. vagy ez. ^^
Naplózva

Oldalak: 1 ... 164 165 [166] 167 168 ... 228
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins