Úgy látszik most egyedül leszek, de nekem nagyon durván tetszett a mai rész

Végre egy epizód, ami helye-közel nagyon hangulatosra és epikre sikeredett, de bővebben:
A jövő Lucy-s beszélgetés tetszett, bár nem értem, hogy miért hazudik a barátjainak. Biztos olyan, mint Charle, hogy "miattuk" teszi, mert nem akarja őket megijeszteni nagyon (bár akkor rossz ötlet volt a 10 000 sárkány megemlítése

) vagy csak jobb, ha nem tudják a dolgokat. Mindenesetre amikor Lucy kioktatta Lucy-t és az openingből félig-meddig átvett NaLu jelenet nagyon, de nagyon tetszett

A Gazille vs normális Rouge jelenet so-so volt. Hiányoltam én is az igazi dinamikát (mind minden részből..), vártam volna egy igazi HARCOT. Ez nem nagyon jött össze. Viszont a beszélgetésük hihetetlenül hangulatos lett, nekem nagyon adta

Amúgy Rouge kérdései, hogy "Mi a Céh?" engem egyből a heti Shipp-re emlékeztett, ahol Sasuke kérdezte, hogy "Mi a falu, shinobi?". Érdekes egybeesés

Ezután visszaugrottunk a palotába, ahol jött egy sereg katona... Megint csak egyből a Shipp egyik része ugrott be, amikor Madara leugrott a tömegbe és ANIMÁCIÓKKAL verte egyesével szét a shinobikat. Itt is valami ilyesmire számítottam, de én hülye miért számítok... (Bár a következő rész elég jól néz ki ezen szempontból *)
Majd megint csak Gazille-ékat láthattuk... Nem elég, hogy folyamatosan idegemre mentek a jelenetváltásokkal még a közönség reakciót is be kellett szúrniuk minden egyes támadásnál.. Bár Levy-é illett volna, viszont... Nah de! Az hogy Rouge kapott egy nagyon nagy PU-ot sajnos nem lepett meg, mert tudtam erről a spoilerről, de már félig-meddig sírtam, hogy megint a kedvenc szereplőmet akarják kiütni... Bár Rouge elég vagány volt, de akkor is Gazille-nak szurkoltam. Levy pánikolása minden volt, csak nem pánik, inkább csak simán félt egy kicsit... Mangában azért jobban átjött ez a dolog... Viszont akkor is végigizgultam, azonban mi jött ? Na mi jött ezután ? Mindenki háromra: egy, kettő, három: jelenetváltás!!! Ügyesek vagytok gyerekek! -Köszönjük Dóra!!!

BEVÁGTAK EGY WTF JELENET EGY WTF KARAKTERREL EGY WTF ÉLETVESZÉLYES JELENET KÖZÉ! Mi.. mégis miért... miért volt jó ez nekik ???? Magával a jelenettel nem lett volna nagy bajom, mert furcsa mód még meg is mosolyogtam a bálnát, de akkor is WTF VOLT EZ WTF IDŐZÍTÉSSEL!! Eddig a 3/5 és 4/5 értékelés között ingáztam, de ez elég durván eldöntötte a végét... Legalábbis ezt hittem, amíg nem jött az utolsó perc.
Az utolsó jelenet!!! Rég éreztem ilyet a Fairy Tail-ben, talán még az Ikersárkányok elleni harcnál, tehát a S2-ben egyáltalán nem... A vége olyan szinten volt epik, hogy arra nem találok szavakat!!! Gazille nem marad a földön megeszi az árnyékot és a Vasárnyék Sárkánnyá válik... Atyaisten!!! Natsunál is hihetetlenül tetszett ez a Villámló Tűzsárkány, de a kedvenc szereplőmnél nem kicsit élveztem jobban a dolgot!! Az utolsó kép Gazille-ról nagyon badass lett!!!!
Továbbá a társalgás a végén is nagyon adta. "Nem nézhettél fel rám, mivel akkoriban nem voltam olyan személy.. inkább csak rettegtél tőlem, de mindjárt meg is tapasztalod milyen félelmetes is vagyok!" Nagyon-nagyon badass

Érdekes volt az is, hogy Rouge vagyis Raios régebben ismerte Gazille-t személyesen és viszont, de ez a tanítvány dolog eléggé meglepett. Továbbá ez a szituáció nem kicsit hasonlított Kaguráéra, tehát megint itt egy "random" karakter, akit ismernek a szereplőnk, de eddig nem volt róla egy halvány megjegyzés se... És ez már a második. Viszont ez tényleg kellett, mivel a random megjelent Sabertoothból a random megjelent Rouge a kezdetektől fogva erősen kötődött Gazille-hoz, tehát ez akkor is nagyon tetszett nekem

A grafikával szerintem most bőven nem voltak bajok, egyedül az átlátszó haj és a rózsaszín szem, ahogy ti is említettétek, de ezt már megszoktuk sajnos. Azonban ez a naplemente stílus nagyon-nagyon jót tesz a grafikának, továbbá a háttérzenék is nagyon durván illettek a szituációkhoz... Kivétel az elején az opening előtti dolog. Ez a drámai ost nagyon nem illett a jelenethez... Az animációkat megint nem vitték túlzásba, de legalább Gazille-nak és Rouge-nak értelmes feje volt végig

(Legalábbis én így láttam, de Kuro25 biztos találna ellenpéldát

)
Nos, srácok, semmi kétség, az utolsó jelenet nem kicsit mentette meg számomra az epizódot. A 3/5-öt felvitte
5/5-re, ezáltal megszületett a második tényleg élvezhető S2 rész (a harmadik rész tetszett még, ami tele volt sok ambush-al

) Lehet, sőt biztos, ha olvasnám a mangát 1-2 értékeléssel csökkenne a dolog, viszont a Gazille-os jeleneteket akkor is nagyon szépen átadták. Továbbá a kedvenc karakterem a FT-ben, akkor tetszett meg az egész sorozat annyira, amikor ő megjelent, tehát a Fantomos részeknél (mint sok más embernek úgy szint ). Mióta pedig visszatért és a FT tagja, minden egyes jelenete kincset ér. Nagy valószínűséggel ő is tette Kedvenc animmémmé a Ft-t, tehát ez most egy erős szubjektív vélemény tőlem, de akkor is nagyon jól visszaadták az utolsó jelenetet, hihetetlen epik volt

Nyálazás Off

*A következő rész is nagyon jól néz ki az előzetes alapján. Szép grafika, jó fejek és még animációkat is véltem felfedezni benne!

Majd meglátjuk oszt' mi lesz belőle

U.I: Csak nekem tűnnek furcsának a szemek ? Na nem csak azért, mert átlátszanak a hajakon, hanem azért is, mert mintha a "kedves" karakterek (Lucy, Mira, Levy ) szeme megnőtt volna "magasság" terén. Oké ez sok animére igaz, de itt mintha régebben nem lettek volna ekkorák. Továbbá az is nagy szerepet játszik ebben, amikor a "kedves" szereplők elkomolyodnak vagy szomorkodnak, és akkor a szemhéjuk nagyon lemegy, tehát mintha összemenne a szemük

Félreértés ne essék, szerintem nagyon jól visszaadják az érzelmek tükröződését olyan annyira, hogy számomra a Fairy Tail a legjobb ebben a dologban (is), csak olyan furcsa az egész

Kicsit visszanéztem a Fantomos részeket, hát nem semmi, hogy mennyit változott Lucy

Minden téren!