Whoow! Tényleg inkább S2-nek hívjuk ezt, mert úgy ahogy van, totál megváltozott az egész anime MINDEN tekintetben. Na de sorjában!
Opening: Nekem már a trailerben is nagyon tetszett a dallama, tehát itt is remekelt. Ahogy figyeltem úgy lesz, mint az endingeknél, hogy az epizód tartama és a nyitány szép igényesen átsiklik egymásba, tehát a zene hamarabb felcsendül, mint maga az opening. Nagyon szeretem az ilyen megoldásokat, ergo engem megnyertek ezzel
Továbbá végre IGAZI ANIMÁCIÓK is vannak benne, ami hatalmas felüdülés volt számomra. Persze szokásához hívően spoileres, de aki nem olvassa a mangát, nem lő számukra orbitális fordulatokat. A Nalu faktor meg pláne tetszett benne. Mivel ennyire hangulatos bőven megér egy
5/5-öt nálam. Ha zenében nem is a legjobb opening, igényesség terén messze alázza a többit.
Az epizód: Na most ugrik a macska a vízbe, prepare for the wall text!
Azt kell mondjam a vártnál is jobban felújították az egész animét, sőt már-már annyira, hogyha csak a grafikát és a háttérzenéket figyeljük, meg nem mondanánk, hogy ez is FT !! Ami most egyszerre lehet jó vagy rossz is, de nézzük csak sorjában.
Grafika terén EGYÉRTELMŰEN jobb! Végre lehet érezni az életet a mozdulatok között és a háttér lélegzetelállítóan szép. Ez a téma 100%, hogy a movie-ból lett átvéve, ami nem rossz döntés. Oké, hogy a régi anime verzióban 1-1 állókép szebb volt a színek erőssége miatt, de a másik oldalon meg ott volt az a rengeteg béna fej (*), ami meg dobta is a kukába az egészet.
Igazam volt vagy igazam volt a háttérzenék terén ? Teljes OST váltást kaptunk hölgyeim és uraim
Nem semmi ez az anime! Részben azért szomorú vagyok, mert rengeteg epic háttérzene volt a part 1-ben (most már ez az anime is megélte ezt a kifejezést xD ), de azt kell, hogy mondjam, ez kellett! Annyira új dizájnt kapott a sorozat, hogy a régi dallamoknál is menniük kellett, ami persze rengeteg embernek csalódás lesz. Persze én is remélem, hogy 1-1 főbb st visszatér ( FT main theme, Erza téma ), de erre nagyon kicsi az esély, hisz a tenrou szigetes képsorokat is komplettújra rajzolták. Az új háttérzenéket (is) még szoknom kell!
Harmadik dolog a cenzúra. Nos jó hírek, úgy látszik vagy nem lesz, vagy csak kicsi, de TELJES CENZÚRA NEM VÁRHATÓ! Én ennek nagyon örülök meg kell mondjam
Nem vagyok pszichopata, de azért egy lézersugárral átlőtt emberből csak jöjjön már valami vér!
Végül még pár apróság; ahogy említettem végre animációkban gazdag harcokra számíthatunk és ilyen grafikával 99%, hogy nem lesznek fillerek
Ergó 25-50 részre tippelem ezt a S2-t, ami bőven tökéletes lesz! A reklám jelző is megújult, már nem kapunk aranyos chibiket
Viszont félelmetes, de be kell ismernünk, hogy az anime érettebb lett és sokkal komolyabb hangulatot közvetít felénk, ahogy mondtam, egy teljesen új köntösben csodálhatjuk a FT-t ezentúl.
És most akkor a részben történt dolgokról
Sajnos vagy nem sajnos az epizód felét láttam mangában, tehát itt nem lepődtem meg. Nagyon durva volt, ahogy Sting megölte(?) a Saber mesterét (újabb jel a komolyabb anime jelzőre!). Lector tuti nem halt meg, ez egy tökéletes lehetőség volt Minerva számára
Persze ez nem 100%, ezt csak úgy mondom, mint anime néző, nem tudom mi lesz a mangában, szal nem spoiler. Egyszerűen úgy érzem, hogy az a nő megint sántikál valamiben
Az epizód második fele is érdekes volt, beszélgetés egy sárkánnyal
Elég sok mindent megtudtunk róluk azt kell mondjam. Azért a poénok itt is ütöttek "Nem fogom elmondani rohadék embereknek"-"Én egy macska vagyok"-"Ez 400 éve történt..." Kész!
Azt kell mondjam jól tették az animések, hogy a 4. nap után függesztették fel a sorozatot annó. Egy teljesen új történetszál kezd kibogozódni!
És végül az
ending: Váá ez is nagyon tetszett, annyira hangulatos volt az egész! A modern korban egy Nalu történet, nagyon ráálltak erre a dologra az anime készítői
Persze szokatlan volt, hogy nem Chibi témát kaptunk, de ahogy fentebb említettem párszor, vadiúj köntösben érkezett a sorozat, ami sok mindent megváltoztatott. A zene is nagyon tetszik
5/5*A következő rész tartamában valóban vannak érdekes fejek, viszont mivel animációkban vér gazdag epizód szagot érzek, így ez megbocsátható a részemről!
Na elég sokat írtam, ígérem ez többször nem lesz így (a komment 90%-a nem az aktuális részről szólt). Elég szokatlan ez az új Fairy Tail, de mivel a kedvenc animémről van szó, nekem teljesen bejön
A régi is nagyon jó volt, de a végén már annyi volt az igénytelen animáció, hogy meg is értem, miért kellett egy teljes felújítás! Reméljük itt nem lesz annyi