Jó volt látni, hogy Wendynek nem csak annyi volt a stratégiája, hogy minden erőt a Metsuryu Ogiba aztán vagy bejön vagy nem, hanem rafináltabb taktikát dolgozott ki. Olyan rafinált, hogy nem is lehet tudni, hogy mikor használta azt a mágiát, hogy Serria nem érezte a fáradságot. A végén az ökölharc elég jó lett, nem gondoltam volna Wendyről, hogy közelharcba is belemenne. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi volt a meccsenkénti időkorlát, talán 10 perc ? Nem látszott Wendyn, hogy úgy 5 percet verekedett volna. Talán Serria kicsit visszafogta magát, mert hiába verseny, azért nem kéne annyira megverni Wendyt, már csak a céhük barátsága, miatt sem. Gondolom mindenki elégedett a döntetlennel.

Senkit nem győztek le és még pontokat is kaptak mindketten.
Azért megnéztem volna, hogy Gérald a harc közebén beugrik kettejük közé és készen megtámadni Serriát, megkérdi, hogy mi köze Zerefhez.

Még jó, hogy Wendyre tekintettel nem tette. Kár, hogy a meccs után nem tudta elkapni azt a csuklyást. Doranbalt persze pont, akkor találta meg. Kár, hogy Gérard félt a lebukástól és nem mondta Doranbaltnak, hogy: "Most ne velem foglalkozz! Annak a csuklyásnak köze van Zerefhez! Gyorsan kapd el!"

Gondolom, akkor rövidebb lett volna a sztori. Ez az egész szál nekem kicsit túl klisés volt. Már az, hogy Gérard 1000 ember közül pont egy Tanácstagnak megy neki, aki jellegzetes ruhában van, az meg pont akkor állítja meg, mikor elérné a célját. Yajima mentőakciójáról már nem is beszélve. Az is elég hihetetlen, hogy Doranbaltnak nem eset le, korábban, hogy Mistgunnak nem kéne ott lennie. Gondolom legalább Wendy miatt követhette volna az első két nap eseményeit és a csapatok kiosztását. Ezt mind félretéve Gérardnak lesz némi megbeszélnivalója Urtearel és Meldyvel. Remélem, hogy mostmár ők is bekapcsolódnak a keresésbe.
Végre Kagura és Milliana is tudják, hogy ott van Gérard.

A rajzolás minősége nekem is feltűnt. Azért nem gondoltam volna, hogy Mashima-sensei is leszólja.^^
A rész legjobb jelenete a Luxus-Makarov-Mavis beszélgetés volt. Mostmár még jobban érdekel, hogy mi is pontosan a Lumen Hisroar. Ivan szerint a céh sötét oldala, Mavis szerint nem sötét. Mikor Mavis elkezdett sírni az nagyon aranyos volt.

Luxus vigasztald meg!
Az előzetes nézése közben nekem nem is tűnt fel Sting trollface-ezése. Engem sokkal inkább Natsuék "Nem éled meg a holnapi napot" nézése kötött le.

Még Erza is úgy nézet, szóval a Sabernek reszeltek. xD Nyilván most fog visszaütni Natsu magánakciója és Lucy-n fog csattani az ostor (megint). Komolyan Mashima imádja kínozni azt a lányt. xD