Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
|
« Válasz #2580 Dátum: 14 aug 16, 18:59:24 » |
|
Szinte teljesen egyetértek az előttem szólóakkal. 20. résznek nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. Inkább már rögtön leírom ide az elejére a negatívumokat. Még mindig hiányolom a dinamikát, oké, a Ft anime sose ebben volt erős, de az előző szériába legalább volt bőven, itt még nem nagyon vitték túlzásba. Oké, a sárkányokat alapból nehéz lerajzolni, nem hogy mozgásra bírni azokat, de azért egy Atlas Flame-nek ne már a #&@đ! lábát mutassa a kamera 5-10 másodpercig, mert lusták megrajzolni egy futó dragont... De tényleg. És ennyivel le is tudtam a negatívumokat, minden más tetszett A rajzolás még mindig nagyon szép, gondoljatok csak Rouge-ra. Talán még ebben is erősebb az S2, mert az S1-ben annyira béna Raios fejek voltak, hogy rossz belegondolni. Az epizód eleji kép tetszett, főleg az, hogy mutatták az aggódó Kinana-t és a Raijinshou támadása is jó lett volna, csak ugye több dinamikával. Engem valahogy nem lepett meg Natsu "megeszlek" technikája, totál kinéztem belőle, csakúgy, mint Happy Azt is megtudtuk, hogy van több ugyanolyan típusú/tulajdonságú sárkány és azoknak egy vezére, mivel a tüzek uralkodója Igneel és Atlas Flame tiszteli őt Elég jó kis fordulat lett, hogy összebarátkozott Natsu-val és nekimentek Mothergale-nek, aki tud beszélni! És repülni! (Shrek poén off xD) A két sárkány összecsapása is jobbra sikeredett volna több dinamikával, de legalább a hangulata ott volt. Ott a levegőben! A töltelék jelenetek nagyon-nagyon ötletesek, de ide is kéne a dinamika.... Mindenesetre az összefogó Gray & Rofus, Orga & Jura hihetetlen jó lett Sting White Drive-ja is kegyetlen badass lett, néha nagyon sokat dob ez a CGI(?) effekt, elég csak a Shippuudenes Kyuubi Naruto-ra gondolni Az epizód vége pedig megint nagyon hangulatos lett. Amikor a vérző mellkasát fogó Natsu elindul Jövő Lucy-hoz, akinek kihűlt a teste így kékebb/sötétebb lett a bőre, húúú. Ez azért elég durva screen volt! Az időparadoxon fejtegetése is tetszett, azt mindig is tudtam, hogyha megölöd az adott személyt a múltban akkor a jövőbeli énje is eltűnik, de Meldy fordított eszmefutásra nem is gondoltam még. Ha él a jövőben, akkor nem tudod megölni a múltban, mert ott van a jövőben. Ezután meg Ultear (atyaég mennyi név van már a Ft-ben xD) kifejtette, hogy az csak a természetesen folyó idősíkban van és most teljes a káosz, így meg akarja ölni, hogy véget vessen a felfordulásnak! Az utolsó képkocka nagyon kemény lett Hát srácok ez tényleg nem volt egy nagyon jó rész, de nekem így is inkább tetszett, mint sem vagy csak so-so, ezért aztán egy 4/5-öt adnék rá. A rajzolás és a zenék most nagyon rendben voltak, ha lett volna több mozgás akkor egy tökéletes epizódra sikeredik. De így is jó lett azért. És most megint várhatunk egy hetet...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kuro25
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2581 Dátum: 14 aug 16, 19:31:46 » |
|
Jut eszembe Gray és Rufus közös filler jelenete hatalmas baki volt egyébként. Ha megnézitek a jövőheti részt megtudjátok miért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tyber22
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2582 Dátum: 14 aug 18, 11:06:39 » |
|
Mondjuk az azért nagyon gáz, hogy a rész végén,a visszaemlékezésnél Ultear szeme rendesen barna lett végre, majd kb 3 perc után megint rózsaszín Elég ratyi.... amúgy jó rész volt, bár ott néztem,mikor több másodpercen keresztül csak atlas flame lábában lehetett gyönyörködni xD Már előre félek mi lesz a következő részben, értve ezalatt azt, hogy hogy fogják megcsinálni. DE még kb 2-3 rész és végre elhaggyjuk a nagy mágiajátékok történetszálat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #2583 Dátum: 14 aug 20, 18:13:09 » |
|
Szerintem az kijelenthető, hogy az elmúlt 3-4 rész már határozottan jobb, mint a régi anime, animációban. Zeneileg nem, ez tény, de a mostani résznél, 21-30-nál megszólaló zene, az nem a régiből lett áthozva? Vagy már keverem a régit az újjal?
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” (Harry Potter és a bölcsek köve) "Jól jegyezd meg, Luffy. Kerüljön bármibe, mi ketten...megbánás nélkül fogjuk leélni az életünket!" (One Piece 589) "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." (George Orwell: 1984)
|
|
|
tyber22
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2584 Dátum: 14 aug 23, 08:25:40 » |
|
NA akkor, 21. rész Csit csat bum bum, van itt minden kérem szépen, fillerek fillérekért, Urtear a szélben, miközben Erza és Zserárd (aki próbálja Urtear lenni,mert nagyon kis lelkesen dobálta a kis gömbjeit, biztos Gertear-ré szeretne válni) folytatják az állókép harcot, hogy minél biztosabban lehessenek windows háttérképek. Aztán Killua is mivel 5 része van a vadásztársaságnál még hátra, felcsap tündi-bündinek, hogy elmondhassa kékbajusz apának, hogy ő már nem puja, csak muja. Na de van itt pikachu fejű Lyon, aki majdnem Lion, de mégse vízöntő. És Gray is úgy viszi le a lányokat a földre mint ahogy én szoktam. Respect bro És megtörtént az is amire sok mangás vár. Szerintem jól megcsinálták Gray lézershowját,még így ketchup nélkül is. A headshot nekem ugyanannyira bejött mint még anno mangában, úgyhogy szép volt animekészítő csapat. Előzetes se spoileres. úgyhogy mindent összevetve ismét egy jó rész lett értelmesebb kiegészítésekkel. 4/5 a cenzúra miatt, kicsi ketchupot oda rakhatott volna a sminkes gray szájára na.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #2585 Dátum: 14 aug 23, 15:15:11 » |
|
A kiegészítésekkel nem volt bajom csak Ichiya villantását ne láttam volna. xd Urtear próbál mindent magára vállalni, hogy Gérardnak könnyebb legyen. Azért az már durva, hogy Shimon meggyilkolását is magára vállalja. Erza olyan kemény, hogy a cenzúrák ellenére is átszúr egy sárkányivadékot egy másikat meg ketté vág. Mindig jól veszi az akadályokat. Ahhoz képest, hogy legutóbb a földön fekve várta a halált. xD Kicsit gáz, hogy Happy elfelejti Macao nevét, akit már születése óta ismer. Vagy csak megint trollkodot. Sting nagy volt, hogy hozta magával a sárkányt. xD Itt kevésbé hasonlított Natsura mint a mangában. Flare vissza tért! Vissza hozza a régi hangulatott, mikor még Juvia zaklatta/követte Grayt.^^ Ha látta volna, hogy Natsu mit művelt vele... Yandere mód: ON. Gray "véletlen" most már Juvia fenekéről is fogást mintát vett. Jó kis trükk ez az eséssel álcázott tapizás de azért még nem egy Yuuki Rito. Gray halála nagyon jó volt! Az egyetlen fájdalmam, hogy mikor a földre zuhant nem látszódtak a testén a lyukak.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 23, 18:23:24 írta Tilon »
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #2586 Dátum: 14 aug 23, 17:09:28 » |
|
Szerintem meg egy gyengébb rész volt a mai Végig vártam, hogy mikor történik valami epik (mert a FT minden epizódja tele van velük), de itt csak a legvégén volt, az is a rosszabb fajtából, na de az elejétől: Először is, csak nekem van már NAGYON elegem az opening előtti 20 másodpercekből??? Annyira nincs semmi értelmük, nem értem miért jó ez az animéseknek. Véleményem szerint, vagy egyből kezdődjön a nyitánnyal a rész, vagy pedig legyen 2-3 perc jelenet előtte, de ennek így semmi lényege nincs És ez van már mióta a Fairy Tailben... Gerardék jelenete nekem egyáltalán nem jött át, Urtear túljátszotta a bűnbak szerepét és Miliana dühe is lehetett volna jobb. Egyedül a háttérben megbúvó Kagura tetszett, aki nagyon, de nagyon hasonlít az időmágusnőre Ezután jött az Ikersárkányok jelenete, ami a legszebb dolog lett a részben Nagyot nevettem Stingen, hogy magával hozta a másik sárkányt Kicsit Natsus volt tényleg, de ezen nincs mit hurrogni, hisz alapból őt csodálta már mióta és most megint a példaképe lett Ezután jött mindenféle felesleges jelenet és vágás. Én már ekkor éreztem, hogy ez a rész nem fog 2 fejezetet feldolgozni és ez be is igazolódott utána. Egy mangát dolgozott fel, ami nem is nagy baj, hisz 25-26. részig akarják kihúzni a NMJ ívet, csak most annyira unalmasak és ismétlődőek voltak a filler jelenetek :S Nem tetszettek. Cobra az előző részben még a földön volt, most meg már tök egyenesen áll, továbbá benyögi, hogy milyen régóta nem volt szabadlábon... Csillagos ég kulcsa filler, sebaj... Ichiya fenékmutatása tényleg nem kellett volna, elég volt belőle bőven az ovában Inkább Lucy-ét kellett volna jobban szemünk elé tárni pár résszel ezelőtt. Oké, hogy sok lány is nézi, de nem tudok egy olyan személyt elképzelni, akinek bejön Ichiya Macao-ék és Jet-ék jelenete hihetetlen unalmas lett, nem értem miért kellett belőlük ennyit mutatni. Nem az, hogy nem érdekel, csak legalább harcoltak is volna egy értelmeset, de ehelyett végig rinyálták a részt... Flare jelenete nekem is tetszett Jó volt újra látni. Na de a lényeg, Gray-ék! A rész elején még kaptak is egy új háttérzenét az animésektől, bár az is elég lapos lett Furcsa, hogy most meg már Lyon-ékkal volt, nem Rofussal, de így már értem Kuro korábbi megjegyzését Hát biztos elköszönt tőle gyorsan Aztán a rész végi bumm! Ha nem tudtam volna erről, akkor se lepődök meg nagyon, hisz annyira sejthető az egész... Szépen megsorozták Gray testét és fejét, aminek az árnyékképe nagyon kemény volt, de tényleg jobb lett volna egy kis vérrel. Érdekelt volna Gray mit akar mondani... Ez az epizód így csak egy 3/5 a részemről, többet vártam A rajzolás és látványvilág (színek, háttér) még mindig nagyon jó és a szinkronnal sincs baj. A kitöltések általában ötletesek, persze most kivételesen nem voltak azok. Az S2 széria 2 közepes/nagy hibája az, hogy élettelen a zenék és nem nagyon vannak mozgóképek. Nem is tudom melyik zavar jobban, de ha legalább az egyiket orvosolnák, akkor egyértelműen jobb lenne ez az új anime változat, de egyenlőre a régi jobban tetszik :S
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chizury
Újonc
Nem elérhető
Rejtett Hang Falu
|
|
« Válasz #2587 Dátum: 14 aug 23, 18:10:29 » |
|
Egy elég jó rész lett azt kell mondjam. A fillerek...hát ööö Ichiya nélkül szerintem meglettem volna. Flare meg Lucy tetszett bár a vöri elég beteg fejet vágott. Happy hozta a formáját ~Gihi Az új grafikában annyira tetszik a háttér csak az emberkék vágnak néha furi fejet . Gray halálát is jól megcsinálták bár arra számítottam h valami piros fekete lesz hát tévedtem. Juvia hátsója tapizásán én már meg sem lepődök főleg h már Natsu is csinált valami ilyesmit Urtearra leszek még kíváncsi a kövi részben.
|
|
|
Naplózva
|
"Csak azok az emberek válhatnak főszereplőkké, akikből hiányzik valami."
|
|
|
BrownOsment
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
|
|
« Válasz #2588 Dátum: 14 aug 23, 18:19:43 » |
|
Kár, hogy csak egy fejezetet dolgozott fel. Így elég eseménytelen volt az egész, el is húzták rendesen. Elején tetszett az Erza-Gérard-Millianna-Urtear jelenet, de utána kár volt közbe-közbe berakni Urteart, ha csak következő részben lesz. Így nekem olyan keserű íz maradt a számban, mégha jövőhéten úgy is láthatom. Amúgy a kiegészítések nem lettek volna rosszak, ha jobb karakterek választanak a drámaibb pillanatokba. Jet és Droy jelenete alatt tök jó zene szólt. Simán meg lehetett volna csinálni mással, nem velük. xD Flaret jó ötlet volt berakni, habár gondoltam, hogy nem fog megszólalni, hiszen egy-két mondatért felesleges lett volna behívni a szinkronhangját. ^^' A rész végén Grayék jelenete nem lett rossz, csak hát a sok időhúzás után olyan gyorsan történt... A lassítás pedig még mindig borzalmas. Sajnos Urtear is kap belőle a következő részben. Na, majd meglátjuk, mindenesetre nagy reményeket fűzök a jövőhetihez. ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WolfMachina
Újonc
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #2589 Dátum: 14 aug 23, 21:44:37 » |
|
Nem volt rossz ez a rész, de én még mindig nem tudom megszokni az új rajzolást és a zenéket( lehet, hogy csak az én megszokások ). És tényleg igaz lenne, hogy 20 rész lesz? Ha igen akkor megint 1 évre elmennek pihenőre, vagy hogy is lesz ez? A lényeg az, hogy az említett hibákat ki kéne javítani és jobb lenne, mint a régi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kuro25
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2590 Dátum: 14 aug 24, 12:07:28 » |
|
És tényleg igaz lenne, hogy 20 rész lesz? Öhm izé mi? Ezt most nem értem. Ez a mostani rész volt a 21. rész szóval kétlem hogy véget érne a 20. résszel. Egyébként én olyat is hallottam hogy Szeptemberben ér véget. Mondjuk hivatalos infó erről nincs szóval tuti kacsa ez is. Viszont jobbik fajtából elvégre ha kiszámoljuk mangások tuti jobban tudják, akkor pont Szeptember környékén lenne vége a mostani sztori vonalnak. Egyébként én örülnék neki ha ilyen max 30 lenne kb. Mert most oké hogy aránylag tartják a minőséget és a heti részben 3 új zenét is hallani véltem de kettőt biztosan. De idővel tuti romlana megint a minőség. A rész elején még kaptak is egy új háttérzenét az animésektől, bár az is elég lapos lett Furcsa, hogy most meg már Lyon-ékkal volt, nem Rofussal, de így már értem Kuro korábbi megjegyzését Nekem bejött a zene de megint eljátszották azt hogy nagyon rövidre vágták a zenét mire beindulhatott volna már vége is lett. A többi részét a kommentednek nem hagytam benn mert kész regényt írtál te is. De azért válaszolok. Az Opening előtti cucclik egyértelműen időhúzásra vannak ahogy a filler részek is. Igazából nekem nincs bajom velük 1-2-nél még én is alig tudtam eldönteni hogy akkor ez most manga vagy filler. Ráadásul Gray miatt kellett is ez hisz ha két fejezetet dolgoznak fel az animések kicsit se izgulnának. Kellett ez a sokkhatás nekik pláne a Gruviásoknak. Viszont Urtear jelenete a végére már nem. Plusz pont egyébként hogy az előzetes egyáltalán nem mondott el semmit a kövi részről, mármint animés szemszögből. Viszont ha jól láttam Urtear jelenete eléggé cenzúrás lesz sajnos. De remélem ettől eltekintve szépen kihozzák majd belőle a maxot mert a jövőheti rész eléggé drámai lesz megint. Urtear egyébként nem játssza túl a dolgot pont így jó a karaktere mert így fejlődik. Minden szálat el akar varrni. Aki ennyi gonoszságot csinált annak így kell szenvednie. És még csak most jön a java. Részemről 1-2 hibát elnézve szintén pofás rész lett.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 24, 12:08:49 írta Kuro25 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #2591 Dátum: 14 aug 24, 14:45:43 » |
|
Megnézve a részt, számomra most már egyértelmű, hogy a zenéken kívül a Part2 jobb, mint a part1. Igaz, hogy 15 rész kínszenvedés kellett hozzá, de szerintem összességében megérte. A mostani rész is, ahhoz képest, hogy a fele filler volt, nem volt rossz, sőt. Az animációra nem tudok rosszat mondani, jó volt, szerintem. Volt egy pár új soundtrack is, szóval okés volt. És a kellően fontos jelenetek nálam bejöttek. Elsősorban Gray halálára, Urtear rész végi mondatára. Szóval nem volt ez rossz, ha ezt tudják tartani, akkor részemről abszolút oké.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” (Harry Potter és a bölcsek köve) "Jól jegyezd meg, Luffy. Kerüljön bármibe, mi ketten...megbánás nélkül fogjuk leélni az életünket!" (One Piece 589) "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." (George Orwell: 1984)
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #2592 Dátum: 14 aug 24, 17:56:20 » |
|
Igen tudom, hogy időhúzás az op előtti pár másodperc, de annyira értelmetlen az egész, hisz a nyitány után kb megismétlik ugyanazt, csak a narrátor beszél... Legyen inkább az opening előtt egy 1-2 perces ÉRTELMES előző rész tartalma, ne ilyen hülyeség. Az meg, hogy Gray halálával ért véget a rész, elég érdekes volt, hisz oké, mindenki izgul és egy durva sokkot hagyott maga után, de anno Tenrou szigetnél, amikor Hades eltüntette Wendy-t, abban az epizódban 3 fejezetet is feldolgoztak, hogy nehogy izguljanak miatta egy hetet, szegény Wendy nem halt meg! Pedig csak eltűnt, míg Grayt szanaszét lőtték, hát oké... Szerintem se sanszos, hogy 20 rész múlva, pláne Szeptemberre ér véget a sorozat, hisz még csak most kezdte 1 év 1 hét után, elég fail lenne máris abbahagyni. Pláne, hogy nincs egy szízonos anime szintjén a jelenlegi színvonal. Meg ha belegondoltok, az Éhes farkasoknál agyon volt húzva a sztori, ha a mágiajátékoknál akarták volna abbahagyni, igényesebb és filler nélküli részeket kapunk. Szvsz legalább 52 részes lesz ez az S2. A manga mennyiség is adott, az meg régen se zavarta őket, hogy egy ív közepén függesztették fel a történetet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tyber22
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2593 Dátum: 14 aug 25, 13:50:54 » |
|
Az igaz, hogy állítólag a dvd-n kiadott részekben kevesebb a cenzúra ? Nem is tudom hogy hol olvastam már,de gondoltam itt is rákérdezek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #2594 Dátum: 14 aug 25, 14:14:47 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
|