|
Adachi
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #361 Dátum: 08 jan 02, 23:49:45 » |
|
..áááá ez kurva joo.. X.X ..... ..am.. valaki nem tud nekem esetleg PÜ ben egy olyat megírni h tulképp milyen helyen és mennyiért árulnak ilyen rajztáblát??... ...előre is nagyon szépen köszönöm....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #362 Dátum: 08 jan 03, 09:43:23 » |
|
fúú... Trixie ezt a grafit képpet is sokáig rajzolgathattad mire, kész lett... Nagyon jó lett.. Amikor megkaptam a rajztáblát...(Az én grafikai táblám 9X12-es méretű, és 40 ezer forintba került..) Akkor elősször én is kipróbáltam meg minden, de attól maradtam a megszokott klasszikus stíulsnál. A grafitnál és rajzlapnál, vagy az olajnál és a vászonnál. Mert lehet, hogy sokan hiszik, hogy grafikai táblával ugyanolyan rajzolni mint cerkával, ám szerintem ez nem teljesen van így. Igaz, hogy a hibákat könnyeb kijavítani, hiszen egy mm átmérőjű hibát is kijavíthatunk úgy, hogy a képen lévő többi részletbe nem nyúlunk bele... Viszont általában a rajztáblához tartozó toll hegye elég nyomásérzékeny, így ahoz, hogy valaki egy rendes képet tudjon rajzolni valamennyire ismernie kell a photoshop tulajdonságait is, mert máskép a képen lévő vonalak nem lesznek egyenletesek, vagy a tárgyak kinézetének megoldása is rossz lesz. Meghát néha nehéz megszokni, hogy a rajztáblán rajzolsz, de a vonalak a monitoron jelennek meg. Én is kemény két percig szenvedtem, mire megszoktam... De mégtovább szenvedtem a photoshoppal, hogy rá jöjjek minden apró fortélyára, szal ha valaki vesz egy rajtáblát, akkor keményen startoljon rá a rajzprogrammjának kiismerésére...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #363 Dátum: 08 jan 03, 14:44:58 » |
|
Én kaptam egy Készíts mangát c. könyvet, amiben a Photoshop használatáról is ír, és abban volt benne ez a rajztábla. Meg egy uccsó kérdés, hogy a tábla alá lehet tenni lapot, amit át tudok másolni, hogyha pl rajzoltam vmit sima lapra, és azt akarom átmásolni, h az legyen a gépen is... ???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Trixie
Vendég
|
|
« Válasz #364 Dátum: 08 jan 03, 15:03:02 » |
|
Köszi Saphira^^ ha az ember élvezi amit csinál nem tűnik hosszú időnek.Két óra körül lehetett de nem figyeltem. Az én rajztáblám A4-es és köbö 24-25 ezer volt szállítással együtt.
Handy,bezony,lehet alá lapot tenni^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #365 Dátum: 08 jan 03, 15:06:13 » |
|
Jújdejó, akkor nekem kell egy! De a névnapom csak 4 hónap múlva lesz. Nemtok addig várni! XP Nembaj, majd anyától rákérdezek. Úgy szeretnék ien jó fanartokat csinizni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #366 Dátum: 08 jan 03, 15:19:50 » |
|
Nálam az a baj,hogy ötleteim vannak csak kézügyességem nincs
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #367 Dátum: 08 jan 04, 13:17:49 » |
|
Handy, lehet alá tenni rajzlapot, viszont arra figyelj, hogyha A4-es méretű rajztáblát veszel, és amikor rajzolsz a rajztáblával, akkor a rajztábla nem csak a programba megnyitott új lap, hanem az egész képernyő.. Azaz, a photoshopnál általában oldalt vannak az eszközök, és az a terület, amit nem foglal el a lap, az szürke. Tehét ha a rajzlapról kimész az ecsettel, akkor a rajztáblával úgyanúgy tudod irányítani a kurzort.... tulajdonképpen a rajztáblával meg csinálhatsz mindent, amit egy egérrel. Nos, itt csak annyi a bonyodalom, hogy a rajztábla A4-es méretű, viszont általában még ott van a photoshop/paint fejléc, vagy az eszközök, ami foglalja a helyett... röviden: ha rajzolsz A4-es rajzlapra egy olyan képet, ami az egész felületet beborítsa, az a gépen nem fog kiférni, csak ha közben mozgatod a lapot... Tehát ügyelni kell arra, hogy a rajzlapon lévő rajz, pontosan akkora legyen, mint a gépen megnyitott lap... nem tom, hogy mennyire volt érthető... :-X
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 jan 04, 13:19:46 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #368 Dátum: 08 jan 04, 16:34:49 » |
|
Hmm, sejtem mire gondolsz, de majd ha meglesz élőben kipróbálom. De tökre örülök, mert már holnap elmegyünk anyával venni a pénzemből. Sztetek 26000-ből lehet vmi jót venni? :-X
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
memoryan
Vendég
|
|
« Válasz #369 Dátum: 08 jan 04, 18:55:14 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 jan 04, 19:04:39 írta memoryan »
|
Naplózva
|
|
|
|
Trixie
Vendég
|
|
« Válasz #370 Dátum: 08 jan 04, 20:22:56 » |
|
Handy,annyiért bőven lehet,de jobban jársz ha a netről rendeled,ott ennyiből még a szállítás is kijön bőven.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #371 Dátum: 08 jan 04, 20:38:18 » |
|
De már holnap meglenne, úgyhogy sztem elmek megvenni, már nagyon várom, hogy meglegyen! ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Moonie-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
9farkú otaku-girl, kami-sama, Banánkage:D
|
|
« Válasz #373 Dátum: 08 jan 04, 23:04:10 » |
|
Hmm, kicsit Dragon Ballos stílusú lett, engem legalábbis arra emlékeztet Amúgy elsőnek tényleg nem rossz, csak sokat kell gyakorolni, senkinek sem megy hipp-hopp Gyakorolj és menni fog öcsi! (asszem én is megint elkezdek rajzolni... olyan régen rajzoltam már animés dolgot, muszáj lesz behozni a lemaradást )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Adachi
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|