24 nov 30, 17:15:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 55
  Nyomtatás  
Szerző Téma: GO (2 soros szabály!)  (Megtekintve 155928 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #750 Dátum: 11 jan 09, 20:58:55 »

Persze, de a gó ennél sokkal több az emberi kapcsolatokat és az ember személyiségét is tükrözi. Ha valakit látok gózni meg tudom mondani milyen ember.
Hmm. Most, hogy belegondolok... Eléggé vesztettem a régi fantáziadús gémemből.
Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #751 Dátum: 11 feb 17, 07:48:13 »

Áruld el, hogy a francba fejlődhet az aki nem játszik?  ikszdé

Egyszer mesélhetnél hogyan tükrözi a GO a személyiséget.  Mosolyog
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #752 Dátum: 11 feb 17, 12:15:35 »

Dehogy tudod megmondani. Apróságokat látsz belőle. AHogy bármilyen msá tevékenysége során is, tényleg csak ez nagyon kevés.

Szerény véleményem szerint a gót amúgy messze túlértékelik. Tény, hoyg talána  legkomplexebb hasonló játék, de ennyi, és olyan körültekintő, lankadatlanul figyelmes, módszeres, következetes logikát igéynel, ami midnen msát háttérbe szorít számomra.
Az összes hasonló játékhoz haosnlóan elsősorban a figyelemről és a következetességről szól, mindenféle stratégia, trükközés, elemzés, kreativitás csak ezeken keresztül, ezeken túl és ezek alatt jelenik meg.
 Nem sokat játszottam, mert egyszerűen az egész halálosan unalmasnak tűnt nekem, de abból eléggé így szűrtem le.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 17, 12:22:53 írta STM » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #753 Dátum: 11 feb 19, 15:08:01 »

5 Kyúig az ember semmit nem ért a góból. Addig csak egy matematikai művelet. Utána művészet.
Nem szigorúan öt kyú, de kb. Aki arra kell figyeljen, hogy ne önatarit lépjen az nyilván nem fogja meglátni a játék szépségét.
Olyan mintha egy verset kéne írnod amiben kifejezed önmagad, de nem tudsz az adott nyelven, amin írni kell.
Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #754 Dátum: 11 feb 19, 15:48:48 »

Nekem az elejétől fogva művészet. ikszdé A lépéseimben meg nincs semmi matematika, na jó talán lehet mégis van, csak nem tudatosan.
Oké van, hogy kiszámolom a lehető legjobb lépéssort, de csak ilyen kritikus life and deatheknél.

Nem tudok más olyan játékot, amelyben örömmel tölt el a vereség.  Mosolyog  Valószínűbb, hogy nincs is.

-------------------------------------------
Kilenc kyuusok ellen már úgy néz ki egyenlőre kevés, ha csak ösztönösen rakok, aszem ez már egy erősen gondolkodós szakasz eleje.

Na de több vereség után az egyiket nagy nehezen sikerült legyőznöm. ikszdé Rég volt már ennyire bonyolult játékban részem. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 20, 09:14:19 írta Shiro » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #755 Dátum: 11 feb 20, 10:46:04 »

Hát, igazából inkább csak reflexeken múlik. Ha beépült a tudatalattidba a jó alakzat, érzed hová kell tenni. Én 9 kyú ellen nem gondolkodok, csak rakok. De ehhez jó sok könyvet olvastam el, hogy ilyen legyen. Nevet
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #756 Dátum: 11 feb 20, 11:08:20 »

Király, hpgy azt se toom, hogy miről beszéltek. ikszdé Ez valami játék vagy mi? Néha egy egy hsz alapján olyan mintha ez valami matekfeladat lenne.  Ohh My God
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #757 Dátum: 11 feb 20, 11:37:05 »

Játék, tudomány, sport, művészet.
Én a művészet részét érzem benne leginkább. Mosolyog
De amúgy egystratégiai játék. Olyasmi mint a sakk, csak ez nem primitív és unalmas, mint a sakk.  ikszdé
Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #758 Dátum: 11 feb 20, 11:43:55 »

Megelőztek
----
Ja játék, egy kicsit régi ikszdé

A matek mellet, volt már itt szó filozófiáról, hadviselésről és pszichológiáról is (meg néhány egyéb más dologról). ikszdé De egyik se volt off, ez benne a szép.  ikszdé

Míg a sakk csupán a katonai egységeket szimulálja, a GO az egész hadszínteret. (várfallal, folyókkal, hegyekkel, katonákkal mindennel együtt)

ui: Egyébként olvastad a A hadviselés művészetét?
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 20, 11:46:01 írta Shiro » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #759 Dátum: 11 feb 20, 11:47:35 »

Nem olvastam.

Ez a játék érdekesnek hangzik. Nevet Bár én nagyon n00b vagyok ezekben, sakk se az erősségem. Nevet De tuti hogy jó lehet. Mosolyog
Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #760 Dátum: 11 feb 20, 12:00:57 »

Azt   Gdattól   kérdeztem,   de   akkor   te   is   olvasd   el,   egész   jó   kis   olvasmány.

..én nagyon n00b vagyok...
Akkor   neked   találták   ki. xD

Ha   ezt   végigcsinálod,   már   tudni   fogsz   játszani:

http://mge.eqnet.hu/gorol/go_oktato/hungarian/index.html
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 25, 15:30:41 írta Shiro » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #761 Dátum: 11 feb 20, 12:05:07 »

Persze, háromszor is. És még fogom is, különböző élethelyzetekben mindig más lehet tanulni benne és nem csak a háborúra, meg a góra érvényes az a könyv, hanem az egész emberi életre.
Naplózva
Shiro
Moderátor

« Válasz #762 Dátum: 11 feb 23, 12:19:50 »

Gyá, a SmartGoval többet nem játszom! 3 napja csinálok benne feladványokat, aztán miért ne gondoltam legyen egy meccs is, erre már vagy 4 órája tart. S remélem, hogy már a vége felé járok.  Technikai KO

5 és fél óra.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 23, 13:42:18 írta Shiro » Naplózva

Hiei D. Legend
Moderátor

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #763 Dátum: 11 feb 23, 14:05:06 »

Én má vagy 2300 go problémát megoldottam bennexD A baj az, hogy annyira ráálltam a nehéz próblémákra, hogy jön egy 16 kyus és olyan hülyeségeket lép, hogy felidegesít és nem megy a játék:D. Szal már nagyon keveset gamelek. Inkább csak próblémákat oldok meg. Néha Gdattal össze veretem magamat:D.

Ezek után megjegyezném, hogy: http://naruto-kun.hu/forum/index.php?topic=4858.0
A go pont olyan játék amikről regényt lehet írni szóval kérlek titeket 2 sornál többel tiszteljétek meg a topicot.

« Utoljára szerkesztve: 11 feb 23, 14:07:18 írta Hiei D. Legend » Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
Shiro
Moderátor

« Válasz #764 Dátum: 11 márc 13, 05:12:23 »

FlyOrDie ajánló by Shiro:

A fent említett oldalon ís hódolhatunk kedvenc szenvedélyünknek a GOnak. Ámbár ne higgyétek, hogy egyből szép kiegyensúlyozott meccsekben lesz részetek. Nem! Előtte egy sokkal nagyobb kihívással kell szembeszállni, a saját akarattokkal. Mert valószínűleg olyan ellenfelet kaptok, hogy csoda ha ép elmével végig tudtok játszani egy partit.
Elsőnek a kezdő kategória indulunk. (amiben a játékosok erejét tekintve a szórás elég nagy)

A következő ellenfelektől kaphatunk áltlában kíhívást

1. gyenge játékos (nem gond hisz mi is voltunk azok)
2. erős játékos (vagy egy frissen regisztrált tapasztalt játékos, vagy magasabb rangban van hogy velük találkozzunk, előtte bizonyítanunk kell, magyarul növelni a rangunkat)
3. a makacs játékos, akinek habár képességei elég jók, de viszont vereség esetén kilép (a program szerint ilyenkor miék a győzelem, de nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom ez nagyon idegesítő)

4.  A hülye gyerek kategória.
kezdő lépései
a valahol a tábla közepén, de nem Tengenen
b 1-1 ponton
c rögtön támad, de rosszul

Mondhatnánk, egyszerien azt, hogy nem ismeri a játékszabályokat, és ezért csinál állandóan gombócokat, de miután leütjük a 100. kövét a gyerek képes döntetlent ajánlani.
Én nem tudom, de általában, ha egy táblás játékban az ellenfél sorra üti le a bábuinkat, akkor az nem azt jelenti hogy mi olyan királyul tudunk játszani (kivéve a sakk valamelyik fajtája (aszem a francia sakk)) és méltóságteljesen felajánlani az ellenfélnek a döntetlent.)

Ez pl bokszban pl  úgy nézne ki, hogy állunk a ringben és a kezünk magunk előtt tartjuk támadó állásban.
Az ellenfél meg nem csinál mást mint arcal neki rohan az öklünknek, majd kicsit meg rázza fejét, esetleg felkel a padlóról, és jóból neki szalad, meg újra és újra. És aztán egyszer csak azt mondja, hogy egyezzünk ki döntetlenben.

Magam részéről azt kell mondjam, hogy szeretek nyerni s hát ki ne lenne ezzel így.
De a vereséget se szoktam bánni, hiszin leginkább azzal mérhetjük fel a saját tudásunkat, és közben el leshetünk az ellenféltől egy két lépést.
A döntetlen egy ritka és megdöbbentő dolog, ami csak a komi nélküli játékban fordulhat elő, és az egyik (tapasztaltabb) játékos  szándékosan döntetlenre játszik, vagy nagyon ritka esetben minden szándék ellenére is kialakulhat.

De ha mindezeken sikerül átverekedned magad, akkor irtózatos akaraterőre és türelemre teszel szert, valamint találkozhatsz erősebb játékosokkal.

S a végére azért néhány pozitívum is had jusson.
Szép a grafika s szépek az effektek.

Naplózva

Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 55
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins