Azért írom ebbe a témába, mert erősen visszalépek a múltba és egy eredet történetet feltételezek, így gondoltam ez a helyes téma.
A sharingan egy kekkei genkai amit az Uchiha klán birtokol.
1. Sharingan2.Mangekyou Sharingan3. Rin'neganEzt a sorrendet csak azért írtam le, hogy átláthatóbb legyen a levezetésem amit a sokszoros manga olvasás után el tudok képzelni.
A Sennnin két fia a két különböző erőt örökölte. Fizikai erőt a Senjuk
(fény stílus) a fizikai energiák és az akarat erő.
Emiatt képesek a senjuk hatalmas erőt kipréselni magukból ( Mokuton stílus vagy Tobirama képessége, hogy hatalmas víz mennyiséget képes megidézni és a fejlett orvosi jutsuk használata, amiket Tsunade is alkalmaz pár régebbi részben
Ezek a fizikai erőn alapulnak
A Sennin vérét pedig az Uchihák.
(árnyék stílus) A spirituális energiák manipulálása (nagyon erős doujutsuk használata
Pl.: Tsukusomi, Amataresu, Sussan'o= [az amataresut manipulálva egy hatalmas energiát hozol létre magad körül aminek a tsukuyomival adsz formát, így rémítve meg az ellenfelet]) mivel ugye egy genjutsu a testeden belül hat, ami az agyban azon belül a képzeletedben fejti ki a hatását, ami fizikailag is megbéníthat)
Ha a vérvonal felhígult mikor a két fiú fogant akkor a sharingan a rin'negan egy tökéletlen formája.
Mivel a vér ketté vált, így a rinnegan sem volt már a tökéletes formában így alakult ki a sharingan.
Bár az elméletemet lehet kicsit megrengetné, hogy Nagato is képes volt használni a rinnegant.. bár nem olyan szinten mint mondjuk madara aki egy egész meteort képes volt lerántani az űrből.
DEEzt azt ( is ) jelzi, hogy a szem tökéletes, tehát semmi káros mellékhatása nincs arra aki használja. Míg a sima sharingant egy nem Uchiha(Kakashi, Danzou) nem tudja olyan hatékonyan használni, mivel nagyon fárasztó.. égeti a chakrát!
és A Mangekyo pedig megvakítja még az Uchihákat is, ha nem tökéletesítik ( ezt nevezhetjük akár véráldozatnak is, ha kicsit tágabban értelmezzük a véráldozat szót, mert a szem kivétele vérrel jár )
Azt nem tudom, hogy a Senninnek eleve volt Rinneganja vagy a Jubii miatt alakult ki, mivel a 10 farkút úgy abrázolták azon az egy képen amin láthattuk, hogy a Rinnegan körein kb 6 tomoe volt vagy több.. nem emlékszem pontosan..
Megint jön egy
DEEhhez tegyük fel hogy Rikudou a 10 farkútól szerezte a szemeket.
Na akkor elképzelhető, hogy még a rinnegan is fejlődhetne, de ez emberi chakra mennyiséggel szerintem kizárt és még egy bijuu ereje is kevés hozzá ehhez az össze bijuu ereje kell
és akkor megkapod a végtelen erőt
Ami feltételezés csak, mivel erről még nem kaptunk semmi infót a mangából, csak az eddigiekből ezt tudom elképzelniMikor Rikudou lett a Jinchurikije a 10 farkúnak akkor megszerezhette a rinnegant,
mert azt is láttuk, hogy a kölyök Juubikkal beszélő viszonyban volt, szerették és tisztelték őt a mitikus démon kölykök
(Manga: 572. rész 12. oldal)Így elképzelhető, hogy magával Juubival is jóban volt csak úgy mint Naruto és Méh a 9 és a 8 farkúval.
Bár nem hiszem, mert akkor nem osztotta volna fel 9 részre, mert megérthették volna egymás érzéseit így ez erkölcsileg nem fér bele a manga értékrendjébe, hisz ha barátok voltak akkor egyik sem akarta bántani a másikat.
Akkor egyértelmű, hogy a gyerekek örökölhették a 10 farkú erejét, csak a picit hígabb vér és a kevesebb chakra mennyiség miatt a képességek is úgymond visszafejlődtek egy olyan szintre ami emberi erővel elérhető.
Légyszíves az ellenérvek legyenek hasonlóan felépítve, mert a véleményekből szeretnék "építkezni"Köszönöm