Ishida epic win
Amúgy ha a Shiro által említett animéket is számításba veszem:
1) One Piece: összetett történet, nagyon jó karakterek, és kis túlzással minden 10. chapterben történt valami akkora epicség, ami a többi shounenben 200 fejezetenként se. Ja, és még vicces is volt régebben. Kár hogy Időugrás óta az anime konkrétan nézhetetlen, és a mangája is csak mostanában kezdi összekapni magát.
2) Bleach: nagyon alulértékeltnek tartom. Tény, hogy nincs olyan jó mint régen volt, és akadnak benne logikai buktatók, de melyik neverending shounenben nem? (oké, a One Piece-ben nem nagyon, de azt hagyjuk most). A karakterek számomra itt a legszimpatikusabbak, mostanában a történet is egyre élvezhetőbb, a harcok pedig egyértelműen itt a legjobbak szerintem. Sőt, hála az OP túlságosan részletes és sokat pofázós fejezeteinek, hetente olvasva annál is jobban szeretem. Kiemelném, ez közel sem azt jelenti hogy jobbnak tartom annál.
3) Dragon Ball: zseniális anime, nem is szeretnék sokmindent hozzáfűzni, minden shounen atyja.
4) Fairy Tail: ha nem lenne a főszereplőknél ennyiszer, és ennyire kiemelve a főszereplő no jutsu, akár előrébb is lehetne. Azonban ez számomra már élvezhetetlenné tette a mangát.
5) YYH: igényes db koppintás, azonban a karakterek terén nagyon nem erőltette meg magát a mangaka, és a történet is túl semmitmondó.
6) Naruto: igazából csak azért lett hatodik, mert több manga nincs a listában amit elérakhatnék.
Időugrás előttig kifejezetten szerettem, de még Jiraiya haláláig is egész jó cucc volt. Azóta viszont nagyon gyatrának tartom az egész történetet, amit bővebben most nem fejtek ki, de sajnálom hogy Kishi ennyire elrontotta az egészet.
Amúgy a Soul Eaternek is illene itt lennie, de érthetetlen okokból annak sincs nagy rajongótábora. Pedig azt még az OP-nál is jobban szeretem.
Ha az adott mangák animéjéről van szó, akkor a sorrend:
1) One Piece TS előttig
1,5) Itt lenne a Soul Eater, de mivel nem csak nem mangahű az anime, de ongoingnak se ongoing, gondolom ez irreleváns
2) Bleach/Dragon Ball Z
3) YuYu Hakusho
4) Fairy Tail/Naruto
5) One Piece TS után/Naruto Shippuuden
-----
Mondjuk még azt hozzátenném az egész témához, hogy eleve nem vagyok egy nagy shounen rajongó, pl egy Berserket jobban szeretek mint az itt felsorolt összes mangát (mínusz Soul Eater) együttvéve. Neverending shounenek között is vannak amiket OP-n kívül tartok legalább annyira, de talán többre is mint a többi helyezettet. Pl egy Hajime no Ippo vagy egy HunterxHunter sokkal előkelőbb helyen állnak a saját listámon mint a felsoroltak.