24 nov 16, 15:26:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 22
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fate/stay night  (Megtekintve 83429 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
Bastian
Moderátor - Csevegő részleg
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #225 Dátum: 14 szep 20, 18:02:59 »

Remek. Akkor lassacskán csak elkészül a fordítás. ^^

6. karakterelőzetes: Illya
https://www.youtube.com/watch?v=5r_k18_5R34
Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Bastian

« Válasz #226 Dátum: 14 szep 27, 19:33:20 »

7. és szerintem egyben utolsó karakterelőzetes: Kirei
https://www.youtube.com/watch?v=XIXOeCeDwCg

A jövő héten pedig jön a premier! My body is ready. Kúl
Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Adri
Gennin
*

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

« Válasz #227 Dátum: 14 szep 27, 20:14:55 »

LOL, pont a szülinapomon lesz az első rész.  ikszdé

Amúgy még nem láttam, de meg akarom nézni, ahogy láttam több Fate/cuccos van, hogyan van sorrendbe? Vagy melyikkel érdemes kezdeni?
Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #228 Dátum: 14 szep 27, 20:21:43 »

Én a Fate/Stay night-tal kezdem, szerintem jó is volt úgy, a filmet nem néztem meg, és aztán a Fate/Zero-t. Már utóbbi történt előbb, az a véleményem, hogy a FSN-el jobb kezdeni. A zero viszont fényévekkel jobb. Nevet
Naplózva
Bastian

« Válasz #229 Dátum: 14 szep 27, 20:38:16 »

LOL, pont a szülinapomon lesz az első rész.  ikszdé

Amúgy még nem láttam, de meg akarom nézni, ahogy láttam több Fate/cuccos van, hogyan van sorrendbe? Vagy melyikkel érdemes kezdeni?

A teljes érthetőség kedvéért segítségül hívom Exkirion hozzászólását, hangyányit kiegészítve: Hümm-hümm

A Fate/Zero egy light novel, vagyis egy regény, míg a Fate/stay night egy visual novel, vagyis és ezt most nagyon idézőjelesen mondva, egy """Játék""". (Ha jó az angolod érdemes elolvasni párat, mert vannak nagyon jók)

Ezekről azt kell tudni, hogy szétágazik a történet, vagyis a sztori bizonyos pontjain a választásodtől függően máshogy történnek a dolgok. Ez a Fate/stay night-ban 2 helyen, de mind a 2 legelején van, és a döntéseidtől függően 3 féle módon alakulhat a sztori. Ezeket Route-oknak nevezik.

#1 - Fate -> Ez a route az, amit az eredeti anime feldolgozott(Eredeti anime alatt a Studio Deen által 2006-ben készült Fate/stay night animét értsd). Itt Saber a főhősnő és főként ilyen Shounen harcolós. Az eredeti animét viszont kicsit keverték a többi úttal. pl: A suliban lövöldözős rész a UBW (Unlimited blade works) route-ban van eredetileg, a Casteres templomos rész meg filler.

#2 - Unlimited Blade works -> Itt Rin a főhősnő és Archer és Shirou kapcsolatáról, a hőssé válásról és annak áráról szól, valamint, hogy mennyit ér egy ember álma. Ezen kívül még sok mindenről, plusz ebben a route-ban a (szerintem) legjobban megcsinált szerelmi szál is. Ebből van egy film már, ami csúnyán megcsonkítja a sztorit és erről fog szólni az őszi anime is.
(A filmet szintén a Studio Deen készítette 2010-ben, viszont az őszi animét a Zero készítője, az Ufotable fogja)

#3 - Heaven's feel -> Ez a 3 közül az abszolút feketebárány. Itt Sakura a főhősnő és leginkább arról szól, hogy szegénynek jajj de milyen szomorú múltja van. Ezen kívül sajnos nem sok más köze a sztorihoz Nevet (Tekintve, hogy a karaktere jelleme, viselkedése is sokszor eltér a megszokottól, tele van plothibákkal és az egész úgytnak úgy unblokk gőze nincs, hogy mit akar, leszámítva, hogy sajnálod Sakurát.) - Ha valaki más jobban le tudja ezt írni, hajrá én túl elfogult vagyok. Ebből az route-ból később lesz egy film. A filmet az Ufotable fogja rendezni.
(Ennek a route-nak a címe amúgy kíváncsi vagyok alapból hogy jutott eszébe Nasu-sannak. Bár van egy tippem... If you know what i mean)

Szóval mivel alapvetően másról fog szólni az őszi anime, mint a legutóbbi, így nincs mit kijavítania. Leginkább csak jó lenne, ha tartaná magát az eredeti sztorihoz.

A sorrendet tekintve pedig Fate/Zero, majd Fate/stay night, mivel a Zero a stay night előzménye, hiába készült előbb anime a stay night-ból. Megérteni is egyszerűbb, ha a cselekmény sorrendjében nézzük. Akkor is érthető lesz, ha a Deen változatát nézed meg előbb a Zero után.
« Utoljára szerkesztve: 14 szep 27, 20:46:33 írta Bastian » Naplózva

Adri
Gennin
*

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

« Válasz #230 Dátum: 14 szep 27, 21:01:12 »

Köszi mindkettőtöknek!:)
Már el is kezdtem letölteni őket.
Naplózva

Bastian

« Válasz #231 Dátum: 14 szep 28, 18:17:41 »

Csak becsúszott még egy ízelítő: Mosolyog
https://www.youtube.com/watch?v=sFw3aqU3hic

A helyzet az, hogy ugyebár jövő héten lesz a premier, viszont a részt #00 részként fogják számon tartani és az #01 rész csak két hét múlva fog jönni. A végeredmény szempontjából természetesen nem hanyagolható el a #00, szóval senki se gondolja úgy, hogy felesleges. Az a rész viseli a "Bevezetés" nevet. Az #01 pedig az "Egy téli nap, egy végzetes éjszaka" nevet kapta. Mindkét rész 1 órás lesz! Egy hozzászóló állítólag volt a premier előtti vetítésen és azt mondta, hogy mocskosul hű volt a novelhez, a zene és az animáció pedig fantasztikus volt. Negatívumnak csak annyit írt, hogy néhány háttérben mozgó karakterhez CG-t használtak, így furán nézett ki. Ha csak ennyi lesz a probléma, akkor részemről ez még bőven belefér. ^^
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #232 Dátum: 14 szep 28, 18:25:36 »

Ajándék reijunak ne nézd az alakját.
Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #233 Dátum: 14 okt 04, 21:46:48 »

Afta...!

El tudnám fogadni, hogyha az egész Rin szemszögéből lenne, ha már úgy is szó volt valamiféle alternatíváról.

Archer vs Lancer harcán én is ép úgy lepődtem meg, mint Rin.  Ohh My God

Archer enyhén troll. Vagy legalábbis szeret játszani Rin idegeivel. Habár mintha hajlamos lenne túlzásokba esni.  Pojén

Az elején eldobat vele egy reijut.

A végén meg neki szegeznek egy Noble Phantasmát, ő meg egy ilyen leszarom stílusban mondja, hogy nem állítalak meg.

Szegény Rin meg...  Pojén

Merem fogadni, hogyha ott nem jelenik meg Shirou, akkor Lancer fűbe harap annál a támadásnál.
Naplózva

Bastian

« Válasz #234 Dátum: 14 okt 04, 22:21:38 »

Alap Ufotable hölgyeim és uraim. Kúl

Az első rész szépen ki fogja egészíteni a nulladikat és fordítva, de már most, a nulladik után extázisban vagyok. Jó dolog, ha előre tudja az ember, hogy a hatalmas hype nem lesz hiábavaló. Pontosan

Rin-chan perspektíváját én is meg tudnám szokni. ^^

Az Archer vs Lancer pedig... MAGA A DINAMIKA! Kívánom, hogy rengeteg más stúdió is szenteljen annyi időt az akció jelenetekre, mint amennyit az Ufotable tett. Egyszerűen lenyűgöző. Ohh My God

Garcher és Lancer karaktere is hozta azt, amit elvártam tőlük. Mosolyog

Ha értékelnem kéne, akkor a már jól megszokott, Hisokás képet használnám. Most csak képzeljétek el. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 14 okt 04, 22:22:12 írta Bastian » Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #235 Dátum: 14 okt 06, 23:25:01 »

Nos, ha tartja végig ezt a szintet, akkor úgy érzem nem lesznek itt problémák... oké, kit áltatok én itt, ez alatt a majd' 50 perc alatt majdnem magam alá csináltam örömömben. Nevet Gyönyörű animáció, részletes és VN-hű cselekmény, ráadásul így hogy egy route-ra fókuszálnak és 26 rész van betervezve, jogosan reménykedhetünk hogy végig marad ez a színvonal. El se hiszem hogy megéltük ezt a napot.. Nevet
 Még szép hogy a Fate/Hollow Ataraxia full angol fordítás is ilyenkor készül el, nehogy véletlen legyen szabadidőm... Nevet
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #236 Dátum: 14 okt 06, 23:50:15 »

Baromira jó rész lett. Nem csak, hogy hű az alapműhöz, de még kis egészítették itt ott, például az idéző szöveget.

Ha pedig japáhű fordítás kell,
<- ismerek egy idiótát, aki fordítja, nishishishi Nevet
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #237 Dátum: 14 okt 12, 21:29:30 »

Hát picit csalódott vagyok az első résszel kapcsolatban. Szomorú
A papír forma szerint jó, de...

Egy kissé összecsapottnak érzem.  Kb az a csak legyen már megidézve Saber féle érzést keltő 45 perc.

Szóval megpróbáltak belepakolni "mindent", és csak azt látom, hogy ez a jelenet is meganimálva, meg az is, meg amaz is, szal nagyon sok mindent beleraktak, de egyszerre érzem azt, hogy üres, hogy hiányos.

Szóval ilyen egyszerre teli és üres.

Illyával való találkozás, olyan semmitmondó volt. Ráadásul az a mosoly vigyor sem igazán illik rá. Tudom, hogy... de akkor sem.

Opening. Egyébként jó.

1. A Fate OP-je a Dissillusion. - Első vereség.
2. Nem éri el az Oath Sing (Zero Op) szintjét. - Második vereség.
3. Az mondom, hogy még a Dissillusion sem vetekszik az Oath Singel, de akkor is az a Fate openingje.

Bónusz:

CGI
« Utoljára szerkesztve: 14 okt 12, 21:48:04 írta Shiro » Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #238 Dátum: 14 okt 13, 00:08:38 »

A rész majdnem 1:1-ben ugyan az, mint a novel szóval teljesen jó volt. Azért érezhetsz így, mert te arra vártál, Ha nem tudnád mi lesz nem lenne ez a bajod Nevet

A FATE út openingje a disillusion, ez az UBW. Ez most kb olyan, mintha a Brotherhood 1. openingje rossz lenne mert az FMA openingje nem az, hanem az eredeti sorozat 1. openingje. Amúgy szerintem ugyan olyan jó ez, mint a Zero 1. openingje, csak más okokból.

Amúgy az a Kiritsugus visszaemlékezés sziven ütött, hiszen tudjuk mi vár a többi gyerekre, akik ott voltak Shirouval  Szomorú
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #239 Dátum: 14 okt 25, 19:57:33 »

Aztacudakurvaistenitdebeszartam!!!  Ohh My God Ha egy szóban kéne összefoglalni.

Miver a servantok eleve nagyobb fizikai erővel lettek ábrázolva, mint a korábbi adaptációkban, így azt hittem, hogy a Berserkeres harc nem lesz valami érdekes. De az istenit, ez valami fenomenális volt.

Aztán Illyát is látom rendesen varázsolni. Mond, hogy Gillel nem feltétlen lesz végzetes a találkája, mert akár hogy Riné a főszerep, én neki szurkoltam.

ui. Egyébként a harci stílusa enyhén családi vonás.
Mindkét értelemben. (Iris és Shirou)

Az OP előtt Saber nézése Illyára...

-----
előző hszem:
Lehet igazad van, meg javarészt az volt bennem, hogy reggel végigtudjam nézni mi ellőtt jön a busz. (este nem érkezett meg  a torrent) (25 helyett 50 perc)

De a VN-ben a UBW-openingjénél is a Dissillusion van. A Fate alatt a teljes Fate/stay Nightot értettem, habár FSN-ek kellett volna írnom.

ui a Sima FMA 1. openingje ja az is jobb.  Nyelvesít
« Utoljára szerkesztve: 14 okt 25, 19:58:46 írta Shiro » Naplózva

Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 22
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins