Nos, úgy döntöttem rajzolgatok egy-két dolgot a magyar mondavilágból. A legalapvetőbb dologgal kezdtem, azzal az állattal, amely a magyar teremtésmítoszban is kiemelt szerepet játszik, és egy sokak által ismert mondánkban is megőrződött, a csodaszarvassal.
Nos, el is kezdtem nemrég, de még nincsen kész.
xD Maga a szarvas már meg van, már csak a szarvát alkotó fa részletei kellenének, és természetesen a háttér. De mivel minden rajznál a háttér a leghúzósabb, így vonakodom a belekezdésébe.
Valamikor csak eljutok odáig. xD
Csak hát sajnos a szkenner A/4-es... És rá vagyok szokva az A/3-as lapra. Egyszerűen a négyes, már túl kicsi nekem, így nem tudok mindent kidolgozni. xD Ennek érvényében pedig a szkenner most is - szokása szerint - kitolt velem: a szarvas s*gge lemaradt, és a hátsó lába is eléggé elmosódott. De végül is, ha kész lesz, valószínűleg inkább fotózni fogom, mint szkennelni, ugyanis ha már ennyit szenvedek vele, akkor nem akarom, hogy a kép fele "le legyen vágva".
Na de, itt van a félkész változat. Még csak a szarvas teste van kész, de nem baj. xD És lehet, hogy még ilyen állapotban nem annyira feltűnő, de a csodaszarvas regéjét próbálom ötvözni a magyar hitvilágban szereplő "tetejetlen fával", tehát az életfával. Nem tudom, hogy ennek jelei mennyire kivehetők a képből. xD Az is lehet, hogy csak valami idegbeteg fantasy rajongó őrült mutáns lény kreálmányának tűnik. x"D
Ja... mit felejtettem el...?
Ohh, a kép. xD
http://kepfeltoltes.hu/090620/522310576image_www.kepfeltoltes.hu_.pngHa majd még haladok vele, akkor lefotózom, és - amíg még tudok rajta változtatni - várom az érdembeli kritikákat is.
Most is inkább fotóztam volna, mert ugye a szkennerem (Köszönhetően, hogy egy rakat sz*r) elrontja a kép árnyalatait és minőségét is... Csak hát ugye este nem nagyon ajánlatos fotózni. x"D Vakut meg gyűlölöm.
Den - imádok szemeket rajzolni. *.* Hagyományosan és gépen is egyaránt. Ha valakit érdekel, akkor tudok mutatni egy-két trükköt.
Persze ne számítson senki valami nagy durranásra, csak ilyen kis alapdolgok. xD Csak ha érdekel valakit - bár azt kétlem - akkor szóljon, hogy a hagyományos módszerre, vagy a számítógépesre kíváncsi-e jobban. Én magam az utóbbit jobban kedvelem. Szebben lehet vele a színeket kiemelni.