A grafikustábla tulajdonosokhoz szólék vala.
Tik miként gyakoroltátok bé a tábla használatát?
Hát hogy is mondjam, egyenlőre nekem nagyon fura. Fura, hogy nem látom mit csinál a kezem, persze, egér esetében is így van, de annál már ugye megszoktam az esztendők folyamán.
A pennát átállíttattam toll módról egér módra. Nem tudom ez mennyire volt jó ötlet, de szerintem toll módban van egy kis torzítás, mivel a tábla teljes (aktív, mert tudom beleköttök) felületét vetíti a telje képernyőre, csak hát ugye a kettő közt általában teljesen más képarányok vannak. (Tudom be lehet állítani az átvetítési területeket, meg laptop monitoron nem is vészes 16:9)
Na meg kicsit fura, hogy a képernyőn azon részére ugrik a kurzor ahol a táblát érintem vele.
Egér módban, viszont úgy vettem észre, mintha valamivel finomabban tudnék "rajzolni", habár van egy olyan sejtésem, hogy hosszú távon jobb lenne inkább a toll módot elsajátítani.
A másik dolog, hogy komplett újságot rakok a táblára akkor az azon lévő dolgokat is át tudom rajzolni. Viszont így papíros rajzok átrajzolásánál is gondolom inkább a toll mód a nyerő.
Szóval, ti mit ajánlotok a toll, vagy az egér módot, illetve milyen mechanikai műveletekkel lehet finomítani a tábla használatát? Pl rajzoljak le 100 kabócát? (Ebben talán megadtam a választ magamnak, sok rajz.
)
Egy másik ide vonatkozó kérdés, a PS-ben hogyan állítom be a nyomás érzékenységhez való ecseteket?