Amúgy, Sabaku, te még csak most kezdted el a Flowerst? Ha igen, lespoilerkedted az egészet a hsz-emmel?
-------------------------------------------------
De várj, így van valami zavar. 8 isten van, és 500 évente van viadal. Ez azt jelenti, hogy a 8 isten uralkodásának végén 4000 év telt el az első viadaltól számítva. Ugyanakkor Haot még nem kell beleszámolni, mert ő csak most nyerte meg, tehát 3500-at kell visszaszámolni, a 4500 már sok.
Tehát akkor:
3500 évvel ezelőtt volt az egyiptomi.
3000 évvel ezelőtt legyen akkor a sumer/akkád
2500 évvel ezelőtt Ketzalkóatl (ez még passzol is, mert a wiki szerint első felbukkanása időszámításunk előtt 400-100 környékén volt)
És itt máris gondok vannak, mert a 2000 évre pályázik Buddha és Jézus, na meg még ott van Zeusz is.
Lehet, igazad van, és 1000 éve nem is volt király. Ki tudja, mi történt akkor, arról nem nagyon mondtak eddig semmit. Bár, ha nem volt király, akkor mi van? Az egyik 1000 évig uralkodott?
Tényleg egyszerűbb lenne 9-cel számolni. Azt nem hiszem, hogy Yvs-t száműzték volna, akkor nem talpalna ennyit, hogy ő nyerje meg a versenyt (egy száműzött egyáltalán részt vehet a versenyen?), bár azt mondta neki Yosuke, hogy egy "szép, új világot fog teremteni neki". Nem volt neki erre elég 500 év?
Haot meg szerintem bele kell számolni, ha már a mangában is vele együtt ábrázolták a nyolcat. Bár lehet csak becsapásként.
Meg jó, ha tényleg így lesznek az istenek, ahogy mondtuk, akkor még a személyiségüket is meg lehet jósolni. Remélem mindegyik egyedülálló lesz e tekintetben, nagy hiba lenne kihagyni őket a mangából.
Például:
Hórusz/Ré: jó, mondjuk az ő személyiségét nem tudom belőni.
Sumer: felkutattam egy csomó sumer istent, talán Adad és Nabu hasonlít rá legjobban. Ugyanakkor, nem hiszem, hogy Adad lenne, hiszen Zeusz személyében már van egy viharisten, Nabu meg híresebb is, mert a bibliában is szerepel. Ez esetben: az írás és a tudományok istene, tehát egy okos, bölcs embert képzelnék el.
Ketzalkóatl: a wiki szerint ő is a "tudomány, jó erkölcs, bölcs törvények" istene, aki szerette az embereket, nem követelt emberáldozatokat és igazságos volt.
Zeusz: Idegbeteg, hirtelenharagú őrültnek képzelem valamiért.
Buddha: biztos nagyon idegesíti, hogy még most sem szűnt meg teljesen létezni.
Jézus: őt nem kell bemutatni szerintem.
Hao: őt meg még annyira sem, mint az előzőt.
Kíváncsi vagyok, hogy jól tippelgettünk-e. Végül lehet, hogy teljesen új karaktereket kapunk. Pedig kíváncsi vagyok, hogy oldaná meg Takei ezek személyiségének kidolgozását... de valljuk be, fura lenne Jézust egy mangában (főleg egy shounenben) látni. Bár, az is lehet, nem is fognak szerepelni.