Ayaka
|
|
« Válasz #375 Dátum: 08 jan 09, 20:58:35 » |
|
Bocs, de az nem számít megfejtésnek ha ismerted ;D >
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
DeatH
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #376 Dátum: 08 jan 09, 21:03:56 » |
|
nekem van egy ötletem megeszi a felét, és akkor csak félig alszik el, így még tud védekezni, aztán, ha túlment megeszi a másik felét
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
memoryan
Vendég
|
|
« Válasz #377 Dátum: 08 jan 09, 21:06:00 » |
|
Apró adagokban mi? 1 falás 1000 anysejt?
Nem kell ennyire bonyolultan gondolkodni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Mikoji
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #378 Dátum: 08 jan 13, 20:00:32 » |
|
De bealudtunk!Sztem az áthúzos módszernél maradhatnánk mert igy kihalunk...Ki mondja a kövit?
|
|
|
Naplózva
|
Senseiem:Narutorban(Bash-sama)
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #379 Dátum: 08 jan 13, 20:49:40 » |
|
Jaj tényleg, memoryan szerintem mondhatod a megegfejtést, ha már megkaptad a 3 helyes választ.
Mikoji Az áthúzás szerintem rossz ötlet, mivel egy félszemő bandzsa is simán eltudja lvasni. ;D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #380 Dátum: 08 jan 14, 17:44:28 » |
|
Sziasztok! Még nem jártam erre csak settenkedtem, de egy új feladványra már én is kíváncsi lennék Meg az előző megfejtésére is :-X Viszont ha ennyire apad itt az élet, mit szólnátok egy gyors kis feladványhoz? :-[ Persze, ha nem baj...
Van négy kártya; egyik felükre betű van írva, a másikra meg szám. Így vannak letéve eléd a kártyák egyenként: E , K , 4 , 7 A kérdés a következő: Hogy tudod megállapítani a legkevesebb megfordítással (és ez mennyi), hogy igaz-e a következő szabály a kártyákra: Ha a kártya egyik oldalán magánhangzó van, akkor a másikon páros szám van.
Bocsánat, ha már volt, csak most megtaláltam a jegyzetemben és kíváncsi voltam, kinek hogyan sikerülne :-[
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #381 Dátum: 08 jan 14, 17:48:31 » |
|
Köszönjök az új feladványt. Bövülés a játékszabályzatban, lessz jutalom információk a 0. hsz-ben
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayaka
|
|
« Válasz #382 Dátum: 08 jan 14, 18:18:48 » |
|
Küldtem pü-t. Remélem jó amit írtam :-[ bár így túl eccerű a dolog... ;D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ben Tennyson
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #384 Dátum: 08 jan 14, 22:19:33 » |
|
Betűsorozatok, avagy hogyan folytatnád?(rem. nem baj, ha leírtam) 1. B, H, F, V, K, . , . , . 2. J, E, R, I, S, . 3. M, V, T, K, H, ... 4. M, P, Ó, N, H, .. 5. J, B, L, F, H, ... Nah, PÜ-ket kérek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Mikoji
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #385 Dátum: 08 jan 15, 19:10:33 » |
|
Bocs,Shiro csak kósza ötlet volt....=D Később én is írok majd be egyet ,ha nem gond...^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #386 Dátum: 08 jan 16, 19:37:10 » |
|
Bő 48 óra letelt, az összesítés: 4 megfejtés érkezett, s nagyon jó helyen kapizsgált mindenki, azonban teljes egészében csak Haragnak sikerült eltalálnia elsőre és remekül le is vezette nekem, mikor kértem
Tehát, a megoldás: elég csupán két fordítás ahhoz, hogy ellenőrizzük a mondat igazságtartalmát. A két kártya pedig... ~dobpergés~ az E és a 7! ... Miért is? Nos, a mondat így szólt: Ha a kártya egyik oldalán magánhangzó van, akkor a másikon páros szám van. A négy kártya pedig: E , K , 4 , 7 . A mássalhangzók nem érdekelnek, tehát a K kiesik. Magánhangzó érdekel, tehát az E-t biztos fel kell fordítanom. És itt van az, aminél többen el szoktak hasalni, mert 7-et kell felfordítani, nem a 4-est. Nézzük, mi történik, ha felfordítom a 7-est: -ha magánhangzó lesz, a mondat hamis -ha mássalhangzó lesz, akkor pedig igaz. És mi van, ha a 4-est fordítjuk fel...? -ha magánhangzó van, igaz lehet -ha mássalhangzó van, akkor is igaz lehet. Ugyanis az ember hajlamos megfordítani a mondatot, s arra asszociál, hogy ha páros szám van, akkor magánhangzónak kell lennie, DE nem! Mert a lényeg, hogy a magánhanzó túloldalán legyen páros szám, mert a betűkből indulunk ki alapvetően, nem pedig a számokból
Remélem, azért tetszett^^ A megfejtéseket pedig nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Harag
Elit Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #387 Dátum: 08 jan 16, 19:42:16 » |
|
Azta tök profi vagyok! Nem is gondoltam volna, hogy jó, amikor elküldtem, biztos vaoltam benne, hogy valamit elnéztem/kifelejtettem stb.
|
|
|
Naplózva
|
Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb! Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
|
|
|
Mikoji
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #388 Dátum: 08 jan 17, 19:56:20 » |
|
Huh ez brutális vooolt.MOndjuk azt lehetett gondolni ,hogy 2-t kell,mert ugye bár maximum négyet lehetett,volnaa.de akkor isss.... AMerika és Kanada határán lezuhant egy utasszállító (kék színű volt)pontosan 13:13 perckor.a Repülön 55 férfi 54 nő 13 gyerek volt 8 utaskiréső 2 pilóta.Nagy részük amerikai.Hol fogják eltemetni a túlélőket?=)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 jan 17, 20:05:26 írta Mikoji »
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #389 Dátum: 08 jan 17, 20:18:46 » |
|
A válasz met pü-ben, gyors voltam, csak nehogy...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|