24 nov 30, 11:42:58 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 79
  Nyomtatás  
Szerző Téma: IQ gyűjtő (szabályok az első hsz-ben)  (Megtekintve 218714 alkalommal)
0 Felhasználó és 83 vendég van a témában
Damon
ANBU újonc
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #225 Dátum: 07 szep 16, 16:14:12 »

Én se csak ha már van 9 delfin a képen gondoltam megkeresem őket.  Mosolyog
Naplózva

Eceteslinzerkarika
Sok-sok ember rokona
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #226 Dátum: 07 okt 03, 16:37:59 »

hmm... látom nagyon kihalt ez a topic...  Szomorú Nos akkor írok egy kérdést, hogy ne legyen már olyan üres. Nevet
Szóval: Van egy város, ahol az emberek láncszemekkel fizetnek egymásnak. (ööö... olyan láncszemekre gondoljatok, amikből összeáll a lánc... :-X Mondjuk olyanra ami a kutyák pórázán szokott lenni, vagy legalábbis hasonló.  :-[  ) Szóval  ilyenekkel fizetnek. És egy ember be megy egy hétre szobát bérelni egy fogadóshoz. Egy napra egy láncszemet kell odaadnia a fogadósnak, neki egy lánca van, ami 7 láncszemből áll... Így, hogy mindennap oda tudjon adni egy láncszemet, valahol el kell vágnia a láncot.  Nevet Nos a feladat/kérdés az lenne, hogy hogy tudja megoldani az ember,  hogy mindennap tudjon láncszemet adni a fogadósnak, úgy hogy minél kevesebb helyen vágja el a láncot.  Nevet

Kicsit nehéz elsőre megérteni, de máshogy nem tudtam megfogalmazni...  :-X  :-[
Naplózva

Sp1derP!g
Vendég
« Válasz #227 Dátum: 07 okt 03, 19:07:36 »

'http://www.kepfeltolto.hu/?img=5meq'

Rajzold le az alábbi ábrát egy papírra, majd próbáld meg összekötni A-t A-val, B-t B-vel, C-t C-vel három folytonos vonallal úgy, hogy a vonalak ne keresztezzék egymást, és ne menjenek le a papírról!

Az eddigi felmérések azt igazolják, hogy 6-7 éves gyerekek szinte azonnal, kb 20 másodperc alatt oldják meg ezt a feladatot, míg egyetemisták, főiskolások körében végzett felmérés eredménye meglepően átlag 20 perc volt. Ennek sok pszichológiai magyarázata lehet, az egyik talán az, hogy a kisgyerekeknek nem gondolkodnak egy feladat kapcsán komoly elméleteken, hanem teszik, amit a feladat kér. Az idősebbeket már "elbutították", hajlamosak ágyúval támadni verébre.

« Utoljára szerkesztve: 07 okt 03, 19:09:52 írta Sp1derP!g » Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #228 Dátum: 07 okt 03, 22:45:58 »

Ez jó kb 2 perc alatt sikerült, szal van még remény a számomra.
ami érdekesség, hogy miután lerajzoltam a papírra kb másfél perci gondolkodtam rajta, lett volna több is, ha nem jut eszembe, hogy le lehet menteni a képet, így paintal kb 5sec alatt megoldottam Nyelvesít

Valamint a láncos megoldása Saphirának elküldve.
« Utoljára szerkesztve: 07 okt 03, 23:24:47 írta Shiro » Naplózva

Damon
ANBU újonc
*

« Válasz #229 Dátum: 07 okt 04, 08:11:58 »

Jól van ezen én is elgondolkodtam egy kicsit és kb 1-2 perc kellett nekem is hozzá. Amúgy sztem azért ilyen rossz az arány az idősebbek körében, mert alapból a legrövidebb utat keresik meg mindegyikhez és látják,h ha berajzolják azokat, akkor mindenképp keresztezni fogják egymást.
Naplózva

Eceteslinzerkarika
Sok-sok ember rokona
Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #230 Dátum: 07 okt 04, 13:16:33 »

ez az összekötős 1 perc alatt megvolt, viszont Saphira, lehet hogy én vok a hülye de a tiédet nem értem :-X
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #231 Dátum: 07 okt 04, 17:12:18 »

Az összekötős nekem is megvolt egy perc alatt.... De az első másodpercben azt hittem, hogy nem tom megoldani, és béna vagyok...ikszdé  Nevet Datti nem te vagy hülye... a megkérdezettek 70%-a már a kérdést sem érti meg....  Nevet És 95% nem tudja megoldani a feladatot.  Nevet Köztük én sem tudtam...  :-X
Naplózva

Damon
ANBU újonc
*

« Válasz #232 Dátum: 07 okt 05, 16:56:35 »

Én megértettem ennek a láncos dolognak a nyitját vagyis értem magát a feladványt. De ha nekem 7 láncszemem van és 7 napra megyek, akkor tulajdonképpen sehol sem kell elvágni a láncot, mert ha alapból úgy mondom,h 1 hétre kérek szállást és egyszerre fizetek, akkor már megis van oldva a probléma. Legalábis, így lenne logikus és egyszerű sztem.
Naplózva

Eceteslinzerkarika
Sok-sok ember rokona
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #233 Dátum: 07 okt 05, 17:17:02 »

Nah szóval.... már nagyon sokan felvetették ezt amit Damon mond.... De a feladat (sajnos... :-X ) úgy szól, hogy mindennap kell fizetnem egy láncot. Hogy miért nem tom... biztos mert az ember aki bemegy a fogadóba nem akar odaadni előre semmit, mert fél, hogy rossz a szállás, a fogadós meg később nem fogadja el, nehogy eltűnjön a pénzzel.... bocsánat lánccal... :-X....
« Utoljára szerkesztve: 07 okt 06, 11:47:35 írta Saphira » Naplózva

Damon
ANBU újonc
*

« Válasz #234 Dátum: 07 okt 06, 10:45:53 »

Ugye tudod,h a szállodákban lehet utólag is fizetni? Vagyis letöltöttem az egy hét foglalásom és aztán adom oda a láncot egy darabban és akkor nem kell félni,h netán a szálló, majd visszaél vele.
Naplózva

Eceteslinzerkarika
Sok-sok ember rokona
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #235 Dátum: 07 okt 06, 11:50:14 »

Már erre is mondtam egy kifogást. És igen, tudom, hogy hogy lehet fizetni, de a feladar így szól és kész.... a kifogásokat hiába keressük, hogy miért.... ;D  Nevet
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #236 Dátum: 07 okt 06, 17:10:30 »

A vágást ugy kell érteni, hogy darabolom, nyisszantom...stb a láncot, vagy a vágás szónak más jelentésére kell gondolni?  ???
Naplózva

Datti
Osztag Vezető
*

« Válasz #237 Dátum: 07 okt 06, 17:27:11 »

én azt a részét nem értem h a láncot minél kevesebb helyen kell elvágni. tök mindegy  hogy és hányszor vágom el, ugyanannyi HELYEN lesz elvágva ;D
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #238 Dátum: 07 okt 06, 17:51:18 »

áhh... a vágás szót értsétek úgy, hogy egy bazi nagy sövényvágóval szét vágok egy láncszemet..  Nevet Nem mindig ugyanannyi helyen lesz elvágva... mert én úgy értettem, hogy el kell vágnod egy lánszemet... és ez nem csak úgy oldható meg, hogy hétfelé vágom... Igaz, ez egy nehéz logikai feladat, és nagy segítség ha valaki jó matekos...  Nevet
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #239 Dátum: 07 okt 06, 22:55:09 »

Megvan! az emberünk bemegy a bankba, és beváltja a láncát hét darab különálló láncszemre. Nevet

A lánc cok sorosan vannak kapcsolva, vagyis a két végénlévőt kivéve, minden léncszem kettővel kapcsolodik.
Vagy esetleg, az egyik léncszemrevan rárakva a többi, mint egy kulcscsomónál?
« Utoljára szerkesztve: 07 okt 06, 23:07:10 írta Shiro » Naplózva

Oldalak: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 79
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins