peti93
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #945 Dátum: 09 nov 20, 15:17:00 » |
|
A fizika tanárom a múlthéten megörvendeztetett ismét egy gyöngyszemmel: http://imagerz.com/QENHDUtvAwICU1IeFwVRA feladat a következő: tedd igazzá az egyenlőséget, úgy, hogy csak 1 gyufaszálat mozdíthatsz meg és a V-hez nem szabad hozzányúlni. ------- Ha valaki megoldotta, akkor itt van még1: Van 9 db pénzérméd az 1ik hamis (könnyebb a többinél.) Ha van 1 kétkarú mérleged legkevesebb hány méréssel mondhatod meg biztosra, hogy melyik a hamis érme?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 21, 13:13:50 írta peti93 »
|
Naplózva
|
Sensei: pintermate */_\*
|
|
|
Rikan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
right now, it's girls' generation
|
|
« Válasz #946 Dátum: 09 nov 20, 15:49:49 » |
|
Ha nem gond énis feladok valamit^^ http://i50.tinypic.com/65anap.pngKépzeld el hogy ez a busz teljesen szimmetrikus(megpróbáltam annak csinálni ^^") Merre fele indul el a busz?
|
|
|
Naplózva
|
Utálsz? Remek! Tépj egy számot, állj be a sorba. ★ Mert tróger vagyok én, nem celeb, a faszom aki nektek tetszeleg. Feleségem: Kallen <3 Szüleim: Minagi és heo Tesóim: Sabaku és Bogi Nagyszüleim: Ritli és Hiei Nagynénim: hanii
|
|
|
peti93
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #947 Dátum: 09 nov 23, 15:43:43 » |
|
Ömm... ahol a sofőr ül? Egyébként az én kérdéseimre nem tolongtok. Ilyen nehéz lenne?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #948 Dátum: 09 nov 23, 17:05:56 » |
|
Az a busz balra megy, mert a buszoknak csak a jobb oldalon van ajtajuk.
Peti93 most nem fogom lerajzolni, de a VII-ből az egyik I-t elveszem és áthúzom vele az egyenlőségjelet, így marad az, hogy VI nem egyenlő I.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 23, 17:06:55 írta Zoll-sama »
|
Naplózva
|
Gondolkodni ér! Jön még kutyára rasengan! NHFK Tag Gépállat
|
|
|
peti93
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #949 Dátum: 09 nov 24, 17:19:54 » |
|
Hát azt mondtam, hogy egyenlőségnek kell igaznak lennie és így már egyenlőtlenségről beszélünk Ha valaki már végképp feladta megszánom már a megoldás linkjével, de fájdalmas lesz: http://imagerz.com/QENEWktvAwICUVxLGQVR
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayaka
|
|
« Válasz #950 Dátum: 09 nov 24, 17:37:11 » |
|
Én írtam a pénzérmésre de választ nem kaptam tőled xD de oks, akkor még nem írt senki választ......
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti93
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #951 Dátum: 09 nov 24, 18:00:43 » |
|
Ööö én válaszoltam,de akkor biztos nem küldte el, de akkor itt mondom, hogy közel jársz hozzá, de nem jó amit küldtél.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayaka
|
|
« Válasz #952 Dátum: 09 nov 24, 18:15:57 » |
|
Akkor lécci megírnád nekem a választ? érdekel a megoldás, valahogy nem tudom elképzelni h ennél is kevesebbel lehet xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #953 Dátum: 09 nov 24, 21:21:52 » |
|
A mérleges nagyon régi, minimum kettő mérés kell hozzá. Csinálsz három csoportot 3-3 érmével. Először fogsz két csoportot és összeméred őket. Ha valamelyik könnyebb, akkor azzal a hárommal mész tovább, ha egyenlőek, akkor azzal, amelyiket nem mérted. Az utolsó háromból is ugyanígy kell kiválasztani a könnyebbet, ami ugye a hamis érme.
A gyufásra van egy másik megoldásom is. A VII-ből az egyik szálat ráteszem vízszintesen a V-re, így kapok egy fejjel lefelé álló A betűt, ami azt jelenti a matematikában, hogy minden, így a végeredmény az lesz, hogy "minden 1=1" és így már igaz az egyenlet.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 24, 21:29:35 írta Zoll-sama »
|
Naplózva
|
|
|
|
vivien.san
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
ich bin KennTachi <3
|
|
« Válasz #954 Dátum: 09 nov 24, 22:04:50 » |
|
Huh én írtam egy megfejtést pü-ben ami hasonló volt csak énnem 3db 3 érmés csoportot csináltam hanem két 4 érmés és egy 1 érmés csoportot
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 24, 22:05:43 írta vivien.san »
|
Naplózva
|
♥♥ Do you know where hell is? Inside your head ! Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3 Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #955 Dátum: 09 nov 25, 01:34:41 » |
|
A te megoldásodhoz viszont eggyel több mérést kell végezni, és itt pont az a lényeg, hogy a lehető legkevesebből legyen meg a megoldás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti93
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #956 Dátum: 09 nov 25, 15:39:50 » |
|
Zoll-sama a mérlegesre tökéletes a megfejtés, és nem tudom, hogy mikor fogom tanulni matekból, de biztosan jó arra is a megoldásod (amire én gondoltam az ennél egyszerűbb, csak nehéz rájönni)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vivien.san
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
ich bin KennTachi <3
|
|
« Válasz #957 Dátum: 10 jan 27, 22:07:44 » |
|
Itt egy kis logikai feladat :
Szabályok: 1. Van 5 ház, mindegyik más színű. 2. Minden házban egy más-más nemzetiségű személy lakik. 3. Minden háztulaj bizonyos italt részesít előnyben, bizonyos márkájú cigerattát szív és bizonyos állatot tart . 4. Ezen személyek közül EGYIK SEM iszik UGYANOLYAN italt, nem szív uo. cigarettét és nem tart uo. állatot mint vmelyik szomszédja.
Kérdés: Kié a hal?
Tudjuk hogy : A brit a piros házban lakik. A svéd kutyát tart. A dán szivesen iszik teát. A német Rxxxxx cigarettát szív. A norvég az első házban lakik. A zöld ház tulajdonosa kávét iszik. Aki Wxxxxxx cigarettát szív, szivesen iszik sört. A sárga ház tulajdonosa Dxxxx cigarettát szív. Az a személy aki Pxxxxx-t szív, papagájt tart. A férfi, aki a középső házban lakik, tejet iszik. Aki Mxxxx-t szív, az mellett lakik, aki macskát tart. A férfi, akinek lova van. az mellett laikik, aki Dxxxxxt szív. A norvég a kék ház mellett lakik. Aki Mxxxxt szív, annak a szomszédja vizet iszik. A zöld ház a fehér ház mellett balra van. A cigaretták márkaneveit x-el írtamde a kezdőbetűk szerint meg lehet különböztetni őket.
|
|
|
Naplózva
|
♥♥ Do you know where hell is? Inside your head ! Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3 Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Nothing is True, Everything is Permitted
|
|
« Válasz #958 Dátum: 10 jan 27, 23:07:00 » |
|
A gyufás nagyon ütött kár h csak most találtam rá erre atopikra. Ez az én magyarázatom, még nem nagyon sikerült megcáfolni, viszont einstenre vall, hisz itt minden relativ viszonyitás kérdése. Ugyanannak a feladatnak tünik,remélem elfogadott a megoldás nyugodtan le lehet ellenőrizni, hátha elnéztem valamit. Én unalomból rengeteg logikai feladatot csináltam meg, ha ez korrekt akkor itt van egy egyszerü: Lovag a pácban A nemes lovag és a gonosz varázsló beszélgetnek. A gonosz varázsló egy különös feladványt ad a lovagnak. Ha sikerül megfejtenie, elengedi fogságából, ha nem, meghal. V: Van nekem három fiam, találd ki, hány évesek! Annyi segítek, hogy életkoruk szorzata 36. L: Hát ebbl még nem tudom kitalálni. V: Hármójuk korának összege éppen annyi, ahány üveg van az asztalon. L: Még mindig nem tudom megmondani. V: Azt még elárulom, hogy a legkisebb fiamnak kék a szeme. Nos, nemes lovag, tudod a megoldást?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 28, 07:43:04 írta Renningan »
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoll-sama
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Gépállat
|
|
« Válasz #959 Dátum: 10 jan 28, 06:09:50 » |
|
A megoldásokat csak 24 óra elteltével szokás beírni, addig PÜ.
Kétszer egymás után ne írjuk már be ugyanazt a feladványt.
Renningan! Rossz alapfeltevésből indulsz ki, ezért a megoldásod is hibás. Még gimiben csináltam ezt a feladványt, és emlékeztem a megfejtésre, de vicces volt újból végiggondolni a dolgot.
vivien.san! PÜ-ben ment volna a megoldás, ha nem telt volna meg a postaládád.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 28, 06:50:50 írta Zoll-sama »
|
Naplózva
|
|
|
|
|