24 nov 30, 06:45:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 79
  Nyomtatás  
Szerző Téma: IQ gyűjtő (szabályok az első hsz-ben)  (Megtekintve 218122 alkalommal)
0 Felhasználó és 20 vendég van a témában
vivien.san
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

ich bin KennTachi <3

« Válasz #930 Dátum: 09 nov 17, 23:17:47 »

3. emberke találja ki a sapija színét. Eleinte vár hogy a 4.ember megszólal-e mert a 3.tudja hogy a 4. csakk akkor tudja 100% ha előtte 2 egyforma színű sapis van de mivel nem szólal meg ebből a 3.-nak kiderül hogy a 4.előtt két különböző színű sapis van és a 3. látja hogy előtte kék van tht ő piros . Remélem érthetőre sikeredett Nevet
Naplózva

♥♥
Do you know where hell is? Inside your head !
Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3
Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #931 Dátum: 09 nov 17, 23:26:08 »

Banyek, pedig most akartam megkérdezni Nevet és tényleg, nemes egyszerűsége rabul ejtő!

A korábbi iskolás példák bagatelek, az első főleg, a másodikban már vannak olyan dolgok, amikről fogalmam sincs! Technikai KO
Naplózva
Hiei
Vendég
« Válasz #932 Dátum: 09 nov 17, 23:31:13 »

Na jó ez durvaXDDD. Erre nem is gondoltamxDD.
Naplózva
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #933 Dátum: 09 nov 17, 23:54:29 »

Pár darab tőlem nektek: Nevet

Egy pásztornak át kell vinni a folyón egy farkast, egy kecskét és egy káposztát. A csónakkal egyszerre csak az egyiket tudja átvinni. De ha a pásztor magára hagyja a farkast a kecskével, vagy a kecskét a káposztával, akkor az egyik megeszi a másikat. Hogyan kelhetnek át a folyón, hogy senkinek ne legyen bántódása?

Péter tegnapelőtt 17 éves volt, jövőre 20 éves lesz. Hogyan lehetséges ez?

Naplózva
milanbert
ANBU újonc
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

otaku-kun

« Válasz #934 Dátum: 09 nov 18, 06:01:54 »

Küldtem megfejtést mindkettőre remélem jók, és érthetőek  >.<#
Naplózva
Nikkie
VIP

« Válasz #935 Dátum: 09 nov 18, 08:38:25 »

De könyörgöm, itt nincs olyan, hogy "ha két egyformát lát maga előtt". Ilyeneket nem is kell most belekalkulálni, mert adott, hogy egy kéket és egy pirosat lát maga előtt. Azt minek számolod bele, ami nincs? (Mármint, h mi lenne, ha 2 egyforma lenne előtte. Hát persze, h bekiabálná a színt.)

Ennek semmi köze a valószínűség számításhoz, sőt, nem is logikai igazából. A tanárom azt mondta, h vagy ráérzel, vagy nem.

Nem tudom, miért kell a matematikát ennyire belemagyarázni mindenbe, mikor jóformán köze nincs hozzá. Nem kell akkor játszani, elvégre nem kötelező... Én elhiszem, h okos vagy, meg minden, de ennyire nem kellene komolyan venni, ez csak egy játék...

A megoldást meg én akartam beírni, de már az is m1... xD

---szerk---

Srodack, az első megoldását elküldtem PÜ-ben. Mosolyog

---szerk---

A másodikat is. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 18, 08:59:02 írta Nikkie » Naplózva
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #936 Dátum: 09 nov 18, 10:47:27 »

Zoll;  Dancsa; Milanbert és Nikkie az első mindenkinek jó Nevet
A második feladvány helyes megoldása Nikkie érdeme, Milan a tied is jó, csak a napokat megkavartad Nevet

Újabb adag:
Mondd el a hét öt egymás utáni napját úgy, hogy egyikben se legyen r betű!

A király megbízza a kertészét, hogy ültessen el 12 fát 6 sorban a kertben, de kiköti, hogy minden sorban 4-4 fa legyen!
A kertész gondolkodik egy kicsit, majd megoldja a feladatot.

Te is meg tudod csinálni ?
Plusz pontért meg tudod mondani a király nevét is aki a feladatot adta a kertésznek ?

« Utoljára szerkesztve: 09 nov 18, 11:09:42 írta Srodack » Naplózva
Nikkie
VIP

« Válasz #937 Dátum: 09 nov 18, 12:32:40 »

Győztes

Jesszus, a második nagyon fúrja az oldalam. >.<# Már telerejzoltam egy lapot fákkal, de még mindig nem jöttem rá. :S
Meg honnan tudjam én a király nevét? o_O xD

Ha vki tudja a megoldást, elküldhetné PÜ-ben. Majd megöl a kíváncsiság. Pedig tuti, h vmi egyszerű dolog lesz. >.<#
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Gépállat

« Válasz #938 Dátum: 09 nov 18, 22:50:55 »

A sapkás feladvány egy másik verzióját ismerem, íme:

A börtönigazgató közli a 100 elítélttel, hogy másnap reggel vagy kivégzi mindannyiukat, vagy elengedi őket. A feltételek a következők: mind a százan felsorakoznak másnap reggel bekötött szemmel magasság szerint, és kapnak a fejükre egy fekete, vagy fehér sapkát (nem tudjuk, hogy mennyi a fekete és mennyi a fehér, csak azt, hogy összesen 100 sapka van), ezután leveszik a kötést, és a leghátsó embertől indulva mindenkinek meg kell mondania, hogy milyen színű sapka van a fején, úgy hogy csak az előtte levőket látja, és a száz ember összesen egy hibát ejthet csak. A mai éjszaka alatt összebeszélhetnek a foglyok. Miben kell megállapodniuk, hogy megmeneküljenek?
Naplózva

Gondolkodni ér!      Jön még kutyára rasengan!      NHFK Tag      Gépállat                        
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #939 Dátum: 09 nov 18, 22:56:59 »

A 2-nak én sem tudom a megoldását, de van neki Nevet Nevet Ötletem van, mert semmi megkötés nincs, az első viszonylag egyszerű, csak máshonnan kell megközelíteni Ördögi
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Gépállat

« Válasz #940 Dátum: 09 nov 18, 23:10:08 »

Nekem már összejött 5 sor a másodikban.

Az elsőnél csak magyarul lehet operálni? Az ér, hogy "hétfő-kedd-hétfő-kedd-hétfő"? Mert ezek is egymást követő napok.

>Szerk. Megvan a fás feladvány megoldása!! Csak annak, aki már feladta:http://kepfeltoltes.hu/view/091118/12fa-6sor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 18, 23:28:04 írta Zoll-sama » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #941 Dátum: 09 nov 19, 00:01:33 »

A sapkás így könnyű.
A leghátsó bemondja, hogy fehér, ha páratlan számú fehér sapkát lát maga előtt, ha párosat, akkor azt, hogy fekete. Innentől nincs más dolga az utána jövőnek, mint megszámolni, hogy ő is páros számú fehéret lát, vagy ő páratlant, és már tudja, hogy az övé is fehér-e. Így aztán mehet végig az egész soron, mindig csak észben kell tartani, hogy éppen páratlan, vagy páros számu fehér sapka van.
 Remélem érthető volt, mire gondolok. Elég fáradt vagyok. Mosolyog
De amúgy már egyszer valaki feladta ezt nekem, akkor eltartott egy ideig, maíg választ találtam.
Naplózva
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #942 Dátum: 09 nov 19, 00:35:51 »

Csak magyarul, és nem az a jó megoldás, teljesen máshonnan közelítsd meg, ha megmondom azzal lelövöm a poént. Pedig egyszerű! Először én is így akartam aztán adtak egy tippet, jobban mondva leesett amíg telóztam, hogy mennyire egyszerű!
A 2.-nál én is ezt láttam Nevet
Naplózva
Zoll-sama
Kezdő Jounin
*

Gépállat

« Válasz #943 Dátum: 09 nov 19, 00:45:19 »

A teló asszem segítség volt, már vanis ötletem: negyedike, ötödike, hatodika, hetedike, nyolcadika.
Naplózva

Nikkie
VIP

« Válasz #944 Dátum: 09 nov 19, 07:42:49 »

A 2-nak én sem tudom a megoldását, de van neki Nevet Nevet

Az igen. xD

A fásnál meg majdnem jól gondoltam, csak én négyzet alakkal próbálkoztam. xD
Gondolom akkor lövése sincs senkinek, hogy a királyt hogy hívják... Mondjuk nem is igazán az érdekel, hanem az, h miből lehet rájönni. (Néztem neten, de törlődött az ottani megoldás linkje.) =(

Azt a napos feladványt is megnéztem neten, mert nem bírtam tovább. Mit ne mondjak, fogtam a fejem utána. xD
Naplózva
Oldalak: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 79
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins