24 nov 30, 11:33:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 79
  Nyomtatás  
Szerző Téma: IQ gyűjtő (szabályok az első hsz-ben)  (Megtekintve 218621 alkalommal)
0 Felhasználó és 66 vendég van a témában
Morita
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #750 Dátum: 09 jan 17, 17:24:21 »

mivel egy dobásról van szó ezért 50%

A nyuszika vesz a macitól 6 forintért egy bödönt. A nyuszika egy hamis 10ft-ssel fizet neki érte, de erről a maci természetesen nem tud. Nem tud neki visszaadni ezért elmegy és felváltatja a rókával a pénzt. Majd a visszajáró 4ft-t odaadja a nyuszikának. Mennyi a medve vesztesége a bolton?
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #751 Dátum: 09 jan 17, 17:26:16 »

átírtamNem veszít, mert lesz tíz forintja a rókától, aki felváltotta a hamisat. 6 forintot keres a bödön eladásával.
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 17, 17:29:04 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #752 Dátum: 09 jan 17, 17:32:04 »

Jó válasz Nevet
Akkor nehezítek rajta Nevet

A nyuszika vesz a macitól 6 forintért egy bödönt. A nyuszika egy hamis 10ft-ssel fizet neki érte, de erről a maci természetesen nem tud. Nem tud neki visszaadni ezért elmegy és kölcsönkér a rókától pénzt. Majd a visszajáró 4ft-t odaadja a nyuszikának. Mennyi a medve vesztesége a bolton? Természetesen a rókának vissza kell adni a tartozást, ami jó pénzzel történik.
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #753 Dátum: 09 jan 17, 17:35:08 »

hmmmm

Ha én vagyok a maci, akkor semmi, mert a legközelebbi vásárláson rásózom a Tescóra a hamis 10Ft-osom Nevet  Mondjuk a rókának meg tartozom 4 Ft-tal... hmm.. a rókára kell rásóznom a 10ftot: DDDD és adjon vissza majd, ha lesz aprója X) Nyerek 6 ft-ot:D

Amúgy meg szerintem maci vesztett 14 forintot és egy bödönt.
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 17, 17:37:44 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #754 Dátum: 09 jan 17, 17:38:21 »

Nem jó válasz Zemo... Neeem

Tescoba nem jó menni...érdekes emberek járnak oda...

Köteleset megfejtettem...
Meggyújtjuk mind a két kötelet. Az egyiket mind 2 végén, a másikat csak az egyiken. mikor a mind két végén meggyújtott kötél elég akkor járunk fél óránál. Ekkor meggyújtjuk a másik kötelet is a másik végén. És az innentől számított idő a kötél elégéséig negyed óra.
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 17, 17:41:10 írta Morita » Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #755 Dátum: 09 jan 17, 17:39:30 »

Mori, fehérrel is írtam:D
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #756 Dátum: 09 jan 17, 17:42:13 »

Tudom Zemo hogy az a válaszod...arra mondtam hogy nem jó ikszdé
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #757 Dátum: 09 jan 17, 18:11:13 »

Ja, azt hittem, h a tesco:p

Á, csak 10 forintot vesztett:p Mert 6 a bödön ára, és 4 a kölcsön a rókának:p  (?)
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #758 Dátum: 09 jan 17, 19:12:24 »

Még mindig nem jó ikszdé
Naplózva
matrayzz
Chuunin
*

« Válasz #759 Dátum: 09 jan 17, 20:19:05 »

Azthiszem tudom nah 6 ft a bödön +10 ft a hamis pénz és +4 ft a rókának visszaadott pénz vagyis 20 összesen.
Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #760 Dátum: 09 jan 17, 22:01:47 »

Lehet,  hogy csak rosszul fogalmaztam:

a bödönt vesztette és a négy forintot, amit odaadott a nyuszinak - mert azt még vissza kell ugye adnia a rókának. Azt __akarom__, hogy jó legyen a válaszom >.<#
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #761 Dátum: 09 jan 17, 23:22:05 »

A maci vesztesége a bödön kiskerára, amely 6 Ft, hiszen a hamis tízforintosnak nincs vásárló értéke így ellenszolgáltatás sem történt. Ehhez hozzájön a rókétól kölcsön kért 4 Ft  amivel kifizette a visszajárót, és feltételezzük, hogy a róka nem számolt fel kamatot, és a maci pár napon belül visszafizette, így az inflációnak sem volt hatása a pénzösszegere, a csupán 4 Ft vesztesége lett abbol, hogy a rókától kölcsön kért* a maci számára. Igy a maci vesztesége a bödön 6 Ft-os ára és a kölcsönkért 4 Ft, vagyis 10 Ft ám mivel mint kiskereskedelmi vállalkozás az ÁFÁ-t leírhatja az adójából, ami 1 Ft-tal csökkenti a veszteségét, így tehát 9 Ft.

Ám ha a maci továbbra sem ismeri fel, hogy a 10 Ft-os hamis, amivel később vásárolni szeretne a süninél aki viszont felismeri a hamis érmét és értesíti a hatóságokat, akik eljárást indítanak a maci ellen, akinek ezután fizetnie kell ez ügyvédet, de még ha a hatósági szervek a kihallgatás folyamán rájönnek, hogy a maci is csupán egy áldozat, akkor is az az idő, melyet az eljárás miatt kihallgatás, tanúskodás okán nem töltött az üzletében, az ezen időszakban nm értékesített termékek ára is veszteségként számolható el.
¤_¤

*ha ezzel a résszel nem értesz egyet, akkor csak annyit, hogy idegen forrásból szerzett 4 Ft-ot (+4 Ft) amit ellenszolgáltatás nélkül tovább adott  (-4 Ft), majd ezután saját forrásból visszafizette a 4 Ft-ot ami szintén (-4Ft) veszteség vagyis (+4)+(-4)+(-4)=-4
Az ÁFA 20% a 6 Ft-os bödön árából 1 Ft az áfa.
xD
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 17, 23:39:42 írta Shiro » Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #762 Dátum: 09 jan 18, 01:38:15 »

Shiro, te piszokmód megfáradtál valamitől  Pojén

Bocs az offért, de a megfejtésed... elképesztő: DDDDDD
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Ayaka
VIP

a tudás üldöz, de én gyorsabb vagyok

« Válasz #763 Dátum: 09 jan 18, 10:47:37 »

Sztem 10 ft a maci vesztesége, mert az a 6 ft ami a bödön értéke+az a 4ft amit kölcsönkér a rókától.
Remélem jó válasz ^^'
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #764 Dátum: 09 jan 18, 11:31:57 »

A válasz 10 ft tényleg...
Először is van a bödön a -6ft, kap a rókától +10ft, ezért most jelenleg van a bevétele ami +4ft, ezt oda is adja a nyuszikának az ismét -4, így itt nullán állna. De viszont a jó pénzből vissza kell adni a rókának a 10ft...

Bocs hogy belekavarodtam Zemo... Szomorú

Azért nem 20ft mert a hamis pénz az nem minusz...az csak úgy van..s.emmti nem ér...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 79
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins