Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #450 Dátum: 08 feb 04, 15:26:54 » |
|
Na mivel már napok csak egyetlen MAJDNEM helyes próbálkozást kaptam (Mikojitól),ezért most elmondom a megoldást.Az első 3 napra eladja a házát,majd a kövi 3 napra visszavásárolja,végül a hajléktalanoknak ajándékozza. És egyúttal még egy feladat.Ez sokkal egyszerűbb:Egy tengerjáró hajón elloptak egy táskát.A gyanusított így védekezett:"Miért pont engem gyanusítanak azzal a táskával?Ott ültem a hajó legalsó lépcsőjén és békésen napoztam.Igaz,ugyanazon a lépcsőn feküdt a táska is,de azt sem tudtam,hogykié,és mi van benne.Aztán jött egy dagály és feljebb kellett mennem,hogy el ne mosson.Biztos az sodorta a táskát a tengerbe,de őszintén szólva nem figyeltem a táskát.Ha érték volt benne ,miért nem vigyázott rá jobban a tulajdonosa?"A véletlenül épp a hajón utazó detektív percek alatt megállapította,hogy az illető hazudik.Hogyan jött rá?
|
|
|
Naplózva
|
ANYAPA tag,lakhely:TOBI sziget,Madaragakure (no sato) TOBI sziget algafutára Mesterlövész osztag tagja Tobi magazin szerkesztője ♥♥ KoCkA kLuBb ♥♥
|
|
|
|
Gangstakun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #452 Dátum: 08 feb 04, 15:36:20 » |
|
Én is ezt modntam . Bár jó , hogy úgy tűnik egész jól tudtam a Rahid házát vagy kiét . De igazából nem értem , hogy adja el ,ha nem mehet ki meghirdetni ? Na mind1 .
|
|
|
Naplózva
|
SR club alapító és tag feleségem : Zakuro lányaim : Tenchi , Pomegranate
|
|
|
Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #453 Dátum: 08 feb 04, 15:43:43 » |
|
Nem a napozáson van a hangsúly.
|
|
|
Naplózva
|
ANYAPA tag,lakhely:TOBI sziget,Madaragakure (no sato) TOBI sziget algafutára Mesterlövész osztag tagja Tobi magazin szerkesztője ♥♥ KoCkA kLuBb ♥♥
|
|
|
|
Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #455 Dátum: 08 feb 04, 15:55:36 » |
|
Mondtam,hogy egyszerűbb,mint az előző...Megvan a válasz!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gangstakun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #456 Dátum: 08 feb 04, 16:09:03 » |
|
az nem jó amit én írtam ? na mind1 . Írd a kövit
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #457 Dátum: 08 feb 04, 18:47:29 » |
|
Akartok még?Megkapjátok:20 km-re levő két kerékpáros elindul egymás felé,mindkettő állandó 10 km/h sebességel.Ugyanakkor egy 15 km/h sebességgel légy is elindul az egyik kerékpár első kerekétől a másik felé,annak első kerekéig,majd megfordul és az első kerékpár első kerekéig repül,és ezt addig folytatja,míg a két kerékpár első kerekei össze nem nyomják.Kérdés milyen hosszú utat tett meg a légy?(ezt a feladatot egy végtelen mértani sor összegzésével szokták megoldani,de van egyszerűbb mód)A válasz jöhet pü-ben,de az egyszerűbb módra magára is kíváncsi vagyok.Jó gondolkodást ui:kicsit matekos/fizikás feladat,de van logikai része is
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 feb 04, 18:56:22 írta Gibbi »
|
Naplózva
|
|
|
|
xxaby
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #458 Dátum: 08 feb 04, 18:55:29 » |
|
a 20 km/h mekkora távolság? ez sebesség nem távolság:D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #459 Dátum: 08 feb 05, 16:24:47 » |
|
A légy az mekkora, márminta hossza feje búbjázól a potroháig miliméterben, vagy jelen esetben nincs fitikai mértéke és csak egy pont a térben?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #460 Dátum: 08 feb 05, 17:15:12 » |
|
Nincs hossza,mivel ez elég fizikás feladat,és ott célszerűbb tömegpontban megadni egy testet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #461 Dátum: 08 feb 05, 17:16:58 » |
|
So desu ne? Akkor ezesetben küldöm is a megfejtést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gangstakun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #462 Dátum: 08 feb 05, 17:19:02 » |
|
Szerintemazt a legyet már az egyik kerékpáros agyonnyomja . Egyébként milyen szabad 20 km az aho nem jár autó ? Szerintem a legyet már indulásnál megöli valami .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gibbi
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #463 Dátum: 08 feb 05, 17:48:50 » |
|
A tömegpontot arra értettem,hogy a légy hossza elhanyagolható a feladatban. Dargelottól kaptam az első helyes választ!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 feb 06, 18:31:17 írta Gibbi »
|
Naplózva
|
|
|
|
memoryan
Vendég
|
|
« Válasz #464 Dátum: 08 feb 07, 17:02:03 » |
|
Akartok még?Megkapjátok:20 km-re levő két kerékpáros elindul egymás felé,mindkettő állandó 10 km/h sebességel.Ugyanakkor egy 15 km/h sebességgel légy is elindul az egyik kerékpár első kerekétől a másik felé,annak első kerekéig,majd megfordul és az első kerékpár első kerekéig repül,és ezt addig folytatja,míg a két kerékpár első kerekei össze nem nyomják.Kérdés milyen hosszú utat tett meg a légy?(ezt a feladatot egy végtelen mértani sor összegzésével szokták megoldani,de van egyszerűbb mód)A válasz jöhet pü-ben,de az egyszerűbb módra magára is kíváncsi vagyok.Jó gondolkodást ui:kicsit matekos/fizikás feladat,de van logikai része is Egy nagyon hasonlót olvastam nemrég, de ment a P.Ü.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|