Ez egy nagyon érdekes kérdés, én is sokat gondolkodtam rajta.

Az első gonosz Orocshimaru volt. Igazi, fullnegetív gonosz, emberileg sem lehet szertni. Én mindig idegbajta kaptam a kiöklendezős mutatványaitól :S A célja: konoha elpusztítása. miért? bosszú, meg valami jutsu-kutatások. Ez szép, és jó, de meghal, és ugye a főgonosz ált. a végéig kihúzza.
A második az akatsukis bagázs

♥ Őket egyszeren nem tudom nem szeretni, valamiért imádom a kattant embereket (deidara a robbantásival, kisame, hidan és kakuzu a beszólásaikkal, itachi a nyugodt, de nem bunkó természetével, víí

Én még a régi, pchiohopata gaarát is bírom) De mi a céljuk? ugye elvileg annyi háborút szítani, hogy az emberek megijedjenek, és béke legyen. Ez jó cél, csak rossz eszközökkel. Ez főleg Peinre és Konanre vonatkozik, de a többiek is árnyalt karaterek (pl itachi (

), akiről kiderült, hogy jó, de ennek ellenére is megölt egy halom embert, és megkínozta kakashit, meg sasukét. monduk az is igaz, hogy ő kerülte az összetűzéseket)
Aztán jött jó drága Tobikánk

Ő már pályázhatna a főgonosz célra, mert ott volt a kyuubis incidens, de mégis, vagy 600 megölhetett volna már minden fontosabb főszerplőt, de mégsem tette. És a kage találkozón is azzal indított, hogy ő nem szertne háborút, inkább fogadják el a tervét, és akkor nyugi lesz. Maga a terve... béke lenne, de mivel a "végtelen tsukoyami" kifejezést használja, én kételkedem a béke rózsaszín felhőiben, hiszen az a jutsu nem egy vidám dolog alapjáraton. A helyzet ugyanaz: jó cél, rossz, NAGYON rossz ezközök

És persze Sasuke, drága. Aki nem fogja fel, hogy a bátyja nem azért áldozta föl magát, hogy a hülye kisöccse mindent elrontson. Én ennél nagyobb IQ-fighternek hittem ezt a gyereket, de Madara elvette a maradék eszét is. Én személy szerint már rég gonosznak tartom, és mindig is gyűlöltem, és megvetettem ezt a karaktert, de mivel az 1ik főcselekmény ez a "gyere haza sasuke, léégysziii..!"-szál, meg mert régen jó volt (mondjuk én erre sem tenném a nyakam..) ezért ő nem lehet a főgonosz, maximum A Rivális, nagybetűvel

Az meg különöszen undorító, hogy szanaszét hagyta Juugót, Suigetsut (őt is imádom

), meg Karint... Mondjuk azt a csajt is utálom, szal érte igazán nem lett volna kár.
Meg persze Kabutó, felpimpelve Orocshimaruval.Csodálatosan visszataszító kombó. Nem is tudom eldönteni melyiküket utálom jobban xD Főleg ez a halottfeltámasztásos húzásuk kavarja fel a gyomromat. A céljuk még mindig valami állítólagos kutatás, de szerintem ha annyira kuatni akarna, akk elmenne a hegyekbe remetének, és egész életében gyökereken élne, és az élet értelemén (na meg a kutatásain) járna az esze, és nem háborúzna össze-vissza.
Összességében... Mos a jelenlegi felállás szerint a Madara-Kabuto-Sasuke trió szövetkezett, így most ők jelentik a legnagyobb veszélyt. Talán 3uk közül madara a legkevésbé gonosz.