Na ma is megvplt a főzés. Hát gondóltam magamban csinálok dango-t anyit tudok tóla, hogy édes rizsgombócok, aszem mochi-k hurkapálcára tűzdelve.
A mochi-ról annyit derítettem ki, hogy a rizst negyon ragacsosra kell csinálni, vagy esetleg rizslisztből csinálják, majd sok cukorral összekeverik, és gombócokat gyúrnak belőle.
Hát nki is áltam a rizsnek, hozzáteszem, hogy még életemben nem főztem rizst. Na mindegy annyit azért tudtam, hogy előszőr vizet kell forralni, úgyhogy felraktam a tűzre egy bőgrényivel (ezért előtte bele öntöttem egy lábosba). Hát fort a víz bele a rizsa, nézem marha sók a víz biztos ölég, gondoltam, viszont pár perc mulva hozzá kellett öntenem még egy bögre vizet. Na ez igy óké sikerült megcsinálnom a rizst. Ragacsosnak ragacsos lett, viszont darabos is. Mivel eddig semmi ízesítése sem volt, gondoltam rakok bele néhány evőkanál cukrot, ezek itán az íze kb félúton volt a tejbedara, a tejtápszer között. Gondoltam nincs minden veszve, meg úgy is nagyon darabos, nekem meg valami massza féle köll, bele az egészet a robotgépbe. Na az szépen le is darálta, viszont marhára lágy lett, hát mondom valamivl javítani kéne az állagán. A cement az jó lenne, viszont nem táplálkozási célokra van, így hát raktam bele kb 6-8 evőkanál kókusz reszeléket, meg hát úgy is édesre kell, mézből is egygyel. Ezután nem sokat javult az állaga.
Ezután gondoltam megkóstolom milyen lenne szójaszószal, hát mondom, ez egész jó, de az állaga, még mindig nem jó, meg ha már úgy is sós egy kicsit egy kis tálat tele reszeltem sajtal, megy bele az is. ezután eszembejut, hogy sok cukor kel bele, viszont attol meg tápszer izálessz, úgy hogy mellé raktam a szója szószból is. Így hát ment bele kb 10-15 evőkanál cukor, valamint kb 1-1,5 evőkanál szójaszósz, viszont ezután valahogy mintha még lágyabb letvólna, hát mondom valahogy a nedvességet ki kell belőle csavarni. Első választás a papírtőrlőre esett, az eredmény az lett, hogy a lehetetlenség kiszedni a papírdarabkákat a masszából, szal veszett űgy. Következő a teaszűrő, viszont a likain áttment a massza is, szal lehet szenvedni a mosogatásal is. Harmadik kisérletként géppapírba csomagolva próbáltam meg kifacsarni víztartalmát, sikertelenűl. Viszont rájöttem arra, hogy az általam kreált massza nagyszerűen alkalmazható borítékragasztóként, valamint nagyobb menyíségben alakalmazni lehetne az építőiparban, mint kötőanyag.
Összegezve anyi, hogy kissé fura, viszont egész jó íze lett, de érezhetően nehéz kaja, vagyis ajálatos enni hozzá valami száraztésztát pl kekszet, vagy piskótát.
Sal ez is olyan, hogy mehet mehet acid recept klubjába
:-X