bmx mester
Kínzás specialista
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Hozzászólások: 623
|
|
« Válasz #1200 Dátum: 09 feb 08, 12:51:46 » |
|
köszi a receptet majd mamával megcsináltatom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #1201 Dátum: 09 feb 08, 13:06:00 » |
|
Hehe..Ez bennevolt az egyik újságban, mamám is mindig ezt csinál. Mazsolával a legjobb. *-*
|
|
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
bmx mester
Kínzás specialista
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Hozzászólások: 623
|
|
« Válasz #1202 Dátum: 09 feb 08, 19:09:06 » |
|
az én mamám úgy tud sütni!!a specialitása a almás kalács!!legalábbis azt szeretem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
boci555
Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 1086
iLOVEmákostészta || balf@sz c:
|
|
« Válasz #1203 Dátum: 09 feb 13, 12:17:46 » |
|
Ó én anyum almás pitét süt mindíg, már rá vagyok szoktatva, ha nem kapom meg a napi adagot, akkot elvonási tüneteim sorra jelentkeznek ---> almaszezon egész évben van. szal anyu sütésre ítélve lol neem nyugi, én is szoktam sütni, csak néha, akkor meg kókuszos kockát sütök, az meg a második kedvenc sütim >én lenni süti fan*
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 13, 12:19:31 írta boci555 »
|
Naplózva
|
> *-* PÓNIII *-* - Utálom a pónikat! > Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-* - SÜNIIII <3 "w"
|
|
|
Dorci
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Hozzászólások: 717
|
|
« Válasz #1204 Dátum: 09 feb 13, 17:36:34 » |
|
én anyukám varga béles specialista a mama meg igazi sári rétest gyárt az aztán nagyon finom föleg a turos meg az almás sok fahéjjal
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
boci555
Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 1086
iLOVEmákostészta || balf@sz c:
|
|
« Válasz #1205 Dátum: 09 feb 13, 17:50:50 » |
|
Fú.. az szép, az én mamám már nem nagyon süt, már 96 éves, ő nem igazán szeret sütni, ő kint szeret kapálni, meg ültetni , hallod, de úgy dolgozik, mintha valami versenyen venne részt igazi példakép nekem, én is igy akarok majd dolgozni, ha megérem a 96 éves kort
|
|
|
Naplózva
|
> *-* PÓNIII *-* - Utálom a pónikat! > Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-* - SÜNIIII <3 "w"
|
|
|
Dorci
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Hozzászólások: 717
|
|
« Válasz #1206 Dátum: 09 feb 13, 17:53:38 » |
|
csak az a gáz hogy a mi korosztályunk már nem fogja meg élni azt a kort de én sem estem messze mert elsö osztályu kokusz golyo gyárto vagyok meg rántot hús
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
boci555
Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 1086
iLOVEmákostészta || balf@sz c:
|
|
« Válasz #1207 Dátum: 09 feb 13, 17:58:43 » |
|
Úúú csirekeeeee jóóóóóóó csirkeeeee jóóóóó ezt mondtam, mikor horvátországba befaltam kb 6 rántott csrkecombot egymás után, kb olyan 3 perc alatt De abból is csak a csont maradt, azse, mert azt a hoteles kuttya megette LOL Hát azt a kort már tuti nem, de mamámnak, még '13-ban még sokkal kevesebb szennyező dolog volt az életében, mint most.
|
|
|
Naplózva
|
> *-* PÓNIII *-* - Utálom a pónikat! > Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-* - SÜNIIII <3 "w"
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #1208 Dátum: 09 feb 18, 11:39:16 » |
|
A szakácskönyvek miatt híznak el az amerikaiak 2009.02.18. 08:47 - hancu megjegyzés: ez máshol is lehet így. A gyorsételek mellett a szakácskönyvek is felelősek az amerikaiak elhízásáért - derül ki az Annals of Internal Medicine című tudományos folyóirat legfrissebb számából. A lapban közölt tanulmány szerint a gyorséttermek mellett a nagyobb adagok és a tálalás, valamint a receptek változása is felelős az elhízásért. A probléma pedig régebbre nyúlik vissza mint gondolnánk. Hetven évre visszamenőleg vizsgálva a klasszikus ételrecepteket kiderült, hogy közel 40 százalékkal nőtt az ételek kalóriatartalma az évtizedek alatt. Annyi kritika éri az éttermi fogyasztást, valójában arra kellene összpontosítani, amit mi alakíthatunk - mondta Brian Wansink, a Cornell Egyetem munkatársa, a kutatás vezetője. A tanulmányban több szakácskönyvet vizsgálva észrevették a trendet, de leginkább a Főzés öröme című klasszikus receptgyűjteményre koncentráltak, amely a harmincas években jelent meg először. A szakácskönyvet gyakran adják ki újra, legutóbb 2006-ban frissítették. A kutatás során kiderült, hogy az összes (szám szerint hét) kiadásban szereplő 18 receptből 17 esetében nőtt az adagok kalóriaértéke. Ez részben a recept egészének kalórianövekedéséből, részben pedig az adagok növekedéséből ered. Egyedüli a chili con carne tápértéke marad változatlan az évek során. A csirkegumbó receptje 1936-ban még 14, egyenként 228 kalóriát tartalmazó adagra volt jó, 2006-ban már 10, egyenként 576 kalóriát tartalmazó adagra futotta a receptből. A különböző kiadásokat vizsgálva a szakértők három nagy ugrást figyeltek meg: a negyvenes éveket követően a hatvanas években készült kiadásban, illetve a legutóbbi megjelenésben nőttek jelentősen az értékek. Az éttermi adagok változása a hetvenes években csapódott le az otthoni adagolásokban - mondta Wansink. A porciók változásánál azonban jobban aggasztja a szakembert a receptek kalóriaértékének növekedése, ami az adagolásnál sokkal kevésbé szúr szemet. Az élelmiszerek ma olcsóbbak a harmincas évekhez viszonyítva, így az olyan olcsóbb és alacsonyabb tápértékű hozzávalók helyett mint a bab, gyakrabban kerül hús az asztalra. A vizsgálat csak a leírt receptekre terjedt ki, nem az elfogyasztott ételmennyiségre, a negyven százalékos kalórianövekedés azonban így is jelentős. Wansink szerint a megoldás: nem szabad egész adagokat megenni, a felét el kell tenni. (MTI)
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Hozzászólások: 7459
|
|
« Válasz #1209 Dátum: 09 feb 26, 15:10:53 » |
|
Hm a mai reggelim... Nyugi a félliteres söröskupa csak illusztáció... Sajna... Óriás narancs...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Hozzászólások: 196
|
|
« Válasz #1210 Dátum: 09 márc 17, 21:22:47 » |
|
Az én mamám is igazi szupernagyi, bár ő még "csak" most töltötte be a 80-at. Na ja, nem lenne rossz ilyen sokáig élni, ráadásul ő is remek egészségnek örvend, sőt imád sütni. Annyi tuti régi, olyan igazán finom, már elfeledett sütireceptje van, hogy cukrászdát lehetne belőle nyitni. Sőt, mindig ő gyúrja nekünk a túrós vagy krumplis tésztához az alapot. Múltkor kipróbáltam, sütöttem házi lasagne-t, hát szó ami szó, nem kis meló, a végére szakadt rólam a víz. Szal, le a kalappal a nagyik előtt. Anyukám sajna nem szeret sütni, sőt utál, hát igen, ilyen is van. Nem bírja elképzelni, hogy engem mi lelkesít benne. Hát - ennyit, arról, hogy háttal nem kezdünk mondatot - szerintem tök jó kikapcsolódás valami finomat kreálni a családnak és megtanulni a mami régi jó receptjeit. Legalább nem vesznek el.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayaka
|
|
« Válasz #1211 Dátum: 09 márc 18, 10:18:54 » |
|
Én is szeretek főzni, csak nem nagyon tudok =D Ha a konyhába megyek, menekül a család xD Az én nagyim is sokat süt, csak kár h neki nincsenek olyan jó kis régi receptjei, meg h már nem olyan fürge mint régebben =(
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Hozzászólások: 196
|
|
« Válasz #1213 Dátum: 09 márc 18, 16:11:17 » |
|
Az biztos, hogy akkor lenne igazi a főzőcske, ha nem látszana az emberen. De sebaj. Sajna, amerre én lakom, nincsenek ázsiai boltok, ahol be lehetne szerezni a japán kajákhoz az alapokat. Oké, itt is van nagyteszkóóó és társai, de a választék kimerül a szójaszószban és az instant tésztalevesben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
boci555
Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 1086
iLOVEmákostészta || balf@sz c:
|
|
« Válasz #1214 Dátum: 09 márc 18, 16:15:22 » |
|
Ha a szakács jó, akkor répából is tud krumplifőzeléket készíteni.... anyum mindig ezt mondta, ha nem volt itthon valamii
|
|
|
Naplózva
|
> *-* PÓNIII *-* - Utálom a pónikat! > Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-* - SÜNIIII <3 "w"
|
|
|
|