Én meg nem értettem miért mondta Ryuk, hogy ha Light börtönbe kerül, akkor ki tudja mikor hal meg, és várni unalmas... a börtönben ugyanúgy bármikor megölhette volna. És egyébként is, amilyen okos Light, biztos kitalált volna valamit, és ráadásul világszerte rengeteg támogatója volt, szóval valakik biztos megpróbálták volna megszöktetni legalább... és akkor Ryuk nem unatkozott volna. ;D Szóval -szerintem- ez így nem annyira logikus, bár abból a szempontból meg tökéletes befejezés, hogy több epizóddal és a történet folytatásával esetleg erőltetettnek tűnt volna az egész, tehát elronthatták volna.
Szerintem tökéletes volt a befejezés. Light kifordult önmagából. Már abban sem vagyok biztos, hogy lett volna agyi kapacitási "szökési tervet" kiötölni ha esetleg bebörtönzik.
Nagyon tetszett, hogy Ryuk ölte meg. Muszáj volt, hisz elhagyta magát. Near elérte a célját és földig rombolta Light büszkeségét. Mellesleg igy, hogy Ryuk a többiek előtt ölte meg, azt is megmutatta, hogy ne kezdjenek ki egy Shinigamival
Valamikor előző héten fejeztem be a mangát (azt hiszem), és most kezdtem el az animét. A zene és a túldramatizálása a dolgoknak nem annyira tetszik, de majd meglátjuk milyen.