Ha már Ritka stúdiókollégám posztolta az AMV-it, akkor én sem maradnék le:
***Figyelem, ezek bár teljes és kész AMV-k vasárnapig bizonyos jelenetek még változhatnak, magyarán a változtatás vagy javitás jogát továbbra is fenntartom
A poszterképekre kattintva lehet letölteni őket.Pirates of the One Piece: At Grand Line's End Műfaj: trailer, paródia, fun
File: X264-es MP4, AAC hanggal
Anime: One Piece
Zene: Karib tenger kalózai 3: A világ végén hangsáv
Idő: 2:30
Sima kis poén trailer AMV, semmi különös. Eredetileg nem ezt akartam 2. AMV-nek nevezni az AMVART versenyre, de múlt héten jött ez az ötlet és úgy éreztem, meg kell csinálnom, mert poén. Annak ellenére, hogy a Tecső tömve van ugyanerre a témára rájátszó trailer AMV-kel. Mentségemre legyen mondva, bár rövid és nem effekteztem agyon, ellentétben a többi hasonló videóval - én legalább vettem a fáradtságot a cimek (MPAA logó, Stúdiólogók, beúszó feliratok és stáblista) módositására illetve feleffektelésére, hogy valamennyire hasonlitson az eredetire , és nem az original-t vágtam be oda. A feliratok mozgatásához használtam csak After Effectset, -2 napi melóm volt azzal a pár felirattal is- a többi rész sima Vegas-os purecut némi alap effekttel (inverz, glow). Emellett kb. 3-4 napot vette el a snittelés. pontosabban az eredeti trailerben látott jeleneteknek a legjobban megfelelő One Piece-s felkutatása. Bétázással együtt kb. meglett egy hét alatt.
Family Curse Műfaj: akció,dráma, character profile
File: X264-es MP4, AAC hanggal
Anime: Romeo x Juliet
Zene: Wednesday 13 - Curse of me
Idő: 4:31
Ennek az AMV-nek a gyökerei régebbre, a nyáron lezajlott 3. Ironchef-re nyúlnak vissza. Akkor ugyanis ezt a zeneszámot kaptam Christiannal, hogy vágjunk rá amit akarunk 3 óra alatt. A téma a szerelem volt, a szám szövege kellően depis, igy kéznél volt a Romeo x Juliet anime. Akkor a versenyfordulóra a 0:38 - 1: 15 közti részt hoztam össze és hajszál hiján nem én jutottam tovább.
Aztán ez a részlet feledésbe is merült volna, ha nem szerveződik ez az ART-os verseny. Igy kitaláltam, hogy mi lenne, ha befejezném ezt a kb. 40 mp-nyi részt. Azt mondták mások, hogy nagyon nem tudnak olyan AMV-ről, ami IC-s versenyrészletből született volna, nos, itt prezentálom akkor az első ilyet.
A dalban erősen a lyricre mentem rá na meg a Gonzo által elég egyedien feldolgozott Klasszikus Rómeó és Júlia dráma vonalakban vázolt hátterére. Ezért is nevezhető részben character profile-nak az AMV, mivel a két főszereplő átkos szerelmét, és a két uralkodó család közti harcot mutatja be (ugye rémlik még irodalomból?
) DE főleg akció, átlengve depis-drámázó jelenetekkel amit a lyric és énekesünk furcsán nyávogó hangja is erősit
. Különösen ügyeltem a beat-ekre is, bár egy idő után a sok villogás már szemgyilkos lehet. Sok extra effekt nincs benne, After Effects-es egyetlen egy darab az elején, pár maszk és főleg áttűnések dominálnak. Körülbelül 3 heti munkám van benne.