24 nov 23, 02:43:43 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 156 157 [158] 159 160 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 480558 alkalommal)
0 Felhasználó és 19 vendég van a témában
Sabaku
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #2355 Dátum: 14 márc 15, 15:57:38 »

Elég szomorú olvasgatni itt a mindenféle elszállt, gunyoros elméletet nyilvánvalóan nem létező földönkívüli életformákról, amikor mindenki tudja, hogy csak a Klingonok léteznek. Csalódtam bennetek, srácok.  Szomorú Quv DaHutlhchu'!!!
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 15, 15:59:13 írta Sabaku » Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #2356 Dátum: 14 márc 15, 16:38:13 »

Sosem tudtam eldönteni hogy Saphira frappáns válaszain röhögjek jobban, vagy azon hogy valaki ezeket teljesen komolyan írja.
Naplózva

Ms. Trager
Vendég
« Válasz #2357 Dátum: 14 márc 15, 16:44:17 »

"Azt viszont nem értem, hogy miért közölsz velünk valamit, ha nem vagy hajlandó mesélni róla."
Szóba jött, mint ahogy sok más is szóba jöhet, egy téma kivesézése alatt. De ez nem jelenti azt, hogy mesélnem kell róla. Az meg csak a kíváncsiságtól függ, hogy ez mennyire zavar valakit, vagy sem. Nyilván rosszabbul esik valakinek, ha tud valamiről, csak a lényeget nem. Akkor átmegy Petőfibe, és költögetni kezd. Ez normális.
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #2358 Dátum: 14 márc 15, 21:03:42 »

Ez nem ehhez a csodálatos témához illik, nincs benne idegen lény, vagy vallás (bár az talán, ha úgy vesszük. >.<). Az imént olvastam ezt a cikket ami arról szól tömören, hogy a televízió és a számítógép milyen hatással van egy gyermekre.

Azért tetszett ez a cikk, mert egyszerűen unom az olyan cikkeket, bejegyzéseket, hogy a "gyerek agresszív lesz, ha játszik, mert egymást ölik és az nagyon durva dolog."
Kicsit tudományosabban fogalmazott és nem csak azt mondta, hogy mennyire rossz szerintem.

Egyébként, úgy tűnik ebben a korban most már örök kérdés lesz, hogy tévézzen-e a gyerek, számítógépezzen-e, vagy kint játsszon a parkban, vagy valahol, a lényeg, hogy kint legyen. Az a fura, hogy én hiába nőttem fel filmeken, és hiába játszottam egy idő után számítógépen ugyan úgy éltem kint a szabad levegőn, ugyan úgy kirándultam, vagy kint játszottunk a teraszon, a kertben. Lényeg, hogy a szüleim nem leültettek a TV elé, hogy akkor most nézd ezt amíg én csinálom a dolgom. Lehet akkoriban ez még máshogy volt, nem tudom. Nálunk sokáig nem volt számítógép, mikor lett akkor is apukámnak kellett az egyetemhez (azt hiszem), majd együtt kezdtünk el néha játszani, vagy nézni ahogy valamelyikük épp játszik. Például a Settlers 2-vel, vagy a Broken Sworddel. Viszont nagyon nagyon sokáig nem az volt, hogy haza mentünk és bekapcsoltuk a gépet. Eszünkbe se jutott, de akkor még nem is olyan volt, mint most, ez tény. Nevet Mégis egészségesen nőttem fel, éltem kint a természetben és ez máig nem múlt el, viszont egy idő után tényleg sokat játszottunk a gépen. Bár nálunk ez máshogy volt. 1 gép, 5 gyerek, kevés idő. >_< Ami szerencsére később változott, bár akkor már mindannyian gimisek voltunk, vagy valaki már ki is járta.

Az a gond, hogy sok szülő nem fogja fel azzal a pici agyával, hogy gyermeke felett, felelőssége van, hogy mikor még kicsi "utat" kellene mutatnia, hogy nem leszarni kellene, hanem figyelni rá. Sokan (és ezt tapasztaltam ismerősöknél) a pár éves, vagy hónapos gyereket azért rakják tv, vagy számítógép elé, hogy ne kelljen foglalkozni vele. Az csinál amit akar, azt néz amit akar, csak ne nyaggassa az anyukát vagy éppen az apját, aki a hosszú munka után piheni szeretne.

Hogy ki válik agresszívvá és ki nem játék közben. Érdekes kérdés szerintem. Mert, ha nem is "divat", de mégis a szitkozódás, az átkozódás, a másik ember lenézése, vagy durva oltása nagyon gyakori lett. Ennek viszont szerintem nincs köze a játékoknak. Ha valaki agresszív, akkor kitudja élni azt egy játékban majd utána persze miután lehiggadt már boldogan is él. Általános iskolában a tanárunk azt javasolta az agresszív gyerekeknek, hogy fogjanak egy párnát és azt kezdjék el püfölni, ha dühösek, DE mindenképpen számoljanak el előtte 10 másodpercig, hátha lenyugszanak. Most az ember kiadja ezt egy szép káromkodás között, majd néha szétveri a billentyűzetet, vagy a gépet. A legtöbb számítógépes játék, lehetőségeket nyújt s akadályokat amiket át kell "ugranod", amiket meg kell lépned, különben nem mehetsz tovább. Az élet is ilyen. Ha nem vagy képes megoldani egy konfliktust, akkor az ember ugyan olyan dühössé válik és hirtelen nem tudja, hogy mit kezdjen magával. Ha megtanulja kezelni "átugrotta" azt az akadályt, akkor boldogsággal tölti el, mert elérte azt a dolgot amit szeretett volna, majd jön a következő akadály amit esetleg könnyen átlép, vagy ugyancsak nehezen.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2359 Dátum: 14 márc 16, 13:51:38 »

Én saját magamon is érzem ezeknek a dolgoknak a hatását, ezért jelentősen visszaszorítottam pl. a filmezést, számítógépes játékokkal alapból nem játszom. De tényleg kb. sorvasztják ezek az agyat, mindenféle tudományos blabla nélkül is tapasztalom.
Naplózva
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #2360 Dátum: 14 márc 17, 15:15:20 »

Fura dolgokat olvasni itt manapság.

A világhatalomra törő hüllők, nos...  Gondolkozik Mindenesetre tényleg nagyon durván durva, mennyi kapzsi, gonosz, rosszakarója van az embereknek, akadnak köztük önmagukból is, pénzéhes banktulajdonosok, ezek szerint maradtak ránk hüllők is valamikorról, plusz még tudtátok azt is, hogy hamarosan chip kerül minden ember bőre alá a Rotschildok által, akik a csillió-billió vagyonukból tudják majd mindezt finanszírozni, mivel mindenáron érdekük, hogy a világ összes emberét megfigyeljék, ja és a magyar kormánynak amúgy van olyan technológia a birtokában, ami kémiai anyagokat juttat a légkörbe, aztán esőt, vihart, orkánt csinál... Nos, ez csak pár Ms Trager elméletéhez hasonló tan, amiket egy ismerősöm ugyanolyan szentül hisz el, mint Masashi a gonosz, kapzsi embergyíkokat, miszerint léteznek. Egy pasiról van egyébként szó, aki abban is hisz, hogy Sai Baba tudott materializálni (nem ám olcsó -és mindemellett még béna- bűvésztrükköket csinált, neem!), és hozzá tartozik, hogy egyaránt jelen van az életében szent vallásként a buddhizmus és a hinduizmus, és talán kissé túloztam néhol, dee hát ja... ennyi elég is róla. Nevet

Egyébként meg mindaddig persze nem mondhatom én sem azt, hogy nem léteznek, amíg bármilyen bizonyíték fel nem merül a témában ezt illetően, vagy az ellentetjét illetően teszem azt. Sőt, igazából senki sem kérdőjelezhetné meg bizonyos értelemben Masashit, de mivel elég extrém mód tűnik valótlannak és emellett persze nevetségesnek is, amit állít, csak nevetünk rajta. Egyébként nem ide való téma, és bocs, hogy én is tovább fűztem, ez van. Nevet

A videójátékok és társaik max arra lehetnek illyen hatással, akik eleve gyengébb, kevésbé domináns személyiséggel vannak megáldva, befolyásolhatók, könnyen hajlamosak depresszióra, antiszockodósak, esetleg még közbejátszhat krónikus migrénes fejfájás, szembetegségek, meg gondolom még sok más, pszichésen megbetegedett, arra hajlamos(abb) típusú embert érint a dolog. Mindenki más tud gondoskodni magáról szerintem, hogy ne váljon egy agresszív nyálacsorgató agyhalott pszichopatává és/vagy zombivá, csak mert látott már elég sok filmet vagy játszott esetleg pár tucat játékkal az életében.
Gdat, ezt komolyan gondoltad amúgy, vagy csak hülyéskedtél?
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 17, 15:17:49 írta Nikuccia » Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2361 Dátum: 14 márc 17, 16:06:30 »

"Én" nem nevettem rajta, csak az érveket hiányoltam nagyon, mert ha esetleg velem történtek volna meg az általa említett dolgok, akkor biztos nem abból álltam volna ki, hogy ez velem megtörtént, ÉN tudom, Én tapasztaltam, de nem mondok róla semmi konkrétumot, ti csak éljetek tovább a karámotokban ugyanúgy. Legalább valami precíz leírás, rajz, esetleg valami megszerzett tudás, ismeret átadása lehetett volna kezdetnek, és nem pedig sablon tartalom nélküli mondatok dobálása koherencia nélkül.
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #2362 Dátum: 14 márc 17, 16:16:26 »

Hiába írta volna le valamelyiket precízen, vagy rajzolta volna le, elég kicsi az esély rá, hogy valaki itt esetleg hitt volna neki. Inkább valami gyermeki fantáziálásnak fogta volna fel, mind a leírást, mind a rajzot is. Persze a semmit mondó beszédnek sincs értelme...
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2363 Dátum: 14 márc 17, 16:31:10 »

Én komolyan gondoltam Nikuccia. Az a furcsa, hogy ezen meglepődsz. Ha valaki túlzott mennyiségben készen kapja az élményeket, akkor nem erőlteti meg az agyát és kevésbé fogja tudni magától megteremteni. Nem tudom erre milyen érvet kéne mondani azon kívül, hogyha sokat filmezek akkor elvész a kreativitásom és unatkozom ha nem kapok valamilyen ingert. Ha viszont valami kihívást is jelentő tevékenységet végzek, akkor rengeteg ötletem van és szárnyal a fantáziám. De ok, akkor maximum nem tudom bebizonyítani, nem hiszed el nekem és így jártam. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 17, 16:33:07 írta Gdat88 » Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2364 Dátum: 14 márc 17, 16:39:01 »

Nem akarom védeni a számítógépes játékokat, viszont ne vegyünk már mindent egy kalap alá. Lehet hogy kevés ellenpélda van, de léteznek, pl: machinarium, syberia, sam&max vagy hasonló point and click szerű kalandjátékok, amelyek gondolkodásra késztetnek, és még mellette kapsz egy jó sztorit is.

A kreativitásról meg csak annyit hogy pl: empire earth, vagy heroes III map editorral ki lehetett élni mind a fantasy, mind a történelmi vágyakat, rengeteg sztorit megkreáltam történelmi alakokkal, vagy mitológiai lényekkel.  Nevet
Persze ezekre már nincs idő, meg manapság már ritka a map editor a világban.
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 17, 16:39:52 írta Syzygy » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2365 Dátum: 14 márc 17, 18:49:43 »

Azt hiszem, üldöznek a Szürkék.

Felmentem youtubra, és a főoldalon ez a videó fogadott az ajánlottak között: http://youtu.be/PprBGeDvpdM

Bár már az első fél percben elrontották a szórakozást, amikor azt mondták, a hosszúkás koponyák földönkívüli eredetűek. Valójában ezeket bizonyos kultúrák akaratosan torzították ilyenre. Az újszülöttek koponyája még képlékeny, és ebben a korban tartósan két deszka közé szorították a fejüket, vagy szorosan vastag vásznat kötöttek rá, és így a koponya hosszúkásra deformálódott. Például a hunok is követték ezt a divatot, de még sok népet sorolhatnék.
Naplózva

dehunter
ANBU Kapitány
*

« Válasz #2366 Dátum: 14 márc 17, 19:15:21 »

A lényeg, hogy a titok müködik !!444 https://www.youtube.com/watch?v=90R7wrpId5Y 

Most arra koncentrálok, hogy majd csak egyszer valaki írni fog ez a komment után  Nevet
Naplózva

Nikuccia
*

« Válasz #2367 Dátum: 14 márc 18, 14:49:26 »

Nem, inkább az a furcsa, és megjegyzem, kissé gáz is, hogy az általad felsorolt pár ok miatt nem játszol pc játékokkal, vagy nézel kevesebb filmet, mint talán tennéd alapból, és miért? Mert agysorvasztó, kreativitáselszívó és ingerszegény dolgok ezek.

Nem kell bizonyítanod semmit, mert elhiszem, hogy rád tényleg ilyen hatással vannak ezek a filmek, játékok, de had súgjam meg: ez nem normális, legalábbis nem ez az. Ha megnézel egy filmet, egy jó filmet, amiből nincs kevés egyáltalán, vagy végigtolsz egy játékot, (Syzy-től kaptál is pár címet) nem az a normális, hogy meredsz magad elé leagyzsibbazódva, ingertelenül és híján minden kreativitásodnak, amit a filmnézés elvett tőled, nem. A fantáziádnak szárnyalnia kellene, csomó új dolgon kellene elgondolkodnod, elemezned, amit láttál, feldolgozni, megérteni, megrágni, megemészteni, újra előröl az egészet, amíg le nem csillapodik az elméd. Mikor én megnézek valamit, amit egy ismerősöm is néz pl, egyből el akarom újságolni neki, mit láttam, ő mit gondol róla, én mit gondolok róla, közösen elemezgetjük, rájövünk olyan dolgokra, amiket talán magunktól nem láttunk vagy derítettük ki, és így lesz igazán teljes az élmény.

Amúgy nem tom, nem célom igazából nekem sem, hogy elhidd, ez így van, ha neked úgy jó, akkor ne játssz csak olyan klassz játékokkal soha, mint az Age of Mythology vagy Empires, Tomb Raider, Resident Evil első néhány része vagy az a pár, amit Syzygy írt le korábban.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2368 Dátum: 14 márc 18, 15:01:09 »

Senki nem lesz agyhalott ha megnéz egy filmet. Ezt nem is állítottam.  Csak mértékkel kell.
Naplózva
Nikuccia
*

« Válasz #2369 Dátum: 14 márc 18, 15:03:08 »

Persze, mert ha valamit egyáltalán nem csinálsz, azt mértékkel csinálod. Értem. Hát, kösz az infót. Ma is okosabb lettem valamivel. Nevet
Naplózva
Oldalak: 1 ... 156 157 [158] 159 160 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins