No. 1. olvassál figyelmesen
A mai katolikus egyház az Újszövetséget veszi tanításai alapul.
Zseniális ám a szelektív látásod, el kell, hogy ismerjem. de azok után, hogy ugyanabban a postban megkérlek, hogy ugyan olvassá' már figyelmesen (legalább azt, amit linkelsz), ezt leírni... a dolog már több sebből vérzik.
No. 2. korom >> adatlap
Az is gyönyörű, hogy a koromra hivatkozol. Pontosan tudod, hogy hány éves vagyok, biztos vagyok benne, hogy első dolgod volt megnézni az adatlapom, amikor elkezdtem úgymond kötekedni veled
Akinek a korát nem tudjuk, az Te vagy, így nem kéne olyanokkal dobálózni, hogy ki mennyit élt meg és kinek mennyi tapasztalata van, mert ez esetben valamilyen módon én mérhető vagyok, Te nem. Vagy várjál csak...lehet, hogy ez volt a célod?

Egyébiránt Te a korhoz kötöd a tapasztalatokat? Mert ahhoz csak gratulálni tudok...
Nézzél körül a világban a 30-40 éves emberek között, aztán gyere vissza, és mondd meg nekem, hogy kinek mennyire volt széles a látásmódja
És hol nyilvánítottam hamisnak az olyan feltételezést, miszerint a papok bunkók? Kérlek, idézz. Bár már ebben sem nagyon bízok, mivel kétlem, hogy a postot figyelmesen elolvastad volna
másik topic, ahol az egész kezdődött
am Ritka te komolyan azthiszed h a papok nem sikkasztanak manapság
Mivel még nem tapasztaltam az ellenkezőjét, sőt nem is hallottam róla, ezért úgy gondolom, hogy nem sikkasztanak
a szcientológia már más kérdés, mert ott ugye az alap, hogy fizetésed 20%-át
kötelezően át kell utalnod az egyház számlájára, csak akkor lehetsz a közösség tagja. Katolikus hívőként ilyennel még nem volt dolgom, de majd értesíts, ha esetleg találkozol egy esettel ^^
>>no...meg is érkezett az első "bejelentés"
Nos, ha ez igaz, akkor csak annyit tudok mondani, hogy általános feltevéseket ne kivételek alapján állítsunk fel
Bár ezt is kétlem, de ám tekintsük igaznak...
>> Csibe, voltam katolikus templomban. És az, hogy azt megépítették 1600-ban/1700-ban, akármikor úgy, ahogy, nem jelenti azt, hogy sok a pénz. Én is vehetek magamnak három szintes emeletes családi házat, csak életem végéig nyomorogni fogok, mert se rezsire, semmire nem lesz pénzem a törlesztés mellett.
Az, hogy ezt bevállalták, mert úgy gondolták, hogy számukra és a hitük szerint Istennek ilyen épület jár, az más kérdés. Ne keverjük a szezont a fazonnal...
Olvasd el, hogy mit írtam a vita kezdetéről, én arra reflektáltam. Erre elindítottál egy teljesen másik vitát, ám legyen, mondtam, belementem, de tudjál már elszakadni tőle...
A hozzászólásodból süt az arrogancia és a fennköltség. Én ilyen szarvashibák után ezt nem tenném, de te tudod...