Michael kényes témára terelted a dolgot...
Megint ott van az a eset, hogy szidjuk a politikusokat, mert olyan bénák a parlamentben... Attól még hogy mi csak vitázni látjuk őket, meg újságo olvasni, ott ők komoly melót végeznek, nem csak a fidesz mszp műsort hallgatják... Régió, város szinten ők végzik az irányítás javát! A legtöbb képviselő gondoskodik arról, hogy neked jobb legyen a élet, csak te aból nem látsz semmit, mert nem személyesen előtted csinálja...
Van képviselő ismerősöm, személyesen ismerek kettőt is, más más pártból, és látom a munkájukat... Arról nem ők tehetnek, hogy van köztük pár birka is, és az akadályozza a munkájukat...
Egyébként EU nélkül is bírnl külföldre menni melózni, és mehetnél is... Annyi küülönbséggel, hogy 1 papírral kéne több a zsebedbe (útlevél)
Mondjuk már akkor megmonndtam, amikor aláírták athénban a csatlakozási szerződést, hogy pár év múlva megbánjuk a dolgot....
Aki nem a bőrén érzi a dolgokat, csa a határok eltűnését látja, az soha nem fogja megérteni, hogy ez az egész mekkora szívás...
Az a baj, hogy a birkák vannak vezetői posztokon. Főleg az ellenzékben. Siralmas nézni, hogy mennyire (néha már csak szimla b*nkóságból) nem tudnak egyet érteni az összes többi parlamenti párt egyhangú véleményével.
És akkor nem lesz támogatás, kedvezmény, reform. És miért? Mert kényelemsebb egymásnak ugrani. Nem azt mondtam, hogy a képviselők egyáltalán nem dolgoznak, de a legfontosabb dolgokban nincs megegyezés. És az nagy baj.
Ha nem lenne EU még nagyobb szívás lenne. Főleg a vlálság. Így legalább bejött némi alamizsna (inkább nevezném annak, mint igazi támogatásnak), és bejött néhány befeketető, akik ha mást nem is, de munkahelyeket adtak a csődbe menő, utcára kerülő vagy évek óta feketén dolgozó embereknek.
Mi (az én családom) ennyit érzélkel eddig belőle. És én eddig ezekre a tapasztalatokra tudok csak támaszkodni ha EU-ról van szó.
És ne haragudj, de én csak a saját doglaimmal példázódnék.
Bár azt hiszem úgyis kell.
Gabesz, van egy történelmi alapigazság: Minden kornak megvannak a sötét és világos oldala. Nincs olyan, hogy jó rendszer. Tiszta rendszer. Az nem létezik
Emlékezzünk csak Kádárra, Ferenc Józsefre, Mátyás királyra stb.
A külföldiek akika behozzáka cuccaiak nem csak a háynt szüntetik meg, hanem a feleseleget is. De nincsnek jogszabályok, amik a mezőgazdasági dolgozókat védik (ez az egyik oylan fontos kérdés, ami helyett kényelmesebb a másik szüleit szidni), csak akkor, ha már tratkoros felvonulások, és útlezárások vannak. Bár akkorse mindig.
Azért nem érezzük, mert nincsenek olyan ogszabályok, olyan döntések, amelyek támogatják ugyan
Ez a kaptialista rendszer.
Tökmindegy milyen szkeptikusok vagyunk, mert minden nagy korszak nagy szívással kezdődik
.
Vegyünk példákat: Amikor az ország helyrejött a török háborúkból pestisjárvány, és szabadságharc volt. Az első világháború végén spanyolnátha és fehérterror volt Magyarországon. A hatvanas-hetvenes évek gazdasági és néjóléti fellendeülése elött ott volt '56.
Most meg itt van az EU árnyékos oldala, amiből minnél többet ki kell védeni. Ebből kell állnia a Parlament feladatainak egy részének.
De az EU ki fog tartani. Mert az országok többet veszítenek, ha felbomlik. Beleértve az állampolgárokat, azaz minket. Hidd el, ha nem lenne EU most még leljebb tartanánk.