2012 világvége, nem hinném, ha meg mégis, akkor kár ezen agódni, legalább nem Amaterasu fog elnyelni minket.
Kereszténység, hát valamiért már ovodás korom óta nem vagyok oda érte... Alapjában nem lenne vele gond, ha valóság nem mást mutatna, mint a tani.
Középkori dologról meg ezsembejutott, hogy anno a töritanárunk azt mondta, hogy a paraszt, azért ragaszkodott a kereszténységhez, mert amig imádkozott, addig is pihent. Jó nem pont így mondta, de azért logikus nem?
Valamint magamban sikerült különválasztanom, a hit és a vallás fogalmát, úgyan is meganyi mitológia istenének létezésében, meg egyéb természetfeletti lény létezésébn hiszek, viszont egy vallásnak sem vagyok a követője.
Egyaránt el tudom fogadni a halál utáni öröklétet és a reinkarnációt
Egy érdekes kis tőrténetVagy ott vannak a személyek is: Hórusz története nagy vonalakban az alábbi: December 25-én születik, Ízisz-Meri, a szűz gyermekeként. Ezt egy keleti csillag felragyogása kísérte, amit három király követ, hogy meglelje és magasztalja a megváltót. 12 évesen tanítónak áll, 30 évesen kereszteli meg Anup.Hórusznak 12 követője volt, akik vele utaztak. Csodákat vitt véghez: gyógyított és vízen járt. Hívták Igaznak, Fénynek, Jó Juhásznak, Isten Bárányának, satöbbi. Typhon árulása után keresztre feszítik, majd három nap után feltámad. Hórusz története, eredeti vagy sem, a világ számos táján megjelenik, hiszen sok istenségnél figyelhetők meg ugyanezek a mitológiai jegyek.
Nahát, Heruról ezt nem is tudtam... mindig tanulok valami újat
(vagy az órán nem kellett volna aludnom?
)
Valamint még itt van nállam akönyv, amiben le van írva, hogy mi volt a karácsony őse. (csakhát szörnyű egy tartalomjegyzék)