Cartnecker
|
|
« Válasz #240 Dátum: 11 nov 25, 20:52:23 » |
|
Ha 1 évig nem írt oda senki, tud várni még 1-2 napot, amíg eldöntjük. Ha valakinek meg sürgősen kellene oda írnia, írjon pü-t valamelyik moderátornak. A közösségi oldalak elterjedésével egy 25%-os csökkenés valóban van, de ez várható volt. Sajnos. (Emellett, vagy inkább ennek ellenére szerencsére elmondható, hogy még mindig ez a legaktívabb animés fórum hazánkban.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Harag
Elit Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #241 Dátum: 11 nov 25, 21:07:46 » |
|
Rendben maradjunk ennyiben^^ Azért remélem, hogy az olyan több oldalas témák, mint a Honey and Clover, vagy a Yuu Yuu Hakuso megmaradnak....
Csak 25%? Többnek érzékeltem, de akkor egyenlőre nem kell aggódni.^^
|
|
|
Naplózva
|
Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb! Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #242 Dátum: 11 nov 26, 10:18:15 » |
|
Moderátorok döntöttek. Az öt oldalnál rövidebb témákat amibe egy éve nem írtak törölni fogjuk. A többi maradhat. A döntés végleges. Az ítéletet Hiei D. Legend fogja végre hajtani pontban vasárnap délután 16:00-kor. Lázadni lehet, de szankciókat von maga utánxD.
-----------szerk-----------
Ítéletet előrehoztam a kivégzést bevégeztem. Ave!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 nov 26, 16:28:15 írta Hiei D. Legend »
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
papama
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #243 Dátum: 11 nov 27, 14:21:34 » |
|
Moderátorok döntöttek. Az öt oldalnál rövidebb témákat amibe egy éve nem írtak törölni fogjuk. A többi maradhat. A döntés végleges. Az ítéletet Hiei D. Legend fogja végre hajtani pontban vasárnap délután 16:00-kor. Lázadni lehet, de szankciókat von maga utánxD.
-----------szerk-----------
Ítéletet előrehoztam a kivégzést bevégeztem. Ave!
Szerintem ez a gond itt. Akiket én ismerek annak 50% már nem jár fel a fórumra. Régen naponta feljár(tunk) ma már havi háromszor. Szerintem ezek a moderátor ítélkezések nekem nem jönnek be! Az ilyen dolgokban szerintem a fórumozóknak kéne dönteni szavazások kapcsán. Tudom, hogy törölni fogjátok a kommentemet, de legalább addig is olvassátok. Tőlem kizárhattok nem érdekel. A múltkori bannom pofátlansága nem volt igaz! Tényleg reklámoztam azt be is ismertem. Amúgy azóta sem jöttem fel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #244 Dátum: 11 nov 27, 15:39:49 » |
|
...
Szerintem ez a gond itt. Akiket én ismerek annak 50% már nem jár fel a fórumra. Régen naponta feljár(tunk) ma már havi háromszor. Szerintem ezek a moderátor ítélkezések nekem nem jönnek be! ... Mi bajod azzal ha kihalt témát bezárnak? Am azért hal ki a fórum, mert tele van trollokkal. Nem a felesleges témák lezárása miatt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
renato
Vendég
|
|
« Válasz #245 Dátum: 11 nov 27, 15:49:23 » |
|
Csatlakozom Haraghoz, én is többnek érzem 25%-nál a visszaesést. Igazából nem is nagyon foglalkoztatna a dolog, ha nem tűnnének el az "okosabbak" is. Voltak olyan emberek, akiknek szerettem olvasni az eszmefuttatásait, viszont manapság már inaktívak lettek. papama: szerintem a döntések nagyrészt teljesen rendben vannak, nem adnak olyannak kitiltást, aki nem tett semmi rosszat. Ellenben néha tényleg túl "vagánykodós" a hangneme az ítélkezőnek. A témákat meg zárják csak le és töröljék.. ha annyira fontosak lennének, nem merültek volna a feledés homályába.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 nov 27, 15:50:14 írta renato »
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #246 Dátum: 11 nov 28, 21:32:01 » |
|
ha annyira fontosak lennének, nem merültek volna a feledés homályába.
Ez az. Jogosan törlik azokat a témákat szerintem, van ahova írtak ketten és kész... ha az elmúlt években nem írt senki akkor minek maradjon fent, ha meg valaki azzal jön hogy kereste az elmúlt években de nem találta... akkor nem kereste elég jól.-.-" Szerintem teljesen normális hogy vissza esés van, bár szomorú, volt egy-két ember akinek én is szívesen olvastam hozzászólásait, de hirtelen eltűntek. Nincs idejük ide írni vagy föl látogatni az embereknek, ez megesik, és nem lehet mit tenni ellene.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CsukiIce
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
|
|
« Válasz #247 Dátum: 11 nov 29, 02:59:11 » |
|
Jó a fórum, vannak értelmes emberek akikkel lehet jókat vitatkozni, beszélgetni, de azért ha lehet akkor belekötnék pár dologba.
Ami engem leginkább zavar (de nagyon) az a hozzászólások törlése. Az off hozzászólások között sokszor nagy különbségek vannak. Pl: - van aki elsüt egy 2 vagy 3 szavas kommentet, poént -> több szabálynak ellent mond, plusz értelem sincs -> törlendő - van aki egy korábbi hozzászólásra reagál értelmesen, több sorban kifejtve -> rossz a topic, hibázott -> figyelmeztetés
Az utóbbi esetben sokszor jobb lenne a törlés helyett áthelyezni a hozzászólást a megfelelő témába, a végén esetleg egy moderátori megjegyzéssel. Mindenki jobban járna mert megmarad egy értelmes hozzászólás + a további kommentek is a megfelelő topicba íródnak. Ami miatt ez zavar, az az hogy egy korábbi Naruto fejezetről ment a beszélgetés a Manga témában és 5-6 db 10+ soros értelmes, logikus, rendesen felépített hozzászólás törölve lett. Ezeket a törlés miatt sokan nem olvasták (nem is tudták volna) és emiatt kb 3-4 oldalon keresztül ment az agyalás olyan dolgokon amik ezekben ki voltak fejtve.
Még két javaslatom lenne: - duplázás, triplázás engedélyezése a (Naruto, Bleach, FR, OP) Manga - Spoiler topic-ban. Ezt azért javasolnám mert az újabb spoilereket a megjegyzés módosításával lehet beírni a már meglévő hozzászólásba és így nem jelenik meg az olvasatlan hozzászólások között. Ez szerintem nem okozna problémát mert akik oda írnak azok fel tudják mérni, hogy egy új spoiler megér-e egy új hozzászólást vagy nem (akár lehetne a 3 sort feltételnek szabni)
- a másik, hogy ha valaki beregisztrál a fórumra és már végzett az adatlap kitöltésével, akkor bejönne még egy például 3-5 kérdéses, x-szelős feladat (vagy a fórum olvasásának kipipálásakor). A 3-5 kérdés a szabályzatból lenne és persze az használható lenne a megválaszoláshoz. A lényeg hogy így az újonc rá van kényszerítve a szabályzat elolvasására, átfutására és hogy onnan nézze ki a pl: 3 lehetőségből melyik a megfelelő. Akit érdekel a fórum mert "vendégként" sok jót olvasott és szeretne hozzászólni, az úgyis átfutja hiszen 5 perc sincs az egész. Ez biztos hogy jó trollszűrőként működne.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 nov 29, 03:01:48 írta CsukiIce »
|
Naplózva
|
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #248 Dátum: 11 nov 29, 08:52:02 » |
|
1. Régebben sokkal szigorúbb volt a fórumszabályzat. A mostani az egy enyhített változat. Egyébként régebben többen is voltak. Csak néhány érdekesség: - Külföldi viszonylatban a legnépszerűbb fórum a "Narutoforums" nevezetű fórum, ahol szinte nincsenek szabályok. Egy-egy főtémába belépve több száz, több ezer téma van felsorolva. Van amibe 5-6 éve nem írtak és 1-2 hozzászólás van bennük. Még ott is érezhető a csökkenés a közösségi oldalak előretörése óta, szóval butaság az, hogy ez a moderátorokon múlik. - Az anime és manga szubkultúra rajongótáborában is tapasztalható némi csökkenés. Egyre több kiadó zár be, bezárt a Meido, megszűnt az AnimeStars magazin. Egyre kevesebb manga-, DVD kiadás van, stb. Ennek sok oka lehet: Gazdasági válság (a fiataloknak dolgozniuk kell animézés helyett, nincs pénzük ilyeneket vásárolni, nincs idejük), felnőtt egy olyan generáció amely nap mint nap animézett és kisebb az utánpótlás, etc. 2. Ha a fórumozók döntenének akkor nem kellenének moderátorok. Ráadásul elképesztő káosz lenne, az ítélkezés napokat csúszna. Pl: Kedves fórumozók! Töröljük a 3000x2500 pixel méretű 68 cm-es kékeres merev lóf--t a Naruto manga témából, vagy hagyjuk meg? Szavazni 3 napig lehet.Ez egy vicc lenne. 3. Azt kell végre megérteni egyszer, hogy egy moderátornak nem érdeke innen kizárni a fórumozókat, mert az a mi forgalmunkat csökkenti. Egy moderátor annak örül, ha átfut egy témát és nincs munkája, ráadásul az az érdeke, hogy a fórum átlátható maradjon és a "normális" fórumozóknak ne kelljen attól félnie, hogy mikor ront be egy-egy troll és tesz tönkre beszélgetéseket. Mindenféle elfogultság nélkül mondom: Ritkák az olyan fórumok, amelyekre ennyire odafigyelnek. Akinek nem tetszik a szabályzat, nyugodtan átmehet más troll fórumokra. A múltkori bannom pofátlansága nem volt igaz! Tényleg reklámoztam azt be is ismertem. A regisztrációkor a szabályzatot elfogadtad, be is kell pipálni egy kis négyzetet, ezt te meg is tetted. Ez feltételezi azt, hogy el is olvastad mit fogadsz el. Ha elolvastad és elfogadtad, akkor tudatában kell lenned, hogy reklámozni nem lehet, de te mégis megtetted, szabályt szegtél. A moderátor lesújtott teljesen jogosan és te ezt nehezményezed. Érdekes gondolkozási mód. A hozzászólás áthelyezéssel azért nem értek egyet, mert ha egy topicban, amiben betartják a szabályokat, épp egy bizonyos témáról beszélgetnek és bedobunk oda egy - igaz, ahhoz a témakörhöz kapcsolódó -, de a beszélgetésben már elhangzott, vagy nem teljesen odaillő hozzászólást, az a beszélgetést hátráltatja, megöli. Vannak fórumok ahol élnek a hsz áthelyezéssel, de meg is látszik az adott témán. A duplázás, triplázás engedélyezése a spoiler topicokban jó ötlet, ezt majd megbeszéljük a moderátorokkal. Régebben volt már szó hasonló tesztről, hogy talán bevezetjük, de még nem került rá sor. Egyedüli gond itt azzal lehet, hogy ez egy előre elkészített fórumrendszer és korlátozottak a módosítás lehetőségei.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 nov 29, 08:55:05 írta Cartnecker »
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #249 Dátum: 11 nov 29, 16:16:47 » |
|
Nekem olyan kérdésem lenne a fórummal kapcsolatban, hogy miért van az, ha a Naruto-kun.hu Torrent Tracker "Fórum" gombjára kattintok, akkor egy olyan fórumra dob be ahol csak lezárt témák vannak és új témát sem lehet létrehozni?
Tudom, hogy a feltöltött animeknek van saját témájuk, de nem szeretnék oda szennyezni olyan gondokkal, hogy például: "Jó lenne egy kis seed DBZ mozikhoz, mert 5 napja töltöm és még mindig nem jött le mivel senki sem seedel."
Ennek okán szeretnék valamiféle írási lehetőséget kérni mivel a csapattagok postaládáját sem akarom ezzel teletömni, a másik megoldás, hogy beleírom az adott torrent hozzászólási lehetőségébe, ebben az esetben viszont nem tudom ez mekkora sikerrátával járna.
Ez a hozzászólás eléggé panaszkodó hangvételűre sikerült (Bár nem direkt.) és lehet, hogy nem éppen ebbe a témába való, de, jobbat nem találtam.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #250 Dátum: 11 dec 11, 17:54:55 » |
|
Hangulatos az új fejléc , nekem nagyon tetszik! ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
^^
Uchiha Madara
Nem elérhető
Szökött Shinobi
he/him. flexee. fórumszarvas.
|
|
« Válasz #251 Dátum: 11 dec 20, 21:08:10 » |
|
Igen a fejléc nagyon aranyos ^^ a közösség 10/10, a fórumozók jó része betartja a szabályokat, rend van, értelmes környezet normálisan lehet vitázni, mindig van segítség, sztemez egy nagyon jó fórum és oldal, köszönjük hogy ennyit áldoztok ránk, tényleg nem vagytok semmik
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #252 Dátum: 11 dec 20, 21:34:35 » |
|
Én régen fent voltam egy lovas fórumon. Nem volt sok felhasználó, 100-200, így mindenki ismeret mindenkit. Ugye voltak ott is a 'nagyok' a 'kicsik' meg a 'minitrollok' ergó a 10 éves beírok-8hszt-mert-az-tök-poén kölkök, bár őket lőbb-utóbb kimoderálták. Úgymond mindenki tudta, 'hol a helye'. Ebben persze az ottani rangrendszer nagy szerepet játszott. Már nem tudom, de kb 10hsz alatt volt az új tag, 100 fölött a tag, 1000 fölött fórumfüggő, 10 000 fölött tisztelebeli fórumtag ilyesmi. Ennek következtében aki nem volt legalább tag, akármilyen értelmes dolgot, írt, 'kicsiként' kezeleték, ha összeakasztotta a bajszát mondjuk egy tisztelebelivel, akkor hiába volt a tagnak igaza, legalább is 50%-ban (oké, ez tényleg ritka volt) mindneki a 'nagyobb' melé állt. Mindezt egy szám, meg egy szó miatt(oké, ott is a legtöbb nagy volt az értelemes, de nem mindig. Ott a modik is ink tagok voltak, nagyon ritkán tiltottak ki embereket 1-2 hétre is). Először nem a felhasználó nevét, vagy aviját nézted meg, hanem a hsz-számát. Pedig ott nem is színesrangok voltak, hanem csak 1-1 név. Amikor idejöttem, először meglepődtem, hogy nincsen rangrendszer, de az előbb leírt okokból örültem neki, mert bárki összetrollkodhat 2Et, ha ügyes. Mivel itt a átlagéletkor kb 18-20 lehet, ott meg 14volt, nem gonolom, hogy itt is ilyesmi lesz, de mivel a rang szép színesen vannak jelölve, az embernek automatikusan oda is esik 1 pillantása :'S Szal nem tudom, hogy jó lesz-e így...
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #253 Dátum: 11 dec 20, 21:59:31 » |
|
Annyira azért nem színes, 800-tól 3000-ig szürke. Egyébként meg ne foglalkozz a rangokkal ez itt csak dizájn elem. ^^
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #254 Dátum: 11 dec 20, 23:27:21 » |
|
Tényleg értelmetlen itt rögtön a rangra figyelni. Minden friss fórumozó persze arra megy rá hogy "több-több-több hsz" de ennek semmi értelme. Attól még hogy van 2000+ hosszaszólása az nem azt jelenti hogy értelmes ember, és hogy "nagy" csak simán szeret mindenhez hozzá szólni és irkálni. Persze sok kivétel van, de van pár ilyen ember.... Egyébként nagyon fura hogy mindig ilyen nagy szám hogy mennyi hozzászólása van az embernek. Nem tudom lehet kinőttem vagy meg szoktam, de engem nem igazán érdekel már hogy hiába vagyok itt ideje, még nincs 1000+ hsz-em, és nem fogok hasra esni ha egy ennél több hsz-el rendelkező ember ír nekem valamit. És nagyon-nagyon aranyos lett a fejléc.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|