Nos, kezdjük ott, hogy 4 nap alatt kivégeztem az animét... Mit ne mondjak, a vége nekem is csalódás volt.
Spoiler az anime végét illetően:
Az nekem túlságosan is "mű" volt már. Mindenki kidőlt, már Maka is feladta, erre hirtelen rájön, hogy 'Hoppá, én fegyver vagyok!', de ez se használ, és végül, egy egyszerű öklössel kidönti Ashurát... Na ezt nem hiszem el. Ráadásul, a többiek ki lettek ütve, de Maka győzelme után - akin ezek után egy karcolás sincsen - mindenki újjáéled... Na ne már!!
- - - - -
Negatívumok:Túl sok volt az olyan jelenet, ahol előre lehetett látni, hogy mi fog történni. Én jobban szeretem a meglepetéseket. :-)
Az se igazán jött be, hogy minden animében - jó, a legtöbben - ha egy jó karakter (vagy akár rossz) a halál szélén van, valahogy mindig visszahozzák és meggyógyítják... Miért kell mindenkinek életben maradnia?
Most ne értsetek félre, nem azt akarom, hogy mindenki haljon meg, de azért...
(Pl.: szerintem simán elment volna, ha Crona tényleg meghalt volna a Medusa elleni csatában, mikor megvédte Makát...)
Én magyar verziót néztem, és egy idő után már kissé idegesített az, hogy Black Star állandóan azt ismételte, hogy "Nagyságom túl fogja szárnyalni az isteneket" - de igaz, ez hozzá tartozik a személyiségéhez...
Jah és Excaliburról ne is beszéljünk. Először még vicces volt, de sokadjára már kezdtem a hajamat tépni; egyedül azt bírom, mikor azt mondja, "Bolondok!"
Na de hogy ne csak negatívumot mondjak:
Pozitívumok:Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én bírom Kid szimmetriamániáját. Annyit röhögtem rajta!
Mondjuk, nem igazán illik egy Halálistenhez, de vicces.
Emellett bírom Soult, mikor zongorázik (a csíkos öltönyében
)
Maga Halálisten Mester (mondtam, hogy csak magyarul néztem
) meg kész röhej az animében (mondjuk az a nyálas elnyújtott beszéde kissé irritáló
)
Bírom még a lélekrezonanciákat is, meg Black Start és Tsubakit, mikor a Szellemkardot használják...
Egyszeri megnézés után csak azt tudom mondani, hogy jó kis anime, minden van benne, kedvencem is lett azonnal, bár az tény, hogy ráférne egy 2. évad, vagy - ahogyan mások írtak a mangáról - egy manga szerinti verzió. Az utolsó csata tényleg elég elfuserált lett (más, 'lényegtelenebb' harcok több ideig tartottak -__-). De vannak benne szerethető karakterek (viszont idegesítőek is - ld. Excalibur
).
Ezek után már csak annyi a dolgom, hogy belekezdjek a mangába, mert ennyivel nem elégszem meg...