Nahát, jó régen nem írtam ide.
Mindenesetre felgyűlt jó pár szép szám és zene, de most nem fogom őket kiemelgetni.
Viszont én is hoztam egy párat, remélem lesznek közötte olyanok is amik másoknak is tetszenek.
Elsőnek a
The Smiths-től hoztam két számot ami igazából ugyanaz annyi különbséggel, hogy az egyik 6 perc körüli hosszúságú. (Imádom a hatost.
) Többeknek ismerős lehet a Bűbájos Boszorkák című sorozat főcímeként is, de nem ahhoz íródott. A zenekar egyébként alternatív rockot játszik és '82-től '87-ig volt aktív, szóval nem egy mai darab.
Maga a szöveg egyébként ma is hordoz eléggé sok mondanivalót, ezért is tetszik annyira.
The Smiths - HowSoon Is NowThe Smiths - How Soon Is Now (6 miutes version)Ez a szám azért tetszik annyira, mert nagyon emlékeztet az énekes hangja
Koyukiéra a
Beck animéből. Gondoltam belinkelem, nekem nagyon tetszik.
Marc Ferrari, David FEldstein - InvisibleAkkor most következzen egy kis
Klaxons, még egy Brit, Indie rockot játszó banda, ennek ellenére játszanak mást is, de én így ismertem meg őket.
Klaxons - EchoesKlaxons - Golden SkansFolytatásként egy
The Coral szám méghozzá a
Dreaming of you, nagyon szeretem ezt a szánot. Maga a zenekar egyidős a legtöbb fórumozóval, de a mai napig aktívak. Meglepő módon őket is az Indie rock miatt ismertem meg. Régebben nagyon rá voltam kattanva erre a stílusra.
The Coral - Dreaming of YouEvezzünk tovább és máris egy klasszikussal találkozunk. A következő szám a nem túl ismert
Robert Tepper nevével van összefüggésben. A szám címe pedig
No Easy Way Out, a legtöbbeknek egyébként a
Rocky iV című filmből lehet ismerős.
Robert Tepper - No Easy Way OutMost pedig jöjjön egy kis
Kamelot, régebben nagyon szerettem ezt a bandát, ez egyébként most is így van, csak egy ideje már nem hallgattam őket. A két kedvencemet mutatnám meg.
Kamelot - Soul SocietyKamelot - Ghost Opera(Bár talán ez mehetett volna a Rock klubba is, most már mindegy.)
Egy kissé nyugodtabb szám, egyfajta lelki nyugalmat ad a szám amikor hallgatom (Erre nem túl sok zene képes nálam.), szerintem nagyon szép.
Yoko Kanno - I doA végére pedig visszatérünk a pörgős és egyben "gépzenére". Lehet, hogy csak nekem új, de nem rég fedeztem fel a
Jon Gooch zenei producer és DJ által létrehozott
Feed Me nevű kis szörnyecskét.
Tetszik a zenéje, nem hoz különösen sok újdonságot, de ennek ellenére is megállja a helyét. Különösen az új albuma a
Feed Me's Escape From Electric Mountain ami egyébként csak egy EP és 2012-es. A legjobban azok a számok tetszenek ahol közösen zenél valakivel, így azokat is linkelem.
Feed Me - Trapdoor feat. HadoukenFeed Me & Gemini - WhiskersFeed Me - Embers feat. Lindsay