Én is arra szavazo, hogy három sorozat lesz belőle. Máshol már leírtam róla a véleményemet, de szeretném, ha itt i smeghallgatnák:
Szerintem a Shippuuden végén Pein fog győzni. Még ha most veszít is. Kiveszi Narutobol a Kyuubit, Danzouból Hokage lesz, de valaki a Tenseijel újraéleszti Narutot. Chiyonak biztos lejegyezhette, vagy beszélhetett az öccsének, aki még ismerheti.
Aztán Pen elindítaná a háborúját, de a főszereeplőnek köszönhetően a titkos fegyvere megsemmisül (az összes Bijju meghal), és így nem százmilliók, hanem mondjuk csak tízmilliók halnának meg.
De közben anyian halnak meg, hogy végül Pein győzne és istenkét uralkodna egy darabig. Naruto a körözöttek listájára kerül, Gaara elmond, sé a testvéreivel meg néháyn megbízható embereével+Naruto és az ismertebb szereplőkkel elrejtőznek valahol, és néhány év múlva (miközben edzenek, hogy még erősebbek legyenek) elkezdik felszabadítani a világot.
Naruto part 3: Naruto bujdosik, és miután Sasuke megint ronggyá verte összeállnak, de egyenlő partnerként. Ők ketten Gaara, és Gaara testvérei, valamint néhány konohai ninja együtt bujdosnának, fejvadászokkal a nyomukban. Néha Danzou, néha Pein emberei.
Aztán széttvállnak, de egy közösen megbeszélt terv szerint haladnak. Néhányan meghalnak (Talán Kankuro végülis Asumához hasonlóan háttérdobos volt+Gai hogy ne élje túl sokkal Kakashit), és lesz néhány új karakter is.
Rengeteg harc, új szereplők, új fillerek stb.
De aztán valahogy megölik Peint, és amennyiben Danzou nem Madara, akkor Sai végez a volt főnökével. Ha meg igen, akkor Sai hal meg, és Sasuek+Naruto megölik Madarat.
És mivel a part 3-ban Naruto már Kiválaszottként tevékenykedik, így legalább 200-500 évig nem lesz újabb háború.