Jaj de szeretem, amikor nekem (is) van igazam.
Már múlt héten említettem, hogy Unohana olyan karakter, aki ha azt mondja, hogy ahhoz, hogy erősebb legyél a halál szélére kell kerülnöd, akkor ténylegesen oda is küldi azt a személyt, nem csak holmi illúzióval. Szerintem így a legjobb, mert érzékelteti, hogy tud az "öreglány", ennyiszer kinyírni Zarakit azért na...!
A másik meg, hogy Zaraki múltjával kapcsolatban sokan azt hangoztatták, hogy "már felnőttként halt meg az emberek világában, és úgy került Rukongaiba". Ezt olvastam a legtöbbször. Itt ismét az én véleményem kapott igazat (meg aki még ezt állította), hogy Zaraki valójában már ott nőtt fel gyerekként.
Az a kard dolog... hát... eléggé kétesélyes...
1. mivel olyan erős volt már gyerekként is, így Hitsugayahoz hasonlóan már akkor szert tehetett saját zanpakutoura
2. egész egyszerűen a hullakupacban találta, és úgy látta, hogy megfelelő egy jó kis kaszabolásra
Annak ellenére, hogy Zaraki egy "buta őrült" én kinézem belőle az első magyarázatot. Bár így viszont semmi értelme nem volt annak, hogy a hullakupac tetejéről ugrálva támadjon, ha már volt fegyvere. (simán nekirontott volna gondolkozás nélkül az első pillanatban) Így nézve valószínűbb a második pont: fegyver nélkül lecsapták, majd fegyvert szerezve visszavágott. Aztán a kardot végül megtartotta, mivel mégis csak a "legszebb emlékéhez" köti.
Unohana meg nehogy meghaljon egy ilyen kis suhintástól... mondjuk ezt mondtuk Yama bá' esetében is, bár akkor a Zanka no Tachival támadták meg, annak is az utolsó támadásával, így... mindegy. Ott várható volt. Zarakinak azért még sincs olyan spéci képessége. Nekem az bőven elég lenne Kyouraku mondatának alátámasztására, hogy
http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/523/19 Zaraki ténylegesen meghalt, így volt halál, csak nem végleges, de ettől még itt már nem kell több.