Daishi
ANBU újonc
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #11970 Dátum: 12 júl 26, 16:50:01 » |
|
Mérges is lennék, ha Kyouraku anélkül halna meg, hogy látnánk a bankaiját. Nem mellesleg szerintem nem véletlenül nem használta Stark ellen sem.
Miért vagytok olyan biztosak abban, hogy a király mindenkinél erősebb, nagyobb hatalmú?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
alig33
Chuunin
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #11971 Dátum: 12 júl 26, 17:06:22 » |
|
Kyoraku bankaia engem jobban érdekel mint bárki másé  Bár van még pár akiére kíváncsi vagyok... Mellesleg Rukia, Urahara vagy Aizen említette (nem emlékszem ki volt) hogy a Lelkek királya csak egy névleges uralkodó aki csak úgy van és kész  Én nem várnék tőle sokat... Ja és Byakuyáról csak annyit hogy ott fetreng a saját vérében ha megis halt jön Orihime és pikk-pakk össze rakja 
|
|
|
Naplózva
|
"Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem."
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #11972 Dátum: 12 júl 26, 23:22:12 » |
|
Yeaa Végre Kenpachi megmutatja mit is tud, most, hogy nem használhatnak bankaiat a többiek, ő a legerősebb még shikai nélkül is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
 |
« Válasz #11973 Dátum: 12 júl 26, 23:42:47 » |
|
viktor6665: Ebben tévedsz.  Nem a legerősebb hanem csak azok közé tartozik aki tehet is valamit a kvinsik ellen. Pl Hirako shinji shikai-ja? Az is elég húzós. Aizen is megszívta egy kicsit vele.  Akkor 1-2 kvinsi is majd. Főleg hogy a timeskip alatt sokat fejlődhetett. És persze yamamoto is ott van aki képes lenne fél SS-t leégetni. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11974 Dátum: 12 júl 27, 10:27:49 » |
|
Én nem hiszem, hogy olyan nagy fejlődést kell sejteni a shinigamik életidejét figyelembe véve. Náluk szerintem más a fejlődési ütem mint az embereknél. Persze ha valaki nagyon sokat edz akkor jobban fejlődik a többiekhez viszonyítva de nem hiszem, hogy nagy részük olyan nagyon megerőltette volna magát. Egy-két kivétel mint Renji és Toshiroról tudjuk, hogy igyekeznek minél többet gyakorolni de a többieket nem gondolnám. Szerintem a fejlődésnek arányban kell lenni az életkoruk hosszával ennek a fejlődésnek. Ha valaki nagyon hosszú életű akkor lassabban is fejlődik egy rövidebb életkorú emberhez viszonyítva. Ez látható is a történetben. Igaz ennek is megvan a maga előnye mert a kevesebb vagy ugyan annyi gyakorlás náluk sokkal több időt eredményez, ennek hatására pedig jobban beidegződnek a mozdulatok, több tapasztalatra tesz szert. Ezért is lehetnek később sokkal erősebbek, képzettebbek mint a rövidebb életkorú emberek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Daishi
ANBU újonc
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #11975 Dátum: 12 júl 27, 11:15:19 » |
|
Ha jól emlékszem anno Byakuya említette, hogy a közvetlent bankait elénré minimum 1 évtized, megszerzése után a mesterré válás még legalább ennyi. Ezekután egy shinigaminak már nagyon nincsen hová fejlődnie. Láthattuk Aizen esetében is, hogy amit csak lehetett mesteri fokozaton megtanult (90-es szintű kido kántálás nélkül). Magyarul, egy shinigami ezekután nem tud mit elérni, ha megdögölve gyakorol akkor sem, csupán a reflexeit tarthatja kaban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11976 Dátum: 12 júl 27, 11:54:35 » |
|
Fejlődni akkor is lehet csak nagyon lassan. Például ahogy Aizent is mondtad a 90 feletti kidoval. A hatásfoka kántálás nélkül csak 40 %-os volt. Majd ha eléri a 100 %-ot kántálás nélkül akkor nem lesz hova fejlődnie. Egyszerűen az ő életük folyamához képest a 18 hónapos fejlődés édes kevés vagy minimális. A sok száz évhez képest ez csak egy porszem és talán javulhat 1-2 %-ot ennyi idő alatt. Annak viszont jól jöhet aki éppen akkor ér el egy határt például a bankai állapotában és csak annak tökéletesítésére fordítja ezt az időt. Na ennek így már van értelme, hogy a sok ráfordított gyakorlási idővel tapasztalatra tegyen szert. Szerintem pont ez fog majd megjelenni Renjinél is a bankaiában.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
alig33
Chuunin
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #11977 Dátum: 12 júl 27, 12:09:06 » |
|
Aizen maga mondta hogy 1v1 ben veszítene Yamamoto ellen... Tehát még lett volna hová fejlődnie. Olyan nincs hogy valaki teljesen eléri minden határát és nincs hova fejlődnie...
|
|
|
Naplózva
|
"Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem."
|
|
|
Daishi
ANBU újonc
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #11978 Dátum: 12 júl 27, 15:24:46 » |
|
Nem érzem, hogy ezzel teljes mértékben ülne a cáfolat. Nagyon-nagyon hosszú távon tényleg feltűnő lehetne a különbség, de majdnem biztos, hogy nem erőben vagy technikában, hanem a tapasztaltabb mozgásban/reflekszekben. Ha már Renji. Neki baromira erős a bankaija, de még elég gyatrán használja. Jó lenne lassan minden kapitány bankaiját látni 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11979 Dátum: 12 júl 27, 18:21:16 » |
|
Éppen az a lényeg ahogy magad is rámutattál. Nagyon-nagyon hosszú idő a shnigamiknál megvan. Az erő is fejleszthető ahogy a technika használata is viszont a reflex nem gyorsítható tulajdonság, az a születéstől függő dolog. A tapasztalat pedig a korral és a rengeteg gyakorlással, használattal jön így nagyban hozzájárul a lassabb reflexek hibáinak kiküszöböléséhez mivel már előre képes megjósolni, hogy mi fog következni. Erre jól rámutattak a bountos fillerekben, hiába volt sokkal gyorsabb Ichigo, mégis blokkolták az összes támadását.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Daishi
ANBU újonc
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #11980 Dátum: 12 júl 27, 23:55:04 » |
|
Nem egészen értek egyet. Szerintem a reflex a leginkább fejleszthető, de egy bankai nem lesz erősebb, csupán a megnövekedett tapasztalattal jobban használja a benne rejlő lehetőséget. Byakuya szerintem erre akat utalni Ichigo és Renji ellen is, mikor "kinevette" őket és a bankaijukat. Renjinek konkrétan mondta, hogy nem elég elérni a bankai szintet. Ja igen. Itt szerintem nem arra akart utalni, hogy kicsi a lélekenergiája/fos a bankaija, hanem hogy nem hacolt vele annyit, hogy ismerje is a harcban. Ken-chan for president!!! Azthiszem a manga legkirályabb pillanata volt ez a belépő 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
titius
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Sharingan
|
 |
« Válasz #11981 Dátum: 12 júl 28, 01:04:49 » |
|
Maga a reflex valóban nem fejleszthető ,az adott ,vele születsz ahogy rini mondja ,viszont a reakció idő az ,amit lehet fejleszteni ,amibe ugye a reflexek is beletartoznak és egy eléggé komplex dolog ,azt lehet gyakorlással és koncentrációval fejleszteni.
Kenpachi belépője pedig a manga történelem legnagyobb belépője volt ,azzal az átszúrt disznóval a hátán ,haláli...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
 |
« Válasz #11982 Dátum: 12 júl 31, 15:52:45 » |
|
Kenpachi rögtön a közepébe? Helyes, de aztán nehogy ő is meghaljon.
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
King of Heroes
|
 |
« Válasz #11983 Dátum: 12 júl 31, 16:33:37 » |
|
Pedig az lesz belőle. Kubo most mutatott egy király belépőt, de a vége az lesz, hogy Ken-chan nekiront valamelyik erősebbnek és szépen felnyársalják. De ne legyen igazam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11984 Dátum: 12 júl 31, 21:53:59 » |
|
Igazán a lényeg, hogy egy ideig feltartsa őket Kenpachi amíg Yama beér és menet közben lemetsz néhány Quincy gallyacskát. Ez már önmagában is elég kemény érvágás lehet a Quincyk részére ha komolyabbak lesznek a veszteségeik. 16 fényoszlopot figyeltek meg és ha ebből kiütnek 5-6 ellenfelet, akkor (Kenpachi egyet már kiszedett) jelentősen segíthetik, megkönnyíthetik a többiek dolgát még ha Kenpachi bele is pusztul. Márpedig Yamának nem hiszem, hogy komoly ellenfelei lennének ezek a gyengébb Quincyk hacsak ezek is nem úgy készültek Yama ellen mint Aizen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|