Csak szerintem figyelt fel anno a lélekkirály Urahara tevékenységére? Amit most írok, arra a mangában nem utalt
semmi sem, de így logikus lenne, és egy dolgot meg is magyarázna... jobban mondva kettőt.
Szerintem ha valaki felkelti a király érdeklődését, akkor azt a személyt -az előléptetésről szóló hivatalos papír mellett- a őfelsége meghívja a palotájába, ahol személyesen is találkozhatnak. Akár csak főnök és alkalmazott, ez logikus és várható lépés lenne. Ha ez tényleg így van, akkor akár Urahara is így láthatta a Lelkek Királyát, valamint ekkor elemezhette a medencék vizét. Elvégre a hougyoku megér egy meghívást.
Azt meg kinézem Uraharából, hogy nemet mondott a királynak az előléptetésre, majd otthagyta.
Ő jobban szeret a saját feje után menni, nem hinném, hogy valakinek a beosztottjaként akart volna élni, ha már egyszer SS-ből le kellett lépnie.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Uraharát véleményem szerint be akarták venni a nulladikosok közé, de ő nem vállalta, ő nem akart az lenni.
Az pedig nem feltétel, hogy később jó vagy rossz dologra használják fel a felfedezésüket. Elvégre jó és rossz dolog is alakíthatja a történelmet, és itt inkább ezen van a hangsúly. Alkotni ő is alkotott, csak nem jól sült el. A zsenialitása ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen, és igen csak értékelendő.
Ichigóból meg kétlem, hogy nulladikost akarnak nevelni. Ez a feltételezés számomra igen csak abszurd.
Nekem egyébként tetszik, hogy egyre több szöveget kapunk (bár igaz kevesebb dolog történik), így legalább egyre több a használható információ. Hiszen sokan ezt hiányoltuk.