Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #13695 Dátum: 12 nov 28, 17:43:38 » |
|
Kubo rajztehetsége kiemelkedő. Történethez nincs érzéke. Ehhez a részhez tehetségtelen szerintem. Ha valaki nézi a Bakuman nevű animet vagy olvasta a mangát ott is ketten alkotják a mangát egy rajzolja a másik meg írja a történetet. Érdemes megnéznetek. A shounen jumpról szól meg arról, hogy lehet oda bekerülni és bent maradni. Kubonak is kéne egy ember aki megírja a sztorit. Továbbra is állítom az SS-ben játszódó részt azt valaki más írta. Túlságosan zseniális lett és a végén az Aizenes fordulat inkább Kishire lenne jellemző sem mint Kubora.
Még mindig nem a többiekkel van a baj csaj Ginjouval:D
Na de én húzok formázni, mert sose lesz kész a projectemxD Ishidára és Dasomenre fogom majdxD miattatok nem készült el időbenxD A sok kiéhezett rajóngó szétmarcangolja a testeteket:D
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 17:44:58 írta Hiei D. Legend »
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
DasOmen
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #13696 Dátum: 12 nov 28, 17:45:53 » |
|
De Hiei, hányszor dobtak embereket csak úgy a pokolba ? Eddig, csak LIDÉRCÉ VÁLTOZOTTAKAT nyelt el a bleach hell gate, Ginék haláluk után MAGUKTÓL elmentek SSbe, nem maradt ott a lelkük az élők világában, hogy hollowwá váljanak.
|
|
|
Naplózva
|
...if you read between my lie i'll take you step by step by step...
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #13697 Dátum: 12 nov 28, 17:47:47 » |
|
Ha kész a projected, írd már le miért nem szereted a blícset:D Most lenne hangulatom egy logikusan megalapozott gyűlölködés olvasásához. Pláne, hogy egyet is értek vele
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #13698 Dátum: 12 nov 28, 17:47:54 » |
|
Pedig semmi gond nincs ezzel a fejezettel Kubo igaz hogy nem a legkreatívabb mangaka akit csak láttam, de azért tényleg vannak jó húzásai. A mostani is ilyen Amúgy meg nem értem hogy miért lenne kötelező Ginjonak pokolra jutnia. Mit is tudunk róla? Azt hogy megölt pár shinigamit...ennyi... ja és azt is hogy korábban shinigami volt, aki lelkeket védett, szóval nem egy tipikus rossz fiú, hanem inkább olyasvalaki volt, mint anno Ichigo, csak neki kicsit másképp alakult az élete... Hiei Ha kinőtted a Bleach-t, akkor véletlen se menj a Naruto közelébe, mert korosztályban egy 10-essel lejebb van ott a mérce
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
DasOmen
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #13699 Dátum: 12 nov 28, 17:50:08 » |
|
Sabaku addig írd le a te érveidet én kíváncsi vagyok rá, nem igazán olvastam én sem logikusan megfogalmazott hatefilest csak mindenki írja, hogy túl hosszú lenne a lista.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 17:51:27 írta DasOmen »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #13700 Dátum: 12 nov 28, 17:51:40 » |
|
Das Omen : Mintha csak magamat látnám benned! :'D Hiei: Bakumanos példád után eszembe jutott, hogy Kubo karikatúrája Hiramaru!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #13701 Dátum: 12 nov 28, 17:54:46 » |
|
Tehát aki a pokolra jut mind Hollow? Mert akkor szerintem kevés Shinigami dolgozik vagy kevesen vannak a pokolban . Nem hiszem, hogy gyilkosok, pedofilok stb, stb egyből hollowá válnak. Ahogy azt sem, hogy csak hollow mehet pokolra. Arról nem is beszélve, hogy a foszert miútán megölte Ichigo levedlette a hollow formot és emberként nyelte el a kapu. Vissza kéne nézni mert csak rémlik a dolog. Ginjou shinigami helyettes volt. Ember nem shinigami. Naruto jóval összetettebb napokig lehet beszélgetni róla és elemezni. Mi a heti fejezeteket szóban mindig kielemezzük. Chakraval, Csibével, Jijo-val és Exkirion-nal. Valahogy mindig a Bleachet tudjuk le a leghamarabb. Semmit nem lehet rajta filózni és kombinálni. na de tényleg munka van eXD
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 17:56:44 írta Hiei D. Legend »
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
DasOmen
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #13702 Dátum: 12 nov 28, 18:04:56 » |
|
Ehj ehj ehj, azt SEM mondtam, hogy hollowok vannak csak a pokolban, no pici Bleach visszaemlékezés. Aki halála után nyughatatlan p.cs, annak kezd kilyukadni a szíve és a léleklánc miatt ha sokáig nem akarja elhagyni az élők világát, akkor lesz belőle hollow, ezt a szelleműzős rövid arcban mutatták be még az elején. Aki hollow lesz, ösztönlényé válik és csinálja cúnya dolgait, ha amúgy nem volt egy relatíve rossz ember életében csak nem akarja elhagyni, az élők világát AKKOR megtisztul és go to SS, ha egy söpredék volt életében is, akkor hollow halála után megy a pokolba, DE erről tök felesleges 1 szót is említeni, mert mint írtam Ginjo NEM LETT LIDÉRC, elsétált halála után SSbe megnyugodva, Kinkaku felkaparta a haverjaival együtt és kész. Az, hogy a pokolba kerüléskor megint emberi alakot vesznek fel, az teljesen egy másik dolog, úgymond alap valójukban kell bűnhődniük. Szerintem ez teljesen magyarázható és elfogadható, én elfogadom, hogy te nagyon realitás hívő vagy, és a Naruto neked jobban bejön mert ezerszer jobban kihasználja a terét mint a Bleach, mert szerintem utóbbi is lenne olyan, ha nem jobb mint az előbbi, ha Trollbácsi kihasználná az eddig 1000 üresen hagyott kapuját, szóval, én ezt elfogadom neked, de ha értelmes magyarázatot akarsz akkor mit vársz ? Ez most nem volt elég jó ? Narutoban sem kapsz jobbat, ha tényleg olyan tisztán látsz, akkor nincs itt gond, pici fanatizmust éreztem az írásaidból
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 18:05:52 írta DasOmen »
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #13703 Dátum: 12 nov 28, 18:05:34 » |
|
Hiei Ha kinőtted a Bleach-t, akkor véletlen se menj a Naruto közelébe, mert korosztályban egy 10-essel lejebb van ott a mérce Ezt gondold át még egyszer. A Bleach egy 12 éves számára is nevetséges és bugyuta mese, míg a Narutoban legalább vannak, vagy voltak mély gondolatok. Bár már az is szar, de lényegtelen, az legalább filozófiai úton haladt egy ideig. Kubo rajztehetsége kiemelkedő. Amióta nem rajzol hátereket sem, az is sorvadozik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #13704 Dátum: 12 nov 28, 18:20:27 » |
|
Mély gondolatok alatt mit is értesz? Légyszi áruld el nekem, mert én manapság semmi ilyet nem tapasztaltam benne. Régebben tényleg igazán jó volt,de ahogy egyre inkább lejebb viszi Kishi a megértéséhez szükséges átlagéletkort, annál bugyutább az egész. Ha pedig már a rajzolási technikáját is firtatod, akkor te még Hiei-nél is jobban anti-blííícses vagy
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 18:23:53 írta rougon »
|
Naplózva
|
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #13705 Dátum: 12 nov 28, 18:35:12 » |
|
Nem értem mért nem volt most ez olyan jó. Én nekem már az tetszett hogy Urahara hologram kivetítőt használva beszélt a saját maga módján. Bár azért egy picit dühös vagyok rá hogy ő volt igazából aki igen sokat módosított Konon de most elnézem neki. Végülis Grimmjow volt az de szívből remélem hogy csak egy kido miatt nem tudott átjutni Orimiméknél vagy tényleg egy olyan megegyezés van amin elverheti Ichigot ahányszor csak akarja. Jó volt a Shiba családot is látni de az utolsó előtti képen csak néztem 1. Nem tudtam ki az míg rájöttem hogy Ganju az csak kicsit erősödött. 2. A fullbringerek. Rájuk egyáltalán nem számítottam rájuk. Először nem értettem miért vannak ott aztán beugrott hogy meghaltak és idekerültek. De a rendes ruháikban? Az elején mikor a fiú átkerült akkor nem lett más ruhája? Aztán Ginjonak nem volt halálisten ereje? Akkor miért van ebben a ruhában? Na de inkább hagyom ezt most. Szerintem mikor mondta Ganju nővére a bácsi szót Isshinre értette. Lehet hogy Isshin a Shiba családból való csak megváltoztatta a nevét? Végülis még el is képzelhető.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
echoCHANNEL
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #13706 Dátum: 12 nov 28, 18:36:12 » |
|
Ehhez a vitához csak annyit tudnék hozzátenni, hogy én személy szerint sosem a története miatt olvastam/néztem a Bleachet. Már az első 3 rész után csíptem, pedig akkor még hol volt az SS arc brilliánsan kivitelezett hálója? Az alapötlet sem volt nevezhető még akkor egyedülállónak, hisz halálistenekről meg szellemeket látó tinédzserekről már akkor is volt dögivel sztori. Szerintem Kubo erőssége a karakteralkotásban rejlik (a dizájnon kívül), érdekes és gyakran emlékezetes szereplőket hoz be a sztoriba. Talán épp ezért van az, hogy egy rahedli szereplője van a Bleachnek, tekintve, hogy Kubo imád újabbnál újabbakat teremteni (és általában nagy számban teszi ezt, lásd: vaizardok, espadak, fullbringerek). Legutóbb is a legtöbb ember hogy meglepődött azon, hogy csak 5 emberből áll a 0. osztag. Hát épp ezért, mert már hozzá vagyunk szokva a tömeghez.
Szerintem bárki, aki találkozott már összetettebb művel szégyenérzet nélkül belátja, hogy a Bleach története gyenge. Hiányzik egy összeszedett író, és remélem, hogy Kubo a következő munkája alkalmával keres is egyet..vagy meditál pár évet, hogy megtalálja magában azt az embert, aki a Bleach elejét írta. Mert elképzelni is libabőrgerjesztő azt, hogy mennyivel jobb lehetne a Bleach mondjuk egy Kishimoto kaliberű tervezővel a háttérben.
Odát már meg sem említem. Az én szememben a hírhedt SJ triumvirátus történet szempontjából mindig is úgy nézett ki, hogy Oda keze nyomán akár a latin-amerikai szappanoperákat is büszkén támogatnám, amit az az ember művel az művészet. Kishimoto Narutoja ugyanebből a szempontból picit hígabbnak, de még mindig zseniálisnak titulálható. A triumvirátus harmadikjának pedig (még mindig történeti szempontokról beszélünk) nem a Bleachet tenném meg. Még talán a Fairy Tail vagy a hajdani Reborn! is átgondoltabbnak tűnik olykor...(HunterXHunter-t még nem fejeztem be szóval arról nem tudok véleményt alkotni). Ettől függetlenül a Bleach első felének alapélménye (és a remény, hogy talán az utolsó fele visszahozza a régi fényt) és a megkedvelt karakterek szerethetővé és számomra "kinőhetetlenné" teszik a sorozatot. Még akkor is, ha sokszor úgy érzem aneurizmát kapok egy-egy fejezet abszurditásától. A végén úgyis elolvasom a következő héten is...
A mostani történéseket tekintve pedig lassan kezd visszatérni a bizalmam a mangában. Nekem tetszik, amit látok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fan15
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #13707 Dátum: 12 nov 28, 18:36:36 » |
|
Ez a rész jó volt . És logikus hogy Ginjoék a lelkek világában vannak mert meghaltak . És sehol sincs leírva hogy mit kell tenniük hogy a pokolba kerüljenek és hogy ne nyerhetnek bűnbocsánatot vagy valami hasonlót . Ha pedig nem tetszik a manga nem muszáj olvasni . És ne szidjátok mert mi sem állunk le szidni a például a Nartutot . Jó nem tetszik akkor nem tetszik de attól még más tetszhet . Nem kell szidni hogy ilyen meg olyan . Én szeretem ezt a mangát nekem ez a favorit .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akym17
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #13708 Dátum: 12 nov 28, 18:37:31 » |
|
Szerintem Kubo rajzolási technikájába nem lehet belekötni (kivéve az a hülye háttér xD. Mondjuk engem ez nem igazán szokott zavarni, sőt amíg itt nem olvastam, addig fel sem tűnt ) Én hihetetlenül ritkán botlok olyan mangába, ahol ennyire szép karakterrajzok lennének, valamint a mozgást is jól, és pontosan ábrázolja. Ez hatalamas erőssége a mangakának, főleg látva, hogy mennyit fejlődött az évek alatt. Engem ez teljesen lenyűgöz. (Ha már a Narutót hoztátok fel, ott én pl. nem látok látványos javulást ) A történet cselekményébe azonban már "itt-ott" bele lehet kötni, ezt elismerem. Amúgy Kubonak egyetlen egy (nagy) hibája van: tényleg adva van egy nagyon jó és érdekesnek is mondható cselekményszál, csak a benne rejlő lehetőségeket nem igazán szokta kihasználni (akarom mondani NEM szokta), ezért nem éri el sokszor azt a hatást, amit az olvasó vár. Az én véleményem szerint, ha Kubo összeszedné magát, és mindent bepótolna, akkor a Bleach messze verné a Narutót (és talán mást is). Egyébként ez a rész nekem tetszett, végre több minden is történt egy fejezeten belül, azt viszont nem hiszem el, hogy most már mindenki tudja, hogy Grimmjow az, de még most se volt képes megrajzolni (mármint az arcát), hogy egyértelművé tegye. Már vagy fél éve ezt csinálja, és még most sem. Ilyen nincs... pedig sajnos mégis van.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 28, 18:44:38 írta akym17 »
|
Naplózva
|
|
|
|
DasOmen
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #13709 Dátum: 12 nov 28, 18:40:11 » |
|
Naruto egyedül "mélyebb" gondolatként nekem az amúgy is elég nyilvánvaló "nincs abszolút jó és rossz" dolgot boncolgatja, hogy nincs is főellenség csak rengeteg jó ember más béke megvalósítással, az elején még hozzá tehetnénk a dolgozz keményen és elérheted az álmaidat dumát, esetleg még a barátság fontosságát, de amúgy én nem látok benne semmi mást, segítsetek ki ha van még.
Bleach valahogy nem akar ilyenekbe bele menni. Igaz a barátság fontossága, és az edzés itt is megvan, SŐT Aizen terve sem volt alapjáraton olyan rossz, csak a hollow kutatások ritkítottak néhány érdemtelen embert, amúgy konkrétan nem ölt meg senkit és csak uralkodni akart, Tousen is mondta, Aizen útja kívánja a legkevesebb vért,,,,na akkor most vagyunk egálban, én Bleachben még felleltem a becsület fontosságát, az egyén személyes elhatározásainak betartása, nem keverendő az álmokkal, itt gondolok pl Ikkakura, aki csak azért sem használja a bankait, ál Karakuránál majdnem ki is nyírták miatta, ezt továbbviszem a Gotei 13 minden osztagának teljesen más életszemléletére, amit nagyon tudok sajnálni, hogy nem hozta fel nagyon mangában Kubo, épp, hogy csak 3-4 harc közben fejtenek ki pár gondolatot, ez is a rengeteg nyitottan hagyott kapu amit Kubo cseszik kihasználni. Mellesleg Bleachben jobban érződik a bosszú valója és fontossága, na meg persze a büszkeség.
Összefoglalva a Bleach ilyen téren szélsőségesebb, többet hagy rá az olvasóra, és a példáit is úgymond extrémebb fajtákban hozza fel, ezért is tetszik jobban mint akkor pl a Naruto, ahol igaz, hogy minden négyzetcentit kihasználnak és megmagyaráznak, de pont ezért túl snassz az egész nekem, úgymond "átlagos" példák vannak állandóan, egyedül számomra Hidan volt kiemelkedő meg pár Akatsukis, de Bleachben ÉN több potenciát érzek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|