Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
 |
« Válasz #11190 Dátum: 12 ápr 08, 14:19:30 » |
|
Tilon: Az a baj, hogy blícsben jó pár képkockáról nem lehet tudni mit ábrázolnak xD
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
Szanisz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
Főkapitâny
|
 |
« Válasz #11191 Dátum: 12 ápr 08, 14:23:49 » |
|
Domynyk: Gotei 13 is beszáll? Ezt hol olvastad? egyszerűen csak betörtek hozzájuk, nincs rá utalás, hogy alakulatot küldenének HM-be. Pedig a történések színhelye jelenleg ott van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Domynyk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Köd Falu
|
 |
« Válasz #11192 Dátum: 12 ápr 08, 14:26:18 » |
|
Nem olvastad végig a mondatomat... "Remélem Uraharáék lerendezik a dolgot HM-ben, és végre a Gotei 13 is beszáll!"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11193 Dátum: 12 ápr 08, 14:51:15 » |
|
Azért ez a lerendezés nem ilyen egyszerű HM-ban. Ezeket leverhetik de ha elmozdulnak onnét akkor megint bekövetkezhet a megszállás. Tehát nem egyszerű ez a lerendezés, ráadásul amennyire az arrancarok, hollowok nem csípik egymást, így nem tudnak ellenállást kifejteni és összekovácsolni őket. Ezért mindenféleképpen kell találni egy erős arrancart Harribel helyére aki ezt ki tudja kényszeríteni belőlük. Gondolom ez lesz majd Grimmjow.
A Gotei 13-nak nem kell beszállnia. Ők már nyakig benne vannak. Viszont addig SS nem igazán léphet amíg nem találják meg az ellenszerét a bankai leolvasztásnak és amíg nem tudják meg, hogy merre van az ellenség főhadiszállása. Röviden ezért célszerűbb a védelmi képességet növelni és keresni a megoldást ezen problémák megoldására. Aztán ha ezek a dolgok meglesznek akkor lehet intézkedéseket tenni a támadás irányába. Ez a feladat valószínűleg Mayuri dolga lesz az Urahara által begyűjtött információk függvényében.
Szerintem Urahara is éppen azért jött Ichigoval mert ezeket az információkat be akarja szerezni. Már tudhat arról, hogy Ichigo bankaiát nem tudták leolvasztani így szerintem ezt látni és elemezni akarja, hogy miért nem sikerült az ellenfelének. Talán meg is kéri Ichigot, hogy használjon szándékosan bankait. Ez alapján információhoz jutnak és elkészíthetik az ellenszert ennek megakadályozására.
Ha én lennék ilyen helyzetbe biztosan ezt csinálnám SS helyében. Adat gyűjtés, védelem megerősítése, bankai használatának megtiltása és ha szükséges akkor menekülés. A kidoukat és különböző csapdákat helyezném előtérbe amíg a bankaik használatának problémája meg nem oldódik. Közben a kutató részleg a begyűjtött információkat felhasználva oldja meg a bankai problémáját. A felderítés pedig keresse az ellenfél búvóhelyét illetve annak nyomait.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 08, 15:15:29 írta rini67 »
|
Naplózva
|
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Rejtett VérKöd Falu
|
 |
« Válasz #11194 Dátum: 12 ápr 08, 19:28:03 » |
|
Az új ellenfelek nyilván azt a helyzetet használták ki, hogy Gotei13 végzett a legerősebb arrancarokkal és sok espadaval, csak nagyon kevés "használható" tag maradt meg... mindenesetre még így is röhejes a hollowokra nézve, hogy ennyire bealázták őket saját területükön ezek az új jövevények. Nekem egyáltalán nem tetszik a mostani történet...igaz Kubo mondta, hogy az eddigieknél durvább lesz meg ilyenek, de ez a két csoportra osztás, az egyik fele meghal, a másik szolga, meg a németek, nekem eléggé hasonlít valamire...
Ha Kubo olyat mondott, annak én viszont nagyon is örülnék, de eddig sajna semmi durvát nem tapasztaltam...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szanisz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
Főkapitâny
|
 |
« Válasz #11195 Dátum: 12 ápr 08, 19:35:52 » |
|
A teljes sztori eddig alig 60%nál tart. Az első 7 fejezetbn sem volt semmi igazán durva.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11196 Dátum: 12 ápr 08, 19:42:30 » |
|
Nem is annyira röhejes, ez a legnagyobb probléma. Az ok pedig az, hogy az arrancarok nemigazán tudnak egymásért és egymás mellett harcolni. Az egész életük egymás likvidálásából áll azért, hogy fejlődhessenek. Így aránylag csak kevesen lesznek nagyon erősek. Ha viszont ez a védőfal elbukik akkor hatalmas űr marad a helyükben. Ha azt nézzük, hogy csak Harribel, Yami és Grimmjow maradt meg az Aizen utáni erősek közül. Ráadásul Harribelt lekapcsolták, így láthatóan nagyon nagy a baj. Nincs elég erős utánpótlás az elesettek mögött, így ezt az űrt betölteni nagyon lassú lesz HM fejlődési törvényei miatt. Ha viszont ezt valaki meg tudja vagy akarja tenni és képes összefogni az arrancarokat és menosokat, akkor nagyon erős lehet. Szerintem ez lesz Grimmjow aki ezt összefogja majd.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Rejtett VérKöd Falu
|
 |
« Válasz #11197 Dátum: 12 ápr 08, 20:00:23 » |
|
Az nem teljesen igaz hogy az arrancarok nem képesek összedolgozni, mert azt mangában többször is láthattuk...volt hogy társaknak tekintik egymást (pl a mostani fejezetben néhány fraccion), volt hogy szolgálták az erősebbeket, ilyen volt az espada-fraccion, vagy Barragan-espada )Aizen előtti) viszony... Persze alapból kellenek erős és meghatározó egyének, ilyen lehet majd szerintem is Grimmjow, vagy akár Nel.
De még így is, lenniük kellenének még egyéb menosoknak, akik képesek ellenállást kifejteni, mert a hollowok itt elég szánalomra méltó látványt nyújtottak eddig, pedig a hollowok a mangában eredetileg igazi szörnyek voltak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11198 Dátum: 12 ápr 08, 20:10:00 » |
|
Éppen azt igazolja amit írtam és te is írtál. Csak akkor képesek összedolgozni ha valaki uralkodik felettük. Ez is inkább a félelmük miatt van. Ilyenek voltak a frakciónok de még köztük is mindennaposak voltak az összezördülések. Gondoljál csak Harribel frakcionjaira, erre a most megjelent 3 madárra. Amikor Ichigo harcolt Grimmjowal akkor is majdnem egymásnak mentek és ha nincs ott Harribel meg is teszik. Őket alapvetően a félelem tartja egymás mellett mert egyedül elvesznének.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Rejtett VérKöd Falu
|
 |
« Válasz #11199 Dátum: 12 ápr 08, 20:22:00 » |
|
Igen, kellenek meghatározó egyének, de én most nem vmilyen centralizált felépítésű ellenállásra gondoltam csak... alapból mondjuk addjuchasok csoportjára egy rakás gilliannal, vagy valami hasonlóra, mert ilyet sem láttunk (még), de remélem hogy lesz valami hasonló is
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11200 Dátum: 12 ápr 08, 20:29:45 » |
|
Értem mire gondolsz de ők alapjában véve túlságosan gyengék lennének, hiszen egy Rukia kaliberű shinigami is tucatjával mészárolta őket. Másodsorban ők nem biztos, hogy Aizen eltűnése után is képesek lennének összefogni a sok giliant és adjuchast. Őket csak egy náluk sokkal erősebb és központilag kiterjesztett félelem lenne képes irányítani ahogy Aizen esetében történt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sidea
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #11201 Dátum: 12 ápr 08, 20:31:48 » |
|
Egyet kell értenem Rini-vel. Olyanok mint egy farkas falka. Képesek csapatban mozogni, és gondolkozni, feladatokat felosztani egymás között, de folyamatosan mennek köztük a harcok a rangsor miatt (pl Nnoitra), ezért valamilyen szinten mindig tartani fognak egymástól és ez megakadályozza, hogy olyan komplex társadalmat hozzanak létre amilyet csak az emberek tudtak eddig. Szerintem, Nel volt eddig az egyetlen akire azt mondhatnánk hogy emberi, és nem csak a kinézete. Az egyetlen ami ezeknek a fényében furcsa az a hűségük a feljebb valóik iránt, de Kubo nem etolóus, és nem szociológus, hogy feltűnne neki ez az ellentmondás.
Amúgy szerintem Grimmjow alapból a kisujját nem mozdítaná a társai miatt, szóval nem hiszem, hogy majd ő lesz a szegény, elnyomott, kicsi hollowok, hős szabadságharcosa. Mondjuk a Vasto Lordék befuthatnának, de ők is ki tudja hol lébecolnak, hogy Aizen nem talált egyet sem. Az Addjuchasok meg szerintem gyengébbek mint a legtöbb arrancar, és nem is fordulnak elő olyan nagy tömegben, a gilianok, meg csak állnak mint a bába szarka é anélkül, hogy felfognák bedarálják őket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11202 Dátum: 12 ápr 08, 20:39:42 » |
|
Még egy fontos adalék, hogy nincs közös céljuk. Mindegyik csak magát tartja egyénnek, ezért nem is törődik a többiekkel. Ide kapcsolódik, hogy talán Starrk volt az egyetlen aki gondolt a többiek által elszenvedett veszteség miatti bosszúra és nagyon sajnálta, hogy mindig egyedül kellett maradnia. Ettől függetlenül a legfontosabb problémát a közös cél nélküli élet jelenti. ha viszont a félelem egy ilyen összekovácsoló erő lehet akkor már van értelme a félelemnek is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rougon
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Rejtett VérKöd Falu
|
 |
« Válasz #11203 Dátum: 12 ápr 08, 20:50:15 » |
|
Értem, jólvan, meggyőztetek hogy a hollowok jelenleg túl gyengék  De akkor is, amit a manga talán legnagyobb hibájának tartok, az a hollowok "megjelenésének" a változása... eleinte igazi vad-ösztönös lényként szerepeltek, majd jött ez az "úrias" arrancar verzió, szinte semmi gonosz vagy kegyetlen gyilkos szándék, a shinigamiktól is alig különböznek természetileg... Mégha nem is várnám azt hogy kiűzik a betolakodókat a területükről, amit eddig láttam tőlük az lehangoló (és itt nem csak az erejükre gondolok)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11204 Dátum: 12 ápr 08, 21:05:48 » |
|
Erre szerintem a mostani manga egyértelmű választ ad. Voltak itt vad, egyéni ösztönöktől hajtott támadó hollow, arrancar támadások de túl gyengének bizonyultak a szervezett és erős jugend fiúkkal szemben. A gyengéket egyszerűen kiirtották míg az erősebbeket elfogták és maguk mellé állították. Pont ezután a mészárlások után azt érték el, hogy tőlük kezdtek el félni az hollowok és arrancarok. Így olyan féle kapcsolat alakulhatott ki köztük mint amilyen az Ivan és a vezér között volt. Ez pedig hasonlíthat az espada és frakcionja közötti kapcsolathoz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|