Eclair88
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #90 Dátum: 08 jan 24, 17:20:06 » |
|
Én az Air Geart ajánlom mindenkinek aki szeretne egy jót nevetni meg szreti a jó görkoris trükökket http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.885Nemrég néztem meg de nagyon tetszet maga az anime meg a zenék is
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #91 Dátum: 08 jan 24, 19:46:27 » |
|
Amit most ajánlok, az nem azért lessz, mert favorit lett belőle, hanem azért, mert érdekes módon sikerült rábukkanom egy közepes hosszúságú animére, amihez végig van fordítás és még nem láttam. Az egész több kölönáló, de sokmindenben öszefüggő történetből ál, mindez töbnyire egy másik világban játszódik, ahol 12 királyság van és azok élére egy-egy természetfeletti lény un Kirin-ek választják meg az uralkodókat, akik azután örök életet nyernek, viszont igazságosan és bölcsen kell uralkodniuk, különben a Kirin megebetegszik és ha meghal vele hal a király is. Persze a Kirin-nek eleve egy jó királyt kell a trónra emelni, de persze mindig akadnak hibák. A másik érdekesség ebben a világban a yomák (állatszerű démon) létezése mellett, hogy az élélények (emberek, állatok, és minden egyéb) nem a szokásos módon jönnek a világra, hanem szó szerint fán teremnek. S akkor a címe: Juuni Kokuki http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.168
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
memoryan
Vendég
|
|
« Válasz #92 Dátum: 08 jan 26, 21:20:24 » |
|
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.206Ez elég jó, 6 rész ki lehet bírni, olyan varázslós horror Van itt egy igen érdekes nevű szereplő is: Dark Schneider- sötét szabó
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tems
Gennin
Nem elérhető
Bakanda! Cehh... xD
|
|
« Válasz #93 Dátum: 08 jan 27, 19:43:39 » |
|
Horror szerűségre vágyóknak: Murder Princess Most végeztem ki, szerintem ementáli jó^^
"Történetünk egy erdőben kezdődik, ahol egy lány (Falis) és két igen érdekes társa (erről majd később) irtja az ellent, az ellenség jelen esetünkben egy farkascsorda. A nagy irtás közben Falis felfigyel valamire, valamire ami egyenesen az erdő sűrűjéből közeledik.
Ugorjunk egy kicsit, pontosabban a kastélyba, ahol igen szaporán hullanak a katonák. A király vérző sebbel ül a trónszékben és már nincs sok a haláláig, de még mielőtt feldobná a tappancsát, a lányát (Mirano) kicseréli egy hamis lányra, és elküldi egy titkos kijáraton két katonával. Az elbarikádozott trónterem végül betörik, és lám, csak két kislány (loli killer), meg egy professzor vezeti a szörnyhadsereget. Valamiért nagyon akarják a király lányát, de mivel a tárgyalás nem vezet sikerhez, így kénytelenek erőszakhoz folyamodni. Hát ez a küzdelem igencsak egyoldalú, mivel ez a robot kiscsaj egy csapással mindenkit likvidál.
Közben Mirano, meg két katona már az erdőben vannak, ám ezek a katonák rögvest darabokban végzik egy gigászi szörny érkezése miatt. Jön az eszeveszett futás, erdőből kiérés és Falis majdnem lecsapja a fejét. Szörny megérkezni látszik, és Mirano meg lelöki Falis-t magával együtt a szakadékba, halálba zuhanásukat megmenti Falis két társa, viszont valami nem stimmel, mivel úgy látszik, Falis meg Mirano lelket cseréltek. Kisebb tárgyalás után megegyeznek, hogy Falis segít a kastélyban lévő bajba jutottakon, ha ő lehet a királynő.
Van itt még két rejtélyes alak, "végre kezdetét veszi"-ről zagyválnak, de hogy mi veszi kezdetét, az rejtély, eddig legalábbis nem derült rá fény, de az biztos, hogy a királynővel (Falis/Mirano) akarnak megküzdeni. Végül Falis átveszi a királynő szerepét, ami elég nehézkes, mert nem viselkedik egy úrilányhoz méltóan."
|
|
|
Naplózva
|
Jelenleg agyilag zápult, kifacsart felmosó rongy, akit a WCben áztattak ki...
Junjou Romantica! (L)
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #94 Dátum: 08 jan 27, 19:49:48 » |
|
Nem vagyok egy nagy sci-fi - mecha fan de van egy ami nekem nagyon megtetszett: Dragonaut
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #95 Dátum: 08 jan 28, 01:45:32 » |
|
Shingetsutan Tsukihime: vámpíros. Mintha könyvet olvasnék. Így tudnám jellemezni a 12 részes animét. A történet lassan bontakozik ki, de megfelelő tempóban ahhoz, hogy végig fent tartsa az érdeklődésemet. Egyszer nézős, de megéri rászánni az időt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 jan 28, 01:59:30 írta Goku2000 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Oxygene
ANBU újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #96 Dátum: 08 jan 29, 21:54:38 » |
|
Én ezt az animet ajánlom, tényleg érdekes....nemrég néztem meg http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.379 van pár dolog, amit elég nehéz megérteni...pl ha valaki eljutt odáig....a végét De egyik kedvencem lett mióta láttam...
|
|
|
Naplózva
|
"Aki megakar tenni valamit , az talál rá módot,aki nem, az talál kifogást..."
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #97 Dátum: 08 jan 30, 03:55:10 » |
|
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora Rövid mindössze 6 részes sorozat. Ismertető:http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.1125
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #98 Dátum: 08 feb 12, 20:56:10 » |
|
Mousou Dairinin (Paranoia Agent) A történet röviden, hogy egy "Shounenbat"-nak nevezett kölyök aranyszínű görkörcsojával suhan az utcákon és egy hajlított aranyszín baseball ütűvel leüti az embereket.Részletesebben részenként egy-két embernek a sorsoát, történetét, és/vagy jellemét ismerhetjük meg. Ezekből néhány: (neveket nem írok, mert rossz a névmemóriám) Első áldozat: Egy fiatal nő aki "kissé" széétszort jellem emelett szinte teljesen alfa egy nagyválalat számára tervez kabala figurákat, álandóan üldözési mániában szenved. Második áldozat: Egy magánnyomozó féle középkoru férfi, de lehet hogy újságíró. A rá jellemző tolakodásal és modortalansággal probálja begyűjteni az információ morzsákat. Harmadik és Negyedik áldozat: Két iskolás fiu akik indultak az iskolai elnökválasztáson. Közülük az első áldozat a duci fiu aki tisztalappal kezdett az új iskolában és csak a tanulmányi eredménye volt jó valamit elhatározta hogy részt vesz az iskola életében. A másik pedig a szokásos menő gyerek, aki egynap arra ébred, hogy mindenki azt hiszi róla, hogy ő a "Shounenbat". De megvan győzödve róla, hogy riválisa a duci fiu terjeszti róla a rágalmakat. Ötödik áldozat: Egy skizofrén nő, aki nappal egy válalatnál dolgozik, emelett másodálásban magántanár. Éjszaka pedig megjelenik a másik éne, aki prostituáltként él kicsapongó életet. Hatodik áldozat?: Egy járőr akinek mindene a családja, csak hogy közben maffiózókal lófrál, akik egyszercsak pénzt követelnek tőle a családja épségével fenyegetőzve. Ezek után álruhában fosztogatja a járókelőket. Majd mikór részegen támolyogna haza őt is leüti a "Shounenbat" cakhogy felkel és megruházza a kölyköt. Majd címlapra kerül mint a Shounenbat elfogója. További néhány szereplő! Két nyomozó, ők a szokásos karakterek. Shounenbat Abszolót de megvan győzödeve róla, hogy egy rpg főszereplője és szörnyeket gyepál, vagyis agyára ment a sok játék. Szenilis vénember, aki a kórház udvarán mindenféle képleteket firkál és eredményként az aktuális áldozattal összefüggő szám jönki. Ami lényeges, hogy a Shounen bat minden áldozata megkönyebbül a merénylet után, emelett felmerül a kérdés, hogy tényleg létezik-e egyáltalán ez a "Shounenbat" Ami méginkább furcsaság, meg újdonság az az opening link: http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.1019
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Haku
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Niggah-chan
|
|
« Válasz #99 Dátum: 08 feb 13, 22:15:45 » |
|
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.6Ichigo 100%. Ajánlom mindenkinek Valentín napra. Aranyos, kis szerelmi 4-szög
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kingucy
Vendég
|
|
« Válasz #100 Dátum: 08 feb 14, 01:27:00 » |
|
Na az animék azért is jók, mert olyan sokféle anime létezik, hogy minden elvetemült élőlény megtalálja a magához valót Én elég válogatós vagyok... meg inkább a komolyabb mondanivalós korhatárost szeretem... Szóval egy kis ajánló: Acél alkimista (FullMetal Alchemist), Wolf'sRain, Trigun - 16 éven aluliaknak nem ajánlanám, komoly mondanivalóval rendelkező rövidebb animék Berserk - hú szívem szerint erre rányomnám a 18-as karikát... DragonBall - 12-es karikásan, Z (16), GT (hmm, ez is inkább 16) Full Metal Panic! - első és utolsó széria 16 alatt inkább ne, a Fumoffu 12-es Naruto, Bleach, Kenshin, InuYasha, YuYuHakusho - szigorú 12-es bár inkább 14-es felé... na jó a Naruto maradjon 12-es öhm, elég késő van, most így hirtelen ennyi jutott eszembe, majd folytatom valamikor...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 feb 14, 01:36:22 írta kingucy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Chidori
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #101 Dátum: 08 márc 01, 19:08:29 » |
|
Na, akkor én is ajánlok egy romantikusabb darabot. Ez csupán egy 1 részes anime, ám három fejezetre tagolódik. Kategóriája szerint "movie". Aki megnézi arra egy óra élvezet vár. 5 Centimeters per Second (aki esetleg még nem látta, de készül megnézni az ne olvassa az ismertetőmet, mivel elejétől a végéig kifejtettem a történéseket...vagyis van benne spoiler.) Történet: Van egy fiú és egy lány, akik igazi lelki társak. Mindent együtt csinálnak, mindig együtt vannak. Egy suliba is járnak. Osztálytársaik gyakran ugratják őket kapcsolatuk miatt, de ők nem foglalkoznak ezzel. Az iskolás évek alatt sajnos szétválnak, a lány egy másik városba megy tovább tanulni. A kapcsolatot továbbra is tartják, leginkább leveleznek. Amikor a fiú és családja egy másik városba akarnak költözni, úgy dönt, hogy meglátogatja régi barátnőjét, mivel az új város ahol lakni fog, nagyon messze van a lánytól, így talán ez lehet az utolsó találkájuk. Az elválásuk után kb. 1 év múlva összejön a várva várt találka. A találka végén csók, mindenki boldog. De ennyi... A fiú elköltözik és szenved. A lány szintén szomorú, de leveleken keresztül továbbra is próbálják a kapcsolatot tartani. Az első fejezet kb. erről szól. A második fejezetben leginkább a fiú élete kerül előtérbe, bepillanthatunk a mindennapjaiba. Megjelenik egy másik lány aki nagyon szerelmes lesz a fiúba. Persze eleinte minden néző annak szurkol, hogy ne jöjjön össze a fiúval, de a végén mindenki rájöhet, hogy ez a lány nagyon aranyos és talán egy picikét szorítunk is neki. Ennek ellenére a lány sosem vall szerelmet a fiúnak, mert tudja, hogy ő egy teljesen más világban él...valaki másért. Az anime ezen része nagyon szomorú, mert tényleg aranyos volt ez az új lány, de sajnos kénytelen lemondani a fiúról. A sorozat harmadik és egyben befejező fejezete a két főszereplő felnőttkorát mutatja be. Mindketten dolgoznak, és élik az életüket. Bár ez a fejezetből nem derül ki, de szerintem akkor ők már nem tartották egymással a kapcsolatot, a levelezős, telefonhívogatós jelenetek elmaradnak. A fiúból kis túlzással de lelki roncs válik... szerelmes volt egy lányba, de a távolság miatt sosem teljesedett be a boldogságuk. Ekkor van már neki egy felesége, aki melett azonban boldogtalan... bárokba jár, dohányzik. Ez valójában azért nagyon szomorú, mert a fiú kiskorában egy nagyon példamutató fiú volt. Folyton kakós dobozokból szürcsölgette az italát, sokszor álmodozott, a suliba szívét lelkét odatette, igazi kis jófiú volt. A lány ezzel szemben boldog. Neki is van egy férje, de ő már nem gondol vissza a fiúra, noha annó ő is nagyon szerette őt. Boldog, a munkájában sikeres. Az anime vége nagyon érdekes, bevallom nem nagyon értettem. A páros újból találkozik, igaz meg sem ismerik egymást. Ez egy véletlen találka volt. Elmennek egymás mellett, majd miután megfordulnak, pont egy vonat jelenik meg előttük. A fiú megvárja míg a vonat eltűnik, mintha reménykedne, hogy valóban volt szerelme tűnt fel ugyanabban a városban, mint ő. A vonat miután elmegy, a túloldalon már nincs senki. Érdekes befejezés, több féle szempontból lehetne itt a végét értelmezni, főleg, hogy a korábban szomorú fiút hosszú idő után ezt a jelenetet követően látjuk újból mosolyogni. Aki szereti a romantikus drámai animekat...annak csak ajánlani tudom. Nagyon szomorú, nagyon szép anime. Három komolyabb szereplő van benne. A két főszereplő és a lány aki a második fejezetben tűnik fel. A történet, a grafika, a zene csodaszép. Ajánlani tudom mindenkinek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 01, 19:10:36 írta Chidori »
|
Naplózva
|
Az aláírás nem felelt meg a fórumszabályzatnak (magasabb volt, mint 200 képpont), ezért a moderátor (Robot) törölte. Ha új aláírást helyezel el, ezt a szöveget törölheted.
|
|
|
gaara_fan
Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #102 Dátum: 08 márc 01, 19:14:34 » |
|
RahXephon Egy nagyon jó anime, bár még nem láttam belőle túl sok részt, de amit eddig megnéztem nagyon tetszett. Nálunk nem annyira ismert...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Takemitsu
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #103 Dátum: 08 márc 01, 20:51:55 » |
|
G_f, az AMV keltette fel az érdeklődésed? Én is lehet elkezdem, csak zavar hogy angol nyelvű amit le tudok tölteni, de sebaj Azumanga daioh Sok AMV alapanyaga, és amúgyis érdemes megnézni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 01, 20:54:02 írta Takemitsu »
|
Naplózva
|
|
|
|
gaara_fan
Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #104 Dátum: 08 márc 01, 21:22:09 » |
|
Igen az AMV volt... meg már máskor is láttam belőle képeket és nagyon megtetszett, mégegyszer csak ajánlani tudom mindenkinek! ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|