szannya22
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #150 Dátum: 15 okt 19, 20:04:53 » |
|
Mivel leült egy picit a beszélgetés, hadd dobjak fel egy labdát. Az előző oldalon Sekai érintette a témát, és korábbról Mizzukinak még adósa vagyok egy összefoglalóval, de nem akartam idő előtt lelőni a poénokat, így vártam, míg az utolsó, érvelésemben releváns jelenet is előkerül. Miért gondolom azt, hogy Guren Ferid cinkosa? - Mikor Ferid megölte a Hyakuya-árvákat, mindenkit azonnal halálra sújtott, kivéve Mikát. Neki is csak akkora sérülést okozott, amivel még élhetett addig, míg átváltoztatják (szerintem ha nem Krul tette volna meg, akkor megteszi ő; Mika mindenképp vámpírként végezte volna [noha lehet, hogy bele sem halt volna abba a sérülésbe]). Yuhoz viszont egyáltalán nem ért. És szándékosan hagyta, hogy Yu megsebesítse. Az első évad-második részben Yu egy harmadrangú vámpírral küszködik - átszúrja a szívét, és baromi gyorsan gyógyul. Ferid elsőrendű vámpír - iszonyat gyors. Volt elég ideje ahhoz, hogyha akart volna, kitérhessen. Nem tette. Ehelyett lelövette magát, és végig lent maradt, holott szerintem egy másodpercet sem töltött eszméletlenül. Elengedte Yut, de miért? Ezzel csak az emberek kezére játszhatott, más nem jöhetett volna ki jól belőle. Egyáltalán honnan tudta, hogy Yu és Mika szeráfok? (Krul Mahirutól tudta meg.) És mit keresett a kijáratnál Guren? Elég messze van a várostól, és ugyan emlegetett valami próféciát, azt kétlem, hogy az a pontos helyet is megjelölte volna neki. Tudta, hol kell Yut keresnie. És ugyan kitől tudhatta? Emellett az, ahogy azt a közjátékot Ferid intézte... gondoskodott róla, hogy Yu ne menjen túl messzire, és bosszút akarjon - szerintem ez egy nagyon is tudatos lépés volt tőle. - A shinjukui harcban Ferid többször is megölhette volna Gurent. Ez is lett volna a legésszerűbb lépés tőle, mégsem tette. És Guren figyelmeztetésének köszönheti, hogy Shinya nem ölte meg. Ha Guren befogja a száját, Feridnek annyi (ezt ő maga is kommentálja). Kétlem, hogy ekkora balfasz lenne akármelyikük is. Ráadásul Ferid messzemenően gondoskodott róla, hogy az embereket ne öljék meg (így véletlenül se Guren, se Yu ne halhasson meg), mikor kitalálta, hogy csináljanak belőlük vérbankok. - Ferid kamerákat rakott ki Shinjukuban. Honnan tudhatta, hogy lesz bármi érdekes is, amit felvehet? És még meg is mondta Mikának, hogy találkozhat Yuval, holott egyáltalán nem volt biztos, hogy Yu egyáltalán a Holddémon osztagban van (hacsak valaki meg nem mondta neki, de az egyetlen, aki ismerte akkor Yu jelentőségét, az Guren). És ki volt az, aki a harctérre hívta Yut? Guren. És ki volt az, aki módosított szert adott adott Shinoának Yu számára, ami felszabadította a szeráfot? Hm. Guren. - Meglehetősen párhuzamos a karakterük. Mindkettejüknek ismeretlen célja van, és a terveik is ismeretlenek a megvalósításra. Mindketten mentorálnak egy szeráfot (kétlem, hogy Krul tanította volna meg kardot forgatni Mikát), és mindketten ki is használják őket, valamint az őket támogatókat. Emellett mindketten másnak - kevesebbnek, erőtlenebbnek - tüntetik fel magukat, mint amilyenek valójában, holott mesterien játsszák a háttérben folyó játékokat. Mindketten tagjai egy tanácsnak, ahol nem látják őket szívesen (Guren a Hiragi tanácsüléseken, Ferid a vámpírtanácsban [bár ez az animében nem szerepelt]), és ezt tudatják is velük. Ferid egy vígkedélyű, nem törődöm idiótát alakít néha, és olyankor a beszédhangjától a falat lehet kaparni, miközben valójában rendkívül jó megfigyelő, éles szemmel azonnal átlátja a szituációkat, mindenkit átverve stratégiázik nagyon magas tétekkel. Mikor komolyra fordítja a szót, a hangja megváltozik, keményebb és élesebb lesz és elővillan a valódi, viperaszerű természete a nyájasság mögött. Guren pedig léha, lusta, nemtörődömöt alakít a vezetőség előtt, azt mutatja, nem törődik a napi politikával (valóban nem is szereti, de nagy játékos ő is), és ránézésre nem törődik az embereivel, csak eszközként használja őket. A valóságban nagyon keményen dolgozik, mindent megtesz az embereiért, amit tud, emellett nagy gyakorlata van benne, hogy elrejtse a valódi erejét. Mikor a merev katonai vezető szerepébe kényszerül, akkor hátrasimítja a haját. (- noha ezt egy percig sem hiszem el én magam sem, de feltételezve, hogy igazat mondott Ferid, mikor megjegyezte, hogy szereti Krult, akkor mindketten olyan nőt szeretnek, akit sosem kaphatnak meg) Az érvelésem picit álszent, mert a mangában már súlyos, ilyen irányzatú információk hangzottak el, de azokat nem írom ki ide, és a nem-mangázók kedvéért, kérem a reflektálók se tegyék.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 okt 19, 20:06:48 írta szannya22 »
|
Naplózva
|
Gyere közelebb, érints meg... de megfizeted az árát! (Császárnő) Nézz az égre, fentről csapok le! (Torony) Ne ezt a kezemet nézd, hanem a másikat! (Mágus) Íme, a Kétségek Hozója! (Hold) Rettegd a mélységet! (Főpapnő)
|
|
|
Leito-kun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #151 Dátum: 15 okt 19, 21:00:53 » |
|
Nekem valamiért a kihallgatós részből az jött le, hogy Shinya ármánykodik valamit Feriddel. Bár ezt alátámasztani nem tudom. Guren nekem valahogy túl nyilvánvaló lenne, meg a mostani megnyilvánulásai után én azt láttam ki belőle, hogy -bár mindent megtenne a céljaiért- képes lenne ártani az embereknek. Lehet, hogy egy-kettőt simán hagyna meghalni, a nagyobb jó érdekében, de ennél messzebb nem menne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szannya22
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #152 Dátum: 15 okt 19, 21:11:21 » |
|
Shinya elárulja a Hiragikat és Gurennek dolgozik. Azért viselkedett olyan furán, mert jó eséllyel tisztában van azzal, hogy a Shinoa-osztag kritikus része lehet a terveiknek. Plusz ha jól emlékszem, az animében nincs benne, de a mangában elhangzik, hogy Shinyával szemben is felmerült a gyanú. Ez valószínűleg a másik ok a viselkedésére. Igen, Guren túl nyilvánvaló. Még sincs olyan személy a karakter-felhozatalban aki annyira passzolna az események láncolatába - senki mellett nem lehet ennyi érvet felhozni, és senki sem ennyire gyanús. Máskülönben minden véletlenszerű eseményekkel lenne csak magyarázható, márpedig ez nem olyan anime. Itt szinte mindennek oka van. Az egyetlen tátongó lyuk az érvelésemben az, hogy Guren mennyire nem látszik felismerni Feridet. Tényleg az jön le, hogy fogalma sincs, ki ő - ami azt jelenti, hogy vagy nagyon jó színész, vagy nagyon feledékeny. 16 éves korában ugyanis egyszer összefut Feriddel - akkor ő blokkolja Ferid kardjának csapását, Mahirut védve.
|
|
|
Naplózva
|
Gyere közelebb, érints meg... de megfizeted az árát! (Császárnő) Nézz az égre, fentről csapok le! (Torony) Ne ezt a kezemet nézd, hanem a másikat! (Mágus) Íme, a Kétségek Hozója! (Hold) Rettegd a mélységet! (Főpapnő)
|
|
|
Leito-kun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #153 Dátum: 15 okt 19, 21:35:14 » |
|
Elhangzik az animében is a kihallgatás alatt, mikor Yu-ra küldik Shinyát, és mivel Yu látszólag nem ismeri Shinya képességét, így "tisztázza magát".
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #154 Dátum: 15 okt 24, 19:59:10 » |
|
2. évad, 3. rész Guren kardja még problémás lesz, úgy érzem. ^^" De kár, hogy kimaradt a Kimizuki-s poén. Ahogy az is, amikor Guren "rajtakapja" a tetőn Yuu-t és Shinoát, ahogy kéz a kézben állnak, és persze beszól nekik egy kicsit. Érdekes módon Guren és Kureto beszélgetéséből meg nem hagytak ki semmit. -.-" Meg persze egy kicsit megkavarták az időrendet (ahogy korábban Szennya is írta), bár igazából nem gáz... ...az viszont az, hogy a kihagyott dolgok tényleg fontosak lennének. Nem is annyira a történet szempontjából, hanem a karakterek jelleme miatt. Legalábbis szerintem. Pl. az, hogy Guren talán saját magát és Mahirut látja Yuu-ban és Shinoában. Arról nem is beszélve, hogy Guren saját magát hasznosnak állítja be Kureto számára. És Yuu is pont így tünteti fel magát Guren előtt. Apró dolgok, de a mangában ezek lényegesnek tűntek. Viszont egyvalaminek örültem. A mangában amikor Shinoa sorolja, hogy két dolog miatt ültek össze: 1.) Yuu a csatatéren elvesztette az önuralmát és megtámadta őt; 2.) Bízzanak-e Gurenben , akkor számomra érthetetlen módon simán átsiklottak a felett, hogy Yuu Shinoára támadt. Az animében szerencsére Yuu visszatér erre a dologra a tetőn.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 okt 24, 20:38:21 írta Chakra »
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
szannya22
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #155 Dátum: 15 okt 25, 12:33:36 » |
|
Öhm, Chakra... a nevem Szannya, nem Szennya (az kicsit máshogy is értelmezhető lenne) Engem, megrögzött mangást baromira zavar ez a megvariált sorrend, de annak örülök, hogy minden szálat elvarrnak... Mellesleg, itt az animében sokkal több utalgatás van, mint a mangában. Pl.: a mangában nem szerepel az, mikor Krul megmondja Mikának, hogy nem élhet örökké az ő vérén, és hogy közeledik az a nap. (Elég nagy előre utalás arra, ami történni fog.) Vagy mikor Shinoa megjegyzi, hogy Guren hozzászegezte a kérdést, hogy beleesett-e Yuba, és Guren azt mondja, ő ilyenre nem emlékszik. A mangában nagyon váratlanul ért az áruló kiléte, mert csak egy utalás volt rá. Az animében viszont 3 rész alatt 3 is volt, és aki szemfüles [vagyis érzi, hogy itt a kis dolgokon néha nagyobb a hangsúly, mint a nagyokon], az már összerakhatta a képet. És a zárókép... remélem, az oldal verziójában is megmarad, mikor Ashuramaru és Krul ölelkeznek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #156 Dátum: 15 okt 25, 17:00:34 » |
|
Bocs a névelírásért. ^^" A záró képet észre sem vettem. Eddig.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Leito-kun
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #157 Dátum: 15 okt 26, 21:55:39 » |
|
...az viszont az, hogy a kihagyott dolgok tényleg fontosak lennének. Nem is annyira a történet szempontjából, hanem a karakterek jelleme miatt. Legalábbis szerintem. Pl. az, hogy Guren talán saját magát és Mahirut látja Yuu-ban és Shinoában. Arról nem is beszélve, hogy Guren saját magát hasznosnak állítja be Kureto számára. És Yuu is pont így tünteti fel magát Guren előtt. Apró dolgok, de a mangában ezek lényegesnek tűntek.
Ez ugyan úgy átjön az animében is, nem kell mindent közvetlenül megmutatni a nézőnek ahhoz, hogy érezhetőek legyenek ezek. szannya22: Benne van, csak a szponzorlista után. ^^"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szannya22
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #158 Dátum: 15 okt 28, 22:00:10 » |
|
Akkor jó, ha átjönnek ezek a részek. Mivel mi már láttuk a mangában, akaratlanul is keressük ezeket a részeket [főleg az első évad után, melyekben ezek nagyrészt megvoltak], és a hiányuk feltűnő nekünk. Amit viszont kihagyhatnának, de szerintem nem fogják, az a következő részben, mikor Guren, Shinya és Mito megruházzák a Shinoa-osztagot. Az szerintem még a mangában is felesleges volt - jó megvan a maga haszna, de én azt a részt nem szerettem (egyéni szoc probléma, tudom). Inkább domborítanák majd ki a vámpírnemesek elleni harcokat. Alig várom, hogy kinyírják Lucal Werkert!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #159 Dátum: 15 okt 31, 17:34:37 » |
|
Reméltem, hogy a mai részben megismerünk majd pár nemest, de ezek szerint nem.Pedig érdekelne, hogy ki lehet a #1, mert gondolom nem Krul az. Na majd talán jövőhéten. Egyébként miért nem használták a démonjaikat a harc közben? Oké, értem, hogy nem élet-halál harcot vívtak, de azért megmutathatták volna, hogy mit tudnak/mire jutottak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szannya22
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #160 Dátum: 15 okt 31, 17:42:16 » |
|
Az eddigi vámpírok, akiknek rangja is van: 3. Ősök Krul Tepes és Lest Karr. 7. Ős Ferid Báthory 13. Ős Crowley Eusford 15. Ős (lesz a következő részben) Lucal Werker 17. Ősök Chess Belle és Horn Skuld (Crowley kísérői) Még első Ős sehol sem volt - az, aki rákérdezett Feridnél, hogy ki Mika, ő is csak egy 2. Ős volt. Én is kíváncsi leszek, lesz-e valamikor 1. Ős a sztoriban. Jó lenne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #161 Dátum: 15 okt 31, 22:29:23 » |
|
2. évad 4. rész Ebből bezzeg nem nagyon hagytak ki semmit. Mondjuk a Shinoa csapat porig alázásán kívül nem is nagyon volt benne más. ^^" Mika kínlódása egy kicsit kezd idegesítő lenni. Pedig a történet elején még azt hittem, hogy Yuu fog irritálni, de mégsem... Ja, igen, Yuu... Egyre inkább olyan, mint Guren. Ez jó is, meg rossz is. És Shinoa is valszeg jobban hasonlít a nővérére, mint gondolnánk. "Poszeidón" pedig megszívta. Ha már szót emel a Shinoa csapat képzetlensége miatt, akkor egyúttal meg is kapja őket, hogy tegyen ellene.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 okt 31, 22:32:29 írta Chakra »
|
Naplózva
|
|
|
|
Capac
Uchiha Madara
Nem elérhető
MLG Noscope Master
|
|
« Válasz #162 Dátum: 15 nov 01, 23:51:51 » |
|
A Shinoa teamet gyakorlatilag porig alázták most viszont jöhetne már az a tetves rage fight.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 nov 01, 23:52:24 írta Capac »
|
Naplózva
|
"Amikor V. Henrik szózatot intézett az embereihez, azt mondta: mi rólunk a mai naptól fogva a világ végezetéig úgy emlékeznek majd, mint a szerencsés kevesek, a testvérek csapata. Mert az, aki ma a vérét ontja az oldalamon, az örökre a testvérem lesz"
|
|
|
Sekai
ANBU újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #163 Dátum: 15 nov 03, 22:36:50 » |
|
Jó jó porig alázták, de azért nem akárkik ellen harcoltak.. Hiába van jó fegyverük, ha még csak kezdők. Lefogadom, a következő ilyen "csata" már másképp fog alakulni.
|
|
|
Naplózva
|
“Those who break the rules are scum, that\\\'s true, but those who abandon their friends are worse than scum.”
|
|
|
dehunter
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #164 Dátum: 15 nov 07, 18:04:32 » |
|
Hamar legyőzték Lucalt, nagyobb harca számítottam, főleg hogy egy nemesről van szó. De legalább láttuk, hogy megvan a synergy a shinoa+ másik team között Jövőhéten meg akkor Crowley Eusford ellen harcolnak? Ugye ő már szerepelt az első évadban, és nekem eléggé menőnek tűnt, remélem, hogy nem fog meghalni Vagy ha igen, akkor is egy látványosabb csata után, és talán még magával is visz pár embert ^-^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|