24 nov 16, 15:31:34 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 202 203 [204] 205 206 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 11  (Megtekintve 1209299 alkalommal)
0 Felhasználó és 13 vendég van a témában
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #3045 Dátum: 14 márc 22, 01:16:31 »

Én mindig is szerettem az éjszakás műszakot.  Nevet

Így visszanézve a te hozzászolásod volt az utolsó Éjfél előtt Aes.Ezek szerint akkor te lettél a cuki(az aranyos) Nyelvesít
Előfordul az ilyesmi.  Nevet

Normális az hogy ilyenkor vagyok éhes?  smirksweat
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #3046 Dátum: 14 márc 22, 01:26:31 »

Gdat! Értem én, csak egyfelől, ezt is csak kitalálta valaki. Lehet a módszere tudományosabb volt, mint egy barlangban elmélkedő szerzetesé, de azért ez még nem egzakt tudomány. Egy rakás megfigyelésből összeraktak egy rendszert, a tudomány is így dolgozik, csak azok konkrét, szép magyar szóval élve, verifikálható eredményekből dolgoznak, bármikor megismételhető kísérletek alapján, amik - ha tényleg tudományos igényességű a dolog - mindig ugyanazt az eredményt adják. (Egyszerű példával: a ledobott tárgy mindig le fog esni a földre, akkor is ha hideg van, vagy meleg van, vagy a kísérlet végzője jókedvű, vagy épp aznap kapta rajta az asszonyt a postással.) Itt nincs szükség hitre, a ledobott tárgyas példával élve, a gravitáció tény, nem hit kérdése.

A te általad bemutatott dolog viszont hit alapú: mivel emberekkel foglalkozik, ezért ahhoz, hogy ennek bármi haszna legyen, hinned kell, hogy az ember agya így működik, belehelyezhető a két rendszer közül az egyikbe. Csakhogy ez nem fog menni sajnos. Mert itt bizony igenis számít, hogy akár a vizsgálatok alanyai, akár a vizsgálatok elvégzői éppen milyen lelkiállapotban vannak. Magyarán a leglogikusabb ember is lehet teljesen ésszerűtlen, ha épp oka van rá. Vagy épp megeshet az is, mint a norvég cionista gyilkos esetében (Breivik), akinek (szigorúan csakis a saját belső nézőpontja alapján) teljesen "logikus" és "ésszerű" magyarázata volt a tetteire, pusztán nagyon alapvető morális szempontokat nem vett figyelembe.

Az ember gondolkodásmódja folyamatosan változó valami, egyes esetekben akár rövid idő alatt is lehetnek benne egészen extrém kilengések is. Így tehát nem szorítható bele egy ilyen rendszerbe. Természetesen magadat bármikor beleszoríthatod, és tekintheted úgy, hogy egy - általad felsőbbrendűnek gondolt - gondolkodásmódot alkalmazol, azon ez pusztán azon a hiteden alapul, hogy az az ember, aki ezt papírra vetette, igazat mondott, és valóban beleszorítható az ember két ilyen kategória közül az egyikbe.

Na, ideje aludni lassan.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #3047 Dátum: 14 márc 22, 01:45:01 »

De ez nem hit alapú. Logika által belátható, hogy ha nem mer valaki cselekedni, mert fél a negatív visszajelzéstől, akkor nem fog cselekedni és nem lesz eredménye. Persze. Számolhatunk azzal is, hogy az ember megnyeri a lottó ötöst. Értem azt ezalatt, hogy történnek olyan dolgok is, amit nem mi befolyásolunk.

Viszont az életünk igen nagy részét mi befolyásoljuk. A cselekvés kivált eredményeket. Pl. ha minden nap tanulok angolt, lelkiismeretesen és helyes módszerrel. Előbb-utóbb megtanulok angolul. Ha valaki elhitte, hogy neki úgysincs nyelvérzéke és emiatt hozzá sem kezd, akkor értelemszerűen nem fog megtanulni angolul, mert nincs cselekvés ami létrehozza az eredményt.

De mondok más példát. Sarkítom kicsit, de csak azért, hogy jól átmenjen mire gondolok. Két telefonos értékesítő árulja a termékeit, mondjuk a upc-nél meglévő ügyfeleknek a lejárt szerződése helyett új, kedvezményesebb terméket ajánlani. Az első felhív egy embert. Elküldik az anyjába. Megijed, hogy senkinek sem kell a termék, meg biztos nincs hozzá tehetsége, kilép. A másikat is elküldik az anyjába, de felhív még 1000 embert. Közben fejlődik a kommunikációs készsége is és a nagy számok törvénye is közrejátszik. Értelemszerűen rengeteg üzletet fog megkötni.

De még, ha valami csoda történne és ő sem kötne meg egyetlen üzletet sem. Az esély megvan rá. De az első ember esetében, aki meg sem próbálja mert nem tartja rá érdemesnek magát, nincs meg az esély sem. Ezért lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a growth mindset felsőbbrendűbb.
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 22, 01:54:53 írta Gdat88 » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #3048 Dátum: 14 márc 22, 01:51:41 »

Tiéd az utolsó szó, de nem megfutamodás okán, vagy mert meggyőztél volna, hanem csak mert aludni is kell vmikor. ikszdé
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #3049 Dátum: 14 márc 22, 01:55:28 »

Közben még kiegészítettem. Majd olvasd el azért azt is és reagálj rá. Nevet
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #3050 Dátum: 14 márc 22, 03:19:41 »

És közben fórumozol? Ki fog megvédeni minket a hüllő-zsidó hibridektől? Jaa, hogy te is a rendszer része vagy és őket szolgálod?
Csak a szünetekben. Olyankor szabad csak... am védelek én titeket, csak most egyszerűen dögunalom ráadásul valami hülye kitalálta, hogy a semmi közepén gyalogoljunk... szívesen mesélnék a rendszerről, hogyy milyen is valójában és hogyan működnek a dolgok, de tilos, pedig érdekes. A legérdekesebb, amikor megkattannak az emberek.. hmm jó kis rendőr sztorik Nevet
Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #3051 Dátum: 14 márc 22, 09:26:15 »

Ez a growth mindset téma is mekkora hipszter coaching.  Nevet

Amúgy csak hogy belepofázzak, szerintem sem hit kérdése, hanem meggyőződés, az meg kicsit más, mint ahogy akár "vallási tanokhoz" hasonló életvitelt sem  a hit miatt folytatok, hanem meggyőződésből, ami alapvetően ésszerűségen alapul, bár vannak kivételek. Azt viszont kimerném jelenteni hogy tiszta formában vagy nincs a kettő típusa a gondolkodásnak, vagy pedig csak rövid ideig tartható fent,akár 1-1 akadály leküzdéséig, inkább keveredés a jellemző.
Naplózva
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #3052 Dátum: 14 márc 22, 09:39:51 »

Ha végigjátsszuk közepétől az elejéig, -majd ugrás- a közepétől a végéig az összes Resident Evil játékot, megtanulunk angolul. Nevet Vagy hát ezek számtalan variációjától ezt kaphatjuk, csak mi éppenséggel így kezdtük el.
Épp a Nemesist sikerült lezúzni és elkezdeni játszani a még ifjonti Clairerel, de máris érzem a szókincsbővülést angol nyelvfronton.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #3053 Dátum: 14 márc 22, 10:00:43 »

Közben még kiegészítettem. Majd olvasd el azért azt is és reagálj rá. Nevet

Elolvastam, most már nem vitatkozok ezzel tovább. Van benne valami egyébként tényleg, most már tisztábban is látom, mire akarsz kilyukadni. Azért továbbra se értek egyet vele, bizonyos okok miatt, de most ezt már nem fejtem ki, mert messzire vezetne, és nem is vagyok vitatkozós kedvemben most. Nevet

Azért azt hadd kérdezzem már meg, csináltál te valaha ilyen telefonos értékesítői melót? Tényleg kíváncsi vagyok rá. Nevet Ha még nem, érdemes lenne szerintem kipróbálnod. Tesztelhetnéd az elméletet, és ha igazad van, még meg is gazdagodhatsz. ikszdé
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #3054 Dátum: 14 márc 22, 10:17:12 »

Ha végigjátsszuk közepétől az elejéig, -majd ugrás- a közepétől a végéig az összes Resident Evil játékot, megtanulunk angolul. Nevet Vagy hát ezek számtalan variációjától ezt kaphatjuk, csak mi éppenséggel így kezdtük el.
Épp a Nemesist sikerült lezúzni és elkezdeni játszani a még ifjonti Clairerel, de máris érzem a szókincsbővülést angol nyelvfronton.

Ez sajnos az első részről nem igazán mondható el.  Nevet

Jó kis voice acting. Barry < 3
https://www.youtube.com/watch?v=a41TAy7RfVI
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 22, 10:18:17 írta Syzygy » Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #3055 Dátum: 14 márc 22, 10:30:54 »

South Park: Stick of Truth
Náci zombi embriók mindenütt.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #3056 Dátum: 14 márc 22, 10:32:50 »

Csináltam. Azért hoztam ennyire konkrét példát, mert saját tapasztalatból merítettem. Nevet

Idézet
Azt viszont kimerném jelenteni hogy tiszta formában vagy nincs a kettő típusa a gondolkodásnak, vagy pedig csak rövid ideig tartható fent,akár 1-1 akadály leküzdéséig, inkább keveredés a jellemző.

Nyilván, ha mondjuk meghalnál vagy megnyomorodnál a kudarc miatt, akkor nem alkalmazható.  Szóval van kivétel. De ezt nem kell leírni sztem, mert magától értődő, hogyha minden felkészülés és védőfelszerelés nélkül dupa hátraszaltót akarsz csinálni biciklivel, akkor meghalsz.

Arra sem alkalmazható, hogy elmenj e sétálni a szép időben. Mert ott nincsen elérendő cél. De nem a kivételekre kell koncentrálni, hanem inkább kihasználni ennek a mindsetnek az erejét.

Az általános iskolás mateknál hetedikben  és nyolcadikban az a "zseniális" ötlete támadt a tanároknak, hogy az A és B osztály lebontás helyett, megcsinálja az okosok, a normálisok és az az alattiak (hülyék Nevet ) csoportját és eszerint osztották be a gyerekeket. Milyen szuper lehetett annak akit a hülyékhez tettek. Nevet Pedig az áltsulis matematika egyáltalán nem durva. Ismerve a helyzetüket, nyugodt szívvel kijelentem, hogy annyi történt, hogy a hülyéktől otthon nem várták el, hogy jól tanuljanak, a többiektől meg igen. De ők inkább beleverték a gyerekekbe, hogy nektek rosszabbak a képességeitek. Egy életre rossz irányba lehet terelni ilyen szarságokkal az embereket.
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 22, 11:10:24 írta Gdat88 » Naplózva
Hakuu
Elit Jounin
*

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Puding erőmű vezető

« Válasz #3057 Dátum: 14 márc 22, 11:26:17 »

A normális tanulás, öltözködés, beszéd és viselkedes mind attól függ, hogy hogyan nevelik a gyereket. De sokszor a szülők felett sem lehet ítélkezni. Osztálytársamnak korán elköltöztek a szülei. Ugye kései gyerek. A nővére nevelte és hát tényleg nem a leg okosabb ember, mert ugye nem volt ki megtanítsa dolgokra. De mind emelett jó ember és igyekszik, meg ugye sokan segítünk. És sose sajnáltatja magát emiatt. Egyszer beszolt neki egyik év folyam társunk, hogy jó hülye, látszik, hogy nem volt ki tanítsa. Persze kapott egy nagyot ezért a mondatáért. Ha valamivel fel lehet húzni az ez. (Mondjuk ezért sem ítélek el senkit mert sose lehet tudni mi van az életében.)
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 22, 11:31:57 írta Hakuu » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #3058 Dátum: 14 márc 22, 11:35:08 »

Nem azért félünk tőle, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert félünk tőle. Már kétezer éve is megmondták, de most is gyakran gondolok erre a közelgő neuro miatt.  Pojén

Egyébként nem tudom, mit jelent az, hogy mindset, de Gdat eléggé az akaraterős és akaratgyenge emberek példáját hozta fel.

Egyik tanárunk szerint az iskolai siker egy egyszerű matematikai képlet. Volt benne tehetség, szorgalom, szerencse - de egyedül az akaraterő volt négyzetre emelve (bár én a szerencsét emeltem volna ikszdé)

Aes, akkor minden, amit leírtál, a filozófiára is igaz? Azt is csak úgy hasraütésszerűen kitalálja valaki tudományos bizonyítékok nélkül.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #3059 Dátum: 14 márc 22, 11:38:59 »

Egy pszichológus csinált olyat még jó régen. Nem találtam most meg, hogy ki, de anno olvastam róla, hogy bezárta a saját gyerekét egy szobába és csak enni adott neki és amikor kiengedte a társadalomba 10 éves korába, akkor teljesen képtelen volt alkalmazkodni, mert nem fejlődtek ki az agyában azok a gondolkodásminták amik miatt képes lett volna erre. Amikor valakinek azt mondják még kis korában, hogy hülye és nincs tapasztalata ami alapján szembeszálljon ezzel az állítással, akkor ez játszódik le kicsibe, mert nem kezd el olyan dolgokról gondolkodni, ami fejleszthetné az agyát. Hisz úgyis hülye. Nagyon sok embert nyomorítottak meg szellemileg szerintem a hozzá nem értő tanárok.

Saphira: Nem mondanám, hogy a mindset csak akaraterő. Mert ha valaki nem kudarcként fogja fel azt hogy nem sikerült elérnie a célját, hanem visszajelzésként, hogy valamit még finomítani kell rajta. Akkor nem jár fájdalommal és szégyennel. És nem kell emiatt különösebben nagy akaraterő sem a továbblépéshez. A fixed mindset esetében, pedig ismég a félelem és a szégyen kísérti az embert, az új nekifutás előtt. Ez inkább csak gondolkodásmód.
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 22, 11:47:20 írta Gdat88 » Naplózva
Oldalak: 1 ... 202 203 [204] 205 206 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins