Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #1080 Dátum: 09 nov 23, 21:54:40 » |
|
Ő a szerző. A fasizmus előtt élt szal nem az.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1081 Dátum: 09 nov 24, 19:27:03 » |
|
Áhhááá. Értem. , és mennyibe kerülhet maga a könyv, tudja valaki? és hány oldal?
|
|
|
Naplózva
|
.......................................................... ..........................................................
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #1082 Dátum: 09 nov 24, 19:46:03 » |
|
Az Így szólott Zarathusta volt vmi négyezer, szal javallanám inkább a netes letöltést. De nehéz olvasmány. 16 évesen oda kell tenni magad ha meg is akarod érteni. http://vmek.niif.hu/01700/01740/01740.htmGyakorlatilag egy prófétáról szól és vándorol mint Jézus, csak ő nem Istent hírdeti, hanem az ember feletti ember eljövetelét (mint pl. kira). Az egyik élőszereplős filmben Kira is Nietzschét olvasott. Az egész személyisége erre lett felépítve. Régebb én is nagyon odavoltam érte, de most úgy vélem túl pesszimistán látja a világot.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 24, 19:51:23 írta Gdat88 »
|
Naplózva
|
|
|
|
ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1083 Dátum: 09 nov 24, 20:15:14 » |
|
Köszi a linket és az infot.
|
|
|
Naplózva
|
.......................................................... ..........................................................
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1084 Dátum: 09 dec 07, 23:45:14 » |
|
kicsit nagyon meghalt ez a topic .. hát senki nem olvas semmit szept. óta? tankönyveket mih? hahha x'DD és twilight saga-t? esetleg ..vki? twilight, new moon.. eclipse? *__* olvastam...nemtom...úgy vagyok vele, mint a HP könyvekkel: volt egy-két izgalmasabb rész, amit üresjáratban egyszer még átolvasnék, csak hogy szórakozzak, de azért annyira nem ragadott magával -------- szerk: na megvolt a Breaking Down is, így már beteljesedett az a sejtésem, hogy ezzel a könyvvel nem a férfiközönséget akarták elcsábítani
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 13, 14:52:45 írta Ritka »
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
milanbert
ANBU újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
otaku-kun
|
|
« Válasz #1085 Dátum: 09 dec 08, 04:57:57 » |
|
Megvan az uj Salvatore könyv a kalózkirály már csak ujra olvasnom kéne
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
So long suckers! :)
|
|
« Válasz #1086 Dátum: 09 dec 28, 10:01:15 » |
|
szerk: na megvolt a Breaking Down is, így már beteljesedett az a sejtésem, hogy ezzel a könyvvel nem a férfiközönséget akarták elcsábítani Már a második filmváltozat trailerénél rájöhettél volna, mikor trailer másból sem állt mint kigyúrt férfi felsőtestekből, amik igen erősen be lettek kenegetve babaolajjal. Én most végeztem az új Dan Brown könyvel (Az elveszett jelkép), durván 24 óra alatt olvastam el. Azt kell mondjam, jó kis blockbuster könyvecske lett belőle, és tisztelem Brown-t amiért ennyi mindent átnézett, hogy megírhassa. Ráadásul nem idétlenül vezeti fel az eseményeket (bár volt néhány erőltetett szájbarágós rész), és nem törpül el a sok információ mellett a történetvezetés, nem fordul nevetségesbe ---> Ami például nem mondható el Michael Crichton Félelemben című kötetéről. Na de folytatom A Mester és Margaritát Bulgakov-tól.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 28, 10:02:23 írta Slane »
|
Naplózva
|
|
|
|
ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1087 Dátum: 09 dec 28, 10:13:57 » |
|
Tegnap, és tegnap előtt (vasárnap és szombat) voltak a Death Note filmek az Animax-en és a 2.-ban láttam,hogy Light Nietzsche-t olvas. Ezért (is) ajánlottátok nekem azt a könyvet amikor kérdeztem a hasonló stilust?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1088 Dátum: 09 dec 28, 10:22:52 » |
|
Azért ajánlották Nietzschét mert az egész Death Note az ő filozófiájára épül, nem pedig azért mert megjelent egy könyve a filmben (egyébként is ki az az elvetemült aki megnézi élőszereplősen a DN-t seriously). A könyv filmbeli megjelenése nem több mint egy tiszteletadás a szerző előtt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1089 Dátum: 09 dec 28, 12:40:27 » |
|
Már a második filmváltozat trailerénél rájöhettél volna, mikor trailer másból sem állt mint kigyúrt férfi felsőtestekből, amik igen erősen be lettek kenegetve babaolajjal. Na de folytatom A Mester és Margaritát Bulgakov-tól. Igen, az elsőt részt láttam, majd utána kezdtem olvasgatni a könyveket. Megvolt, elég volt Bulgakov az jópofa Betegre sikerült az a könyve Baromira tetszett, hogy mennyire elvont figurák vannak benne Én most Lovik Károlyt olvasgatok...nem mondanám, hogy jó író, kicsit pozőr darabjai vannak, de szórakoztató, olvasmányos.
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1090 Dátum: 09 dec 28, 13:02:20 » |
|
Már a második filmváltozat trailerénél rájöhettél volna, mikor trailer másból sem állt mint kigyúrt férfi felsőtestekből, amik igen erősen be lettek kenegetve babaolajjal. Na de folytatom A Mester és Margaritát Bulgakov-tól. Igen, az elsőt részt láttam, majd utána kezdtem olvasgatni a könyveket. Megvolt, elég volt Bulgakov az jópofa Betegre sikerült az a könyve Baromira tetszett, hogy mennyire elvont figurák vannak benne Én most Lovik Károlyt olvasgatok...nem mondanám, hogy jó író, kicsit pozőr darabjai vannak, de szórakoztató, olvasmányos. A fő bajom vele az, hogy elég sok üresjárat van benne, ráadásul random hoz elő újabb és újabb figurákat. Néha meg kifejezetten irritál, hogy a szerző kiszól az olvasóhoz, több betegesen epic momentet rombolt már le az idétlen viccelődésével. Összevetve tetszik, de most már így a felénél jó lenne válaszokat is kapni, ahelyett, hogy még mindig új szereplőket sorakoztat fel. (Na meg kábé fel kéne írnom a neveket, mert egyszerűen lehetetlen megjegyezni a hosszú, hasonló orosz neveket)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #1091 Dátum: 09 dec 28, 13:45:03 » |
|
Nekem annyira rá van állva az agyam az orosz nevekre, hogy simán megjegyzem őket. Különben az nehezíti meg a dolgot, hogy mindenki mindenkit máshogy szólít a viszonyuktól függően. Szóval becenév vagy apai és keresztnév vagy simán a vezetéknevén. Úgyhogy ahhoz, hogy az ember könnyen megjegyezze alapból ismerni kell a különböző nevek becézett alakjait meg a szokásokat is. Amúgy Mester és Margaritát régen olvastam és nem lett nagy kedvenc. A kutyaszív és a Végzetes tojások sokkal jobbak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #1092 Dátum: 10 jan 06, 16:24:28 » |
|
van egy zsír weboldal a moly.hufent vagyok én is, bár még semmit nem írtam be. de úgy látom tök jó oldal gyűjtögetni a könyvlistáinkat és könyvajánlókat olvasni:)
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Rina
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #1093 Dátum: 10 feb 06, 22:11:49 » |
|
Igazából ez nem könyv hanem fanfiction de nagyonn jól sikerült az íronak. Címe: A büszkeség ára http://anime-fanfiction.animehq.hu/fanfiction/search.phpÍme a tartalmából egy kis betekintés:Amikor azt hiszed, hogy az életed tökéletes, amikor nem számít senki és semmi magadon kívül, amikor az önzésed eléri a tetőfokát, és amikor teljesen kiüresedsz...
„Tisztában voltam ezekkel, nagyon jól tudtam én is, de így más szájából hallva ezek a dolgok sokkal szörnyűbbnek tűntek, mint ahogy azt eleinte hittem."
Amikor már semmi sem olyan, amilyennek lenni kéne, amikor a világ a feje tetejére áll, és amikor nem tudod ki barát, ki ellenség...
„Ryant csak a hatalom érdekli, amíg valaki nem zavaró tényező, addig oké, de utána... Daniel egy állat; akin lehet, nyers erővel átgázol, és még a társai sem érdeklik. Ráadásul most dupla olyan feszült és lobbanékony, mit általában, mert itt van Nate is. Nem tudom mennyire szűrted le, hogy baromira zavarja őket az, hogy életben maradtál."
Csak egyetlen dolgot tehetsz... megpróbálod túlélni.
„- Te... egy... főnix vagy."
„- Nem tudom, hogy ki ölt meg téged, de én foglak feltámasztani..."
„-... mostantól még húzósabb napjaid lesznek." -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Énis elkezdtem vagyis inkább az jó idő óta megírt történetem begépelni. Címe: Múlt árnyai és jővő fényei http://anime-fanfiction.animehq.hu/fanfiction/viewstory.php?sid=9891&warning=3 Rövidebb betekintés:Borzalmasabb, szörnyűbb élet nem létezik.Valóban?
"- Ez nem játék ez az életed. Ne játssz vele, nincs újrajátszás vagy feltámadás"
Szemei kitágultak. Barátja kedves sötét szemei arany szinűvé váltak. A hátával megugrott és újabb reccsenést lehetet hallani. Tudta mit jelent ez, Flórián átalakul vérfarkassá.
"-A nők azért öröklik a vért hogy megfelelő génálómánya legyen a védekezésre és az utódoknak. De bennem szinte nincs, hiába van megfelelő vérvonalam."
"Unalmas életem nem lesz, ez már biztos." "-Ha van eszed távol tartod magad tőlem."
-Nem. - Mondta ki végül. - Nem foglak kerülni, nem érdekel akármit is hordozol ez alatt.
Kissé megakadt benne a levegő. "-Igazat állít, vámpír vagy?"
'-Nem számít hogy a lázadókhoz tartozol."
"-Megvédelek az életem árán is."
|
|
|
Naplózva
|
Az emberek döntései a kulcs a boldogság kapujához!\\\"
\\\"Küzdj hogy, mind elérd a céljaid\\\"
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1094 Dátum: 10 feb 07, 01:26:20 » |
|
Nos, régen olvastam sci-fi stílusú könyvet, ezért az Út a Csillagokig című novelláskötetet olvastam el, amiben a sci-fi műfaj nagy klasszikusai írtak pár oldalas történeteket. Szinte mindegyik történet tetszett, a sci-fi minden klasszikus témájában voltak benne történetek (időutazás, harmadik típusú találkozások, űrutazás, a jövő társadalma) a legnagyobb szerzők tollából. Ajánlom mindenkinek! Itt egy rövid ismertető a borítóval.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
|