Egy teljesen hipotetikus felvetés ezzel kapcsolatban:
Képzeljük el, hogy a fegyvertartási törvényeket enyhítik annyira, hogy tarthatóak otthon bizonyos önvédelmi eszközök, beleértve éles lőfegyvereket is.
Na most ebben az esetben én bevásárolok jó pár fegyvert, pisztolyokat, shotgun-okat elsősorban. Ezek mind teljesen legálisak, a hipotézis szempontjából fontos, hogy mindegyiknek a papírjai rendben vannak, mindennel pontosan el tudok számolni az utolsó darab lőszerig, a tárolásuk is megfelel a szabályzatnak. Tehát konkrétan
semmibe se köthetnek bele.
Ez után én elmegyek valami helyi diszkóba, ahol iszonyúan berúgok (valójában nem, csak úgy teszek), és részegen véletlenül kikotyogom az alábbiakat:
1. Nem bízok a bankokban, ezért nagy mennyiségű készpénzt tartok otthon, milliókat, dollárban.
2. Emellett vannak értékes műkincseim is, valamint nagy mennyiségben arany, ez is otthon van, a garázsban rejtettem el, egy aknában a Ferrari alatt.
3. Gyűlölöm az erőszakot és a fegyvereket, sose tartanék ilyesmit otthon.
4. Nem szeretem a kutyákat, ezért nincs is, macskás vagyok.
5. Utálom a tudjukkiket, mert
a) büdösek
b) túl gyávák ahhoz, hogy hozzám be merjenek törni.
6. Éjjel altatóval alszok el, olyan erőset kell szednem, hogy utána ágyúdörgésre se ébrednék fel.
Na most ebből ugye semmi se igaz (kivéve 5/a), de hátha elhiszik. Sőt! Szinte biztos. Ez után feltehetően kisebb hordákban érkeznének este, én meg a fotelban ülve várnám őket, mindkét kezemben shotgun, mellettem 3 pitbull. Ennek a térség demográfiai mutatóira jelentős hatása lenne azt hiszem, amikor megérkeznek a vendégek, én meg lekaszálom őket.
Na most a kérdés az, hogy a T. bíróság vajon ebben az esetben is elfogadná e ezt, mint jogos önvédelmet (hiszen részegen az ember beszélhet hülyeségeket, az nem tilos, a többi meg törvényes), vagy maradna az előre megfontolt szándékból, aljas indokból, felfegyverkezve, több emberen stb. dolog?