MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #4680 Dátum: 13 aug 03, 11:20:02 » |
|
Akarok majd vízipipázni, de én inkább köveket fogok használni hozzá. Pontosan mi a baj a kövekkel, miért nem érnek fabatkát sem?
Én úgy vagyok vele, hogy a dohányhoz ne legyen semmi közöm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dreamfolow
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4681 Dátum: 13 aug 03, 11:24:01 » |
|
De rég vízipipáztam.Nekünk még van egykét doboz dohány amit tunéziából hoztunk 6 éve,hát nem tudom jó-e még...xD Tönkremehet? Ja de nem is tudnék, mivel bejött egy kanmacska a garázsba és széttörte a tartáját. :@ A köveket a szénre érted? Vizipipa - dohányzás, apámmal vizipipáztam 12 évesen ,mert az nem ártalmass.. Dehogynem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #4682 Dátum: 13 aug 03, 11:29:24 » |
|
Vannak valami ízesített kavicsok, amik helyettesítik a dohányt, arra gondoltam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #4683 Dátum: 13 aug 03, 11:43:55 » |
|
Sabaku neked ma van a születésnapod? Már furcsa volt hogy 16-ot ír ki 15 helyett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4684 Dátum: 13 aug 03, 12:32:28 » |
|
Gyenge az aromája, ízetlen számomra . És itt nem az old school , meg mert csak a dohány jobb és készről van szó, hanem arról, hogy a dohánynak "finomabb az íze". Ennyi. Persze a kő olcsóbb mulatság sokkal, de én inkább adok ki többet, csak hogy kiélvezzem a vizipipázást.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #4685 Dátum: 13 aug 03, 12:32:59 » |
|
Akarok majd vízipipázni, de én inkább köveket fogok használni hozzá. Pontosan mi a baj a kövekkel, miért nem érnek fabatkát sem?
A köveket néhol gyógyászati célra is használják, és elvileg egész sok füstöt és ízt tud adni, bár én ebben nem nagyon hiszek, de azt közbeszúrom, hogy még nem próbáltam, tehát nem tapasztalatból beszélek. A vízipipadohánytól meg nem kellene annyira félned, nem leszel se függő, se tüdőbeteg, legalábbis semmi és senki nem tudta még ezt bizonyítani. Igazából mindkét oldalon olvastam már "tényeket", hogy a vízipipa sokkal károsabb, mint a rendes cigi, főleg, ha heti 10-15 alkalommal többször szív az ember, mások szerint meg pont azért nem káros, mert a víz kb. a legtöbb káros cuccot megszűri benne, és jóformán csak a tiszta ízt és dohányt élvezed. A vízipipának amúgy sem az a lényege, hogy félj dohányt szívni, akkor nem is értem, miért akarsz élvezni ilyesmit, mivel dohánnyal az igazi, és szerintem szentségtörés rá nézve, ha inkább ízesített köveket szívsz. Bár gondolom, ez is mindenkire másképp hat, de amikor tényleg nagyon gyakran vízipipázunk (mert az ugye társaságban az igazi:D), és jó pár hétig, hónapig is így toljuk, akkor sincs senkinek, semmi baja. Szerintem ne félj tőle, próbáld ki, tutira nem ez fog végezni veled.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 aug 03, 12:33:54 írta Nikuccia »
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #4686 Dátum: 13 aug 03, 12:35:02 » |
|
Sabaku neked ma van a születésnapod? Már furcsa volt hogy 16-ot ír ki 15 helyett. És gondolom az a drabál tortaszelet is segített a profilomon És igen, hell yeah, már nem én vagyok itt a legfiatalabb papírforma szerint.
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
Laterneman
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4687 Dátum: 13 aug 03, 13:15:12 » |
|
A köveket néhol gyógyászati célra is használják, és elvileg egész sok füstöt és ízt tud adni, bár én ebben nem nagyon hiszek, de azt közbeszúrom, hogy még nem próbáltam, tehát nem tapasztalatból beszélek. (...) Valószínűleg nem olyan káros, mint a cigaretta, mert több részen megy végig a füst (csövön, vízen), de azért nagyjából hasonlóan rossz. Elég csak kitisztítani a csövet, akkor látható az-az undorító fekete szar, ami kiömlik belőle miután átmosod vízzel. Feltehetőleg az nem azt jelzi, hogy olyan egészséges a cucc.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #4688 Dátum: 13 aug 03, 13:16:16 » |
|
Gyenge az aromája, ízetlen számomra . És itt nem az old school , meg mert csak a dohány jobb és készről van szó, hanem arról, hogy a dohánynak "finomabb az íze". Ennyi. Persze a kő olcsóbb mulatság sokkal, de én inkább adok ki többet, csak hogy kiélvezzem a vizipipázást.
Pont emiatt van aroma a kövekhez is... Niki, a dohány amiatt károsabb a kőnél például, mert a füstjében/gőzében több széndioxid és monoxid van, mint a cigiben. Kollégiumi szűrésen próbáltuk ki, ez bizonyított. Ráadásul többszöri mérés után kiderült, hogy lassabban is ürült ki a tüdőből. Viszont a követ én sem szeretem. Nem volt rossz, de maradtam a dohánynál, mert nem fogott meg a dolog.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #4689 Dátum: 13 aug 03, 13:17:27 » |
|
Feltehetőleg az nem azt jelzi, hogy olyan egészséges a cucc.
I don't care this $H1t Yolo !!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Laterneman
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4690 Dátum: 13 aug 03, 13:27:07 » |
|
Én tudni angolul nem OYOL!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ishida
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4691 Dátum: 13 aug 03, 14:14:06 » |
|
Pont emiatt van aroma a kövekhez is...
Ezt, hogy képzeljem el? A mondjuk citrom ízű kövekhez lehet venni citrom port? Reszeljek citromhéjat? Mert nem tudom, hogy érted, nekünk ilyet nem ajánlottak +ba, csak a kezünkbe adták a kavicsot. :'D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #4692 Dátum: 13 aug 03, 16:39:26 » |
|
Igazából sehol nem tettem említést olyasmiről, hogy szerintem a kőnél egészségesebb, vagy hogy eleve, egészséges, mert nyilván nem az. Nem egy bioalmáról van szó. Ugyanúgy bekerül a füst, a nikotin a szervezetbe, mint egy cigi elszívásánál, viszont nem ugyanolyan mértékben, a nikotin legalábbis tuti. Mindenesetre én úgy gondolom, jobb, mint a sima cigaretta, kb minden tekintetben. És egyetlen kollégiumi tesztnek nem igazán fogok hinni, Szabi, mivel elég sokat olvastam már erről, igen vegyesen, és a tapasztalataim szerint a cigi például engem sokkalta jobban kikészít, akár pár szívással is, mint másfél óra aktív vízipipázás. Köhögök, fulladozok, hányingerem lesz, meg ilyesmi. Sokkal nagyobb hőfokon ég a cigi, mint a pipa. Pedig beszívom mindkét esetben a füstöt, az egyikkel ellentétben a másiknál mégsem leszek rosszul, vagy szédülök, vagy lesz légszomjam, hasonló. Amúgy a kövek eleve be vannak áztatva ebbe az aromás, ízesített cuccba, meg ha jól tudom, újra fel lehet őket használni még párszor. Viszont ha fel akarod turbózni, a víz helyett tehetsz bele némi teát, de cukor és mindenféle adalékanyag nélkül inkább, mert mégiscsak a tüdődbe fog menni a gőz, egy kis tea nem árthat. Citrom facsart levével is szokták tuningolni, vagy almahéjjal a dohányon, de minimális mennyiséget ezekből, a kevés is nagyon tud érződni rajta. Amit viszont abszolút soha ki nem próbálnék, amikor a vizet felcserélik alkohollal, és amellett, hogy jól "beszívnak", még be is rúgnak kissé. Mi egyszer ilyen béna, mentolos teát tettünk bele, meg asszem az alma is némi mentollal volt ízesítve, és hááát... attól pocsékabb nincs szerintem, mármint a mentásnál. Bár én eleve ki nem állhatom a mentolos dolgokat, szóval talán ez szubjektív. Amúgy, Lámpi, az néha zöld is, de egyetlen pipázás után maximum halványsárga. Mondjuk ha te hetente cseréled, megértem, hogy befeketedik, de a tanácsok szerint is minden alkalom után mosni kell az egész szerkezetet, hogy mindig a tiszta, friss víz szűrje meg a dohányt, a pipacsőben pedig ne maradjon semmilyen lerakódás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #4693 Dátum: 13 aug 03, 17:18:12 » |
|
A vízipipadohánytól meg nem kellene annyira félned, nem leszel se függő, se tüdőbeteg, legalábbis semmi és senki nem tudta még ezt bizonyítani.
Erre írtam azt, amit. Poénból jöttek a kollégiumba egy kis kütyüvel, ami kijelzi, hogy mennyi szénmonoxid/dioxid van a tüdődben. Előtte lévő este pipáztunk, a srác, aki frissen jött be a cigije után harmad akkora számot produkált, mint mi. Egy héten keresztül csináltuk ezt. Én erre alapozom. Hogy miben hiszel az szíved joga, ezt sosem vontam és vonom kétségbe. Vizet alkalmanként cserélek én is, bár ha egymás után tömsz, akkor ez nekem is elmegy néha 3-ig. Csövet hetente mosok max. ahogyan pipát is.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #4694 Dátum: 13 aug 03, 17:26:36 » |
|
semmi és senki nem tudta még ezt bizonyítani.
stb.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 aug 03, 17:30:06 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
|