Saphira
|
|
« Válasz #1245 Dátum: 13 ápr 04, 22:54:55 » |
|
Nekem semmi más elképzelésem nem volt a jövőmmel kapcsolatban ezen kívül. Mondjuk még én is gondolkodom azon, amin mindenki más, hogy maradok-e kutatni vagy sem. A sejt és a sejtszintű folyamatokat például nagyon szeretem, és szívesen foglalkoznék velük. De amíg az elmélet érdekes, addig maga a gyakorlati és kutatási része rettenetes leamortizáló. Meg a nanotechnológia sem rossz, vagy a genetikai módosítások és egyebek. Bár a szépészeti kemikáliákban a piac, kifejlesztek majd valami hiperszuper hajnövesztőt vagy szőrtelenítőt, és meggazdagszom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1246 Dátum: 13 ápr 04, 22:59:27 » |
|
Csinálj valami spéci gyúrós cuccot abban van pénz vagy valami spéci fogyitabit vagy ilyesmit ám nem tudtam hogy ilyesmit tanulsz. irigyellek... kibaokos lehetsz, vagy kibaszorgalmas :)vagy mindkettő én lusta vagyok az ilyesmihez sajnos de ez van sprite
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1247 Dátum: 13 ápr 04, 23:07:05 » |
|
Most készül egyébként egy "spéci fogyitabi", amit magyar, francia, angol és amerikai kutatók közösen fejlesztenek. Egy enzim kompetitív gátlásán alapul, és gyakorlatilag abban mutatkozik, hogy minél többet eszel, annál többet fogysz. Kicsit morbid és természetellenes, de üzlet biztos lenne benne. Nem utolsósorban meg sokakra ráférne. Gyúrós cuccok meg nem igazán egészségesek, meg eléggé hidegen is hagynak. Ami viszont tényleg érdekel, az például a telomeráz enzim (és Aes nem csak azért, mert 1,25 pontot hozott ). Annak kutatásával szívesen foglalkoznék bizonyos okokból.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1248 Dátum: 13 ápr 04, 23:12:15 » |
|
Ezt fejtsd ki mert hallottam már ezt a kifejezést de most nem mind semmit hirtelen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1249 Dátum: 13 ápr 04, 23:23:09 » |
|
Röviden leírva annyi, hogy a telomerek rövidülése okozza a sejtek (és ezáltal a szervezet) elöregedését. A telomeráz enzim képes e folyamatos DNS-rövidülést helyreállítani, a felnőttekben azonban ez az enzim inaktiválódik, és emiatt öregszünk, hiszen körülbelül 50 osztódás után a sejtek már képtelenek továbbosztódni, illetve megnő a mutációk és hibás DNS-transzkripciók aránya is. Persze leírhatom hosszabban is, ha érdekel, csak akkor bele kell folyni egy kicsit a DNS-replikációba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1250 Dátum: 13 ápr 04, 23:40:59 » |
|
Ezek azok amik leválnak a kromoszómákról ha jól emlékszem érdekes terület sok sikert hozzá az agy mint olyan nem érdekel? Mert ugye egy idő után nem tudunk új neuronokat létrehozni. De pl az énekesmadarak egész életükben képesek erre
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mugen
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
gentlenazi
|
|
« Válasz #1251 Dátum: 13 ápr 04, 23:47:20 » |
|
Yohohohoho! J ujra magyarhonban:D
|
|
|
Naplózva
|
Pet:Hiname(harap,de már szobatiszta)
Olyan nincs,hogy olyan nincs!
Élj úgy,hogy a papnak minnél kevesebbet keljen hazudnia a temetéseden!
"Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet,de elfáradni soha!"
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #1252 Dátum: 13 ápr 05, 00:56:25 » |
|
Most látom, hogy a volt katolikus sulim honlapján ki volt írva, hogy: Mély fájdalommal közlik, hogy meghalt egy volt tanárunk. Következetlenségnek érzem ezt. Nem örülni kéne, hogy végre felkerült a Mennyországba? Képmutatás ez az egész.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #1253 Dátum: 13 ápr 05, 06:37:07 » |
|
Én kiskoromban paelontológus akartam lenni, aztán végülis nem kerültem túl messze tőle, hisz minden nap az ősleletes vitrin előtt üldögélek órák előtt. Aszem éghajlatkutatással fogok foglalkozni, az még érdekel is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #1254 Dátum: 13 ápr 05, 10:42:18 » |
|
Képmutatás ez az egész.
Teljes mértékben egyetértek =) Az egész egyházat elítélem úgy ahogy van, de ebbe most inkább nem mennék bele mert nincs vallás a fórumon =) Az egyetlen valamire való pap az Tibi atya :DD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mugen
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
gentlenazi
|
|
« Válasz #1255 Dátum: 13 ápr 05, 19:50:11 » |
|
Lew Ösmered?! Na ő tényleg való valamire...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #1256 Dátum: 13 ápr 05, 20:00:18 » |
|
Nem lehet nem ismerni. Ez egyrészt jó a facebook világában. Másrészt már senkivel nem lehet összekacsintani, mint a 90-es illetve korai 2000-es évek elején. Mindenki tud mindent.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mugen
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
gentlenazi
|
|
« Válasz #1257 Dátum: 13 ápr 05, 20:15:04 » |
|
Jah,egyik ismerőst "leitatták" és megcsalta a barátnőjét,azt fbről tudta meg a csaja,pedig ez balatonon volt a csaj meg pesti... Meg mindenki ott él,nem nézem es ezert nem vágom sokszor mi a szitu...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1258 Dátum: 13 ápr 05, 20:19:09 » |
|
Teljes mértékben egyetértek =) Az egész egyházat elítélem úgy ahogy van, de ebbe most inkább nem mennék bele mert nincs vallás a fórumon =) Az egyetlen valamire való pap az Tibi atya :DD
Nem mész bele, mert értelmes érveket valószínűleg nem tudsz felhozni. Az ítéleted ugyanolyan divathülyeség, mint a Bartosizmus, aminek nagy híve vagy, ha jól tudom, mint az összes agyatlan páva. Elég szánalmas szintre süllyedt a világ és a társadalom; inkább éltetnek egy degenerált idiótát, mintsem egy tudóst, professzort, aki valóban a tudást képviseli, szemben a büdös alkoholistával szemben. Nem beszélve Tibi atyáról, aki aztán tényleg valamire való pap, szép erkölcsökre tanítja a fiatalokat. Valóban ez kell már a világnak?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 ápr 05, 20:21:49 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #1259 Dátum: 13 ápr 05, 20:26:56 » |
|
Bartos egy sokkal árnyaltabb személyiség mint elsőre tűnik. Ha nem részeg, akkor igen értelmes tud lenni. De egyébként meg ő egy humorista. Senki nem eszik a mintájára szemetet, iszik csak alkoholt és szív el napi 130 szál cigit. Az emberek szeretnek jót nevetni és Bartos nagyon vicces. Egy igazi jelenség. Amikor élőben találkoztam vele már folyt a könnyem és fájt az arcizmom a röhögéstől.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|