Személy szerint a Pein vs Naruto harc óta én már másképp tekintek nagyon is Narutora. Már nem az a kis "gyökér", aki sír, hogy csak C szintű küldetést kap Geningként. Úgy gondolom, hogy teljesen tisztában van azzal, hogy háború van. Az, hogy miért nem rohan oda fejvesztve és zúz szét mindent, ahogy szokta az annak tudható be, hogy megkomolyodott. Elfogadja, hogy a Kagek és a stratégák jobban tudják, mikor kire van szükség, és megértette, hogy rá most nincs, se Bee-re. A másik, hogy valószínűleg ő is tudja, hogy a Kilencfarkú ereje nélkül könnyű célpontja lehet Madarának (vagy Sasuke-nak?), főleg, hogy még közel sem tökéletes. Lehet, titkon még kicsit örül is, hogy haladékot kapott tökéletesíteni a technikáját, a Jinchuuriki formát és a Bijuu Bombát. Amondó vagyok viszont, hogy amint ezzel megvan (ha megcsinálja valaha is), már nem lesz ennyire türelmes. Bízom azért benne, hogy kitart a türelme legalább addig, hogy ne kavarjon nagyobb káoszt, mint amekkora amúgy is van a harcmezőn.
Azok alapján amit spoileres kollégánk előre vetített: nincs igazad.
Ettől függetlenül gondolatmeneted logikus, és teljesen életképes forgatókönyv lenne. De a helyzet az, hogy úgy tűnik Naruto és Bee nem tudnak semmit. Különben tehetnének aprócska utalásokat, mint: "remél megvárnak a többiek, minden rendben" , "sietnem kell az edzéssel, hogy a többieknek segíthessek" stb. De ilyen nincs. Ahogy Shikaku is mondta: Naruto nem tud a háborúról. (Elég zavaró, hogy ekkorát hibáztak, de ezen már nem lehet segíteni.)
Számomra a legszomorúbb az egészben az, hogy megerőszakolják mind a karaktereket mind az egész Naruto világot azért, hogy úgy menjen a sztori ahogy ők akarják. (Pl Yamato elfogása: Naruto Bijuu formában nem érezte sem Kabutot, sem Yamato hiányát.. és még a nagy teknőst sem!!! Csak hogy egy nagy bakit elmítsek.)
Én is másképp szeretnék tekinteni Naruto-ra, de nem hagyják. Ilyen hülyeségekkel, mint az állatgyűjtögető sikeresen lehúzzák a karaktert. Ha valaki a Kushina részek után kezdené el nézni a Naruto-t akkor az lenne a véleménye, hogy a főszereplő egy értelmi fogyatékos.