A tesit, mert annak van értelme, a többinek meg nincs.
Najó egy kis kiegészítés: A nyelvtanulásnak nincs túl sok értelme, nem leszel tőle jobb ember, csakhát szükséges, ha boldogulni akarsz. A matek odáig süllyedt, hogy nem kell használni a logikát, hanem begyakorolt sémák vannak és azokkal kell megoldani a feladatot. Szintén nincs túl sok értelme. A töri tud érdekes lenni, de ha tanulni akarsz vmiből akkor az szerintem ne a töténelem legyen hanem a különböző korok filozófusainak gondolatai, azok írják le legjobban az adott kor jellemzőit. A kémiában kb. annyi a lényeg, hogy megtanulja az ember: Ne fogyassz metil-alkoholt mert meghalsz.
Meg az ehhez hasonló észrevételek. Földrajzról annyit, hogy nem árt ha ismered a környező országokat, de nem ettől fog függni az emberek boldogsága és érvényesülése az életben. A nyelvtan fontos mert ha nem írsz helyesen primitív bunkónak fognak nézni.
A rajz jó annak akinek van hozzá tehetsége, kifejezheti vele a kreativitását, akinek meg nincs... Az én vagyok.
A fizika... A fizika hülyeség, nem érdekel, hogy mi folyik az elvont rendszerekben, csak olyan dolgokat tanulunk amit sosem fogok használni az életben, állítólag negyedikben lesz értelme, bár ebben kissé lételkedem. Az irodalom jó, de szerintem kicsit eltúlozzák az emberek, szórakoztató műveket is véresen komolyan kell elemezni, néha jobb lenne csak élvezni, de azért nem vonom teljesen kétségbe az elemzések fontosságát. Ide most csak írok egy mondatot, mert tudom, hogy itt már úgyis rég abbahagytad az olvasást.
A hittan, amit vallásos iskolába járásom miatt tanulunk a világegyetemben létrejött dolgok közül az egyik legfölöslegesebb és legrosszabb dolog, megvonja az emberektől a szabad akaratukat és különböző dogmákat kényszerít rá. A biosz érdekes de haszontalan, erről ennyit. Az zene szintén jó dolog, megnyugtatja az embert és itt is kifejezheti kreativitását. (mármint a zeneszerző) Csak azoknak az embereknek akiknek nincs hangjuk, nem lenne szabad énekelniük. (Nekem van. bee) A technika az jó volt de csak általánosban "tanultuk", arról szólt, hogy kimentünk az iskolakertbe kapálni, télen pedig megtisztítottuk a járdát a hótól.
Az info fölösleges, aki leül a géphez az magától megtanul mindent, akinek meg nincs kedve leülni az úgysem nagyon fogja. Asszem ennyi tantárgy van, bár ez is több a kelleténél.