Na ez sokkal fogósabb kérdésnek bizonyult mint elsőre gondoltam.
-Először Doranbolt teleportációs mágiája jutott eszembe, a teleportáció mindig is az egyik legszimpatikusabb képesség volt, animétől függetlenül, de rá kellett jönnöm hogy ez csak nagyon magas szintű használat esetén hatékony.
-A következő jelölt a Rufus-féle Memory Make volt. Hihetetlen sokoldalú mágia, végtelen lehetőségekkel, az szvsz egyik legOPbb az egész Fairy Tail-ben, és bár nagyon kevés limitációval rendelkezik, ezek egyes szituációkban túl védtelenné teszik a használót. A memorizálási sebesség ugyebár a FT-ben is ki lett emelve, azonban ami engem ennél is jobban aggaszt az maga a használati sebesség. A legtöbb mágiához képest így is gyors, de a póz felvételének szükséglete, a parancsszavak kimondása és a szükséges koncentrálás (feltételezett) mértéke egy eleve közelről induló vagy meglepetés szerű támadás esetén eléggé nehézkessé teszi a használatát.
-Így végül eljutottam a számomra leghatásosabbnak tűnő mágiához, méghozzá Midnight Reflectorához. Hihetetlen védelmi- és támadóerővel rendelkezik, akár öntudatlanul is használható, és bár a sokoldalúsága nem fogható a Memory Make-éhez, de így is jóval az átlag felett van. Persze egyből fel lehetne hozni hogy "dehát Erza hogy lealázta". Igen, az élettelen tárgyakra való limitáltsága és a tény hogy egyszerre csak egy adott térrészre terjeszthető ki valóban könnyen kihasználható HA 1. az ellenfélnek előzetes ismeretei vannak a mágiáról illetve vagy olyan bolond hogy hagyod az ellenfelet kitapasztalni 2. óvatlanul harcolsz (értsd: a "hajlítási mezőt" túl gyakran vagy épp csak a legrosszabb pillanatban a környezeten kívülre helyezed. Ha nem Midnight szintű agyatlansággal használná valaki ezt a mágiát akkor közel legyőzhetetlen lenne. (Kicsit OFF de muszáj megjegyeznem hogy akaratlanul is Accelerator ereje jut róla eszembe a To Aru Majutsu no Indexből, őt pedig nem véletlenül tartották/tartják a legerősebbnek.. és mellesleg nem véletlen az egyik all-time kedvencem
)
Szerk: Az illúziókeltő képességét meg kihagytam... o.O Valószínűleg olyankor a védelmi mező szintén nem működik, így kissé "kétélű penge", de ennek ellenéri is hatalmas potenciállal bír (szintén kis OFF: aki nézi Bleachet az biztos el tudja képzelni a határtalan lehetőségeket...
)