ÉN még nem láttam a Pi-t, de leszedtem s majd megnézem.
Viszont ajánlanék egy filmet. A címe
The Help!Még korábban a nővéremmel azért kerestünk rá mert szerepel benne
Allison Janney, aki C.J. Cregg-et játssza a
The West Wing-ben ami egy nagyon jó sorozat, főleg az első 4 évad.
Kathryn Stockett 2009-ben megjelent regénye alapján csinálták meg a filmet. Amerika Egyesült Államokban vagyunk, 1960-as évek elején játszódik, a déli Jackson (Mississippi)-ben.
Ebben az időszakban, az amerikaiknál, főleg délen a feketék voltak a cselédek, a dadák stb. Sőt, ha lázadoztak, vagy bizonyos (hülye) szabályokat nem tartottak be akkor jött a KKK.
Ebben az időszakban a nők álma az volt, hogy férjhez menjenek, aki persze jól eltartja őket, majd szüljenek és tea partykat tartsanak. Az egyik főhősük
Eugenia "Skeeter" Phela (Emma Stone) az a nő volt aki nem csak, hogy egyetemet végzett, de dolgozni is szeretne, karriert befutni, az meg, hogy nincs vőlegénye, férje nem olyan fontos számára jelenleg.
Mikor haza megy az egyetem után, persze ugyan úgy barátkozik a fehér barátnőivel, akiknek nem, hogy férjük van, de már gyerekük is.
Skeeter rádöbben, hogy barátnői egészen másképp kezelik a cselédeket, mint a fehéreket. Ekkor elhatározza, hogy könyvet ír arról, mit jelent színes bőrű cselédnek lenni Mississippi államban. Skeeter nehezen jut el addig, hogy kommunikálni tudjon a cselédekkel, és elnyerje bizalmukat, de van egy valaki, a másik főszereplőnk
Aibileen Clark (Viola Davis) aki egy fekete cseléd, elkezd neki sztorikat mesélni. Majd barátnője
Minny Jackson is társul, végül elég sokan...
Nagyon aranyos film. Eszméletlenül jól bemutatja mi is volt akkor. A színészek remekül játsszák a szerepüket, elhiszel mindent és én ezt szeretem. Igazából ez egy dráma, de érdemes megnézni, nem olyan nagy dráma.
Barátnőm olyan, hogy hiába kezdünk el egy filmet (látta, vagy nem látta), ha álmos, elalszik rajta. Mindegy milyen pózba vagyunk.
Viszont beraktam neki ezt a filmet és angolul néztük, magyar felirattal, nem aludt el, amin nem csak én, de ő is csodálkozott. Nagyon élvezte, és utána mindenkinek híresztelte, hogy nézzék meg. Igaz, az ő film ízlése, nem az igazi, vagy az enyémtől eltért, de bármit mutatok neki oda van érte legtöbbször.
![Nevet](https://naruto-kun.hu/forum_archivum/Smileys/default/grin.gif)