Syzygy elterelte a figyelmet a Doctor Who topicról. Ezt a hibát állítom most helyre ezzel a hsz-el.
Öcsém, kapásból három olyan Sci-fit tudok mondani, ami oda-visszaveri a Doctor Who-t.
1.Star Wars (ez magától értetődő, hogy miért és egyik személyes kedvencem és egyik kedvenc triológiám - igen triológia, számomra csak a 4,5,6 volt überkirály, az első három kicsit már gyengébb volt, de az is odacsapott helyenként azért).
2.Star Trek (bár én ebből pár részt néztem meg, annyira nem tetszett, mert olyan űrbéli barátok közt feelingje van, de el kell ismerni, hogy világszerte ismert és elismert sorozat és nagy fanjai vannak a sorozatnak).
3.Star Gate (ebből már jó pár évadot megnéztem, érdekes volt a sztori, nekem ez jobban tetszett, mint a Star Trek és szerintem ebbe a csaták is jobbak, akció dúsabb, látványra is jobb és ezek a katonai cuccok, a fegyverek nagyon bejöttek ebben a sorozatban).
Egy nagyon régi idézet Samdavtól.
A Star Trekből soha egy részt sem láttam, úgyhogy arról nem tudok beszélni, de a Star Wars szerintem meg sem közelíti a Doctor Who világát. Érzem ahogy a rajongók, most fenik rám a lézerkardjaikat, mert ez egyes körökben istenkáromlásnak számít, de szerintem a Star Warsok olyan egyszer nézhetős dolgok. Nem mondom, hogy rosszak voltak, de sosem értettem azt a nagy rajongást ami körül lengi. Szerintem csak azért híresebb A DW-nél, mert jobb a marketingje. Az unalmas karakterek a főszereplők, akik meg érdekesek lennének, Yoda, Obi Van, Darth Vader, Darth Sidious azoknak a hátteréről nincs szó és kevés szerepet kapnak. Persze megcsinálták az új Star Wars szériát, ami ezekről szól, de az a megvalósítás olyan lett, hogy bár meg se csinálták volna. Egyszóval nagyon menő dolog az erővel bánni, a fénykardok is nagyon menők és a csillagrombolók meg a halálcsillag is. De ennél többet nem igazán tud a dolog.
A csillagkaput még lehet bepróbálom egyszer. Kiskoromban amikor láttam nagyon untam, de lehet mai fejjel érdekesebb.
De a DW-t egyik sem veri. Rengeteg kultúrát teremtettek meg és azokat részletesen bemutatták. A Star Warsban össze-vissza mászkálnak idegen lények, akik senkit sem érdekelnek, mert nincs háttértörténetük. A DW ezzel szemben egy végtelenül gazdag világ. Képes összetettebben gondolkodni, nem csak úgy, hogy van a jó és van a rossz...
A Tardis adta lehetőségekről ugye nem is beszélve, bárhová el lehet jutni térben és időben, olykor még alternatív világokba is és mindegyik remekül ki van dolgozva. Amit még nagyon szeretek benne, hogy olyan fordulatok vannak benne, amitől leszáll az ember feje. Van, hogy akár csak korábbi évadokban esik szó valami elhanyagolható infóról és később összeáll és csak b...megolunk hangosan, hogy ilyet, hogy lehet kitalálni. A Star Warsban volt egy fordulat. Én vagyok az apád. Ok. Cool. Itt minden össze-vissza van gabalyodva és mégis el vannak varrva a szálak. Ezért szeretem annyira a DW-t. Szal ne Istenkáromoljunk már. Méghogy a DW-nél jobb cuccok ezek.