A Star Wars tényleg király. Emlékszem kiskoromban féltem megnézni, mert féltem Szipáktól (Darth Vader), de már nagy spanom az öreg! Kedvenc szereplőm amúgy az Uralkodó, neki vannak a legjobb beszólásai, pl a Jedi visszatérben imádtam azt a hangsúlyt, ahogy mondogatta Luke-nak, hogy "Jóóól vaaan! Jóóól vaaan!", az új trilógia utolsó részében meg amikor teljesen elborult a fonnyadt uborka feje és ordítozta Windu mesternek, hogy "Sohaaa! Sohaaa! Sohaaa! Ti tüntök el!". Na az valami fenomenális volt!... legalábbis nekem nagyon tetszett. Azt az ewok macis részt viszont soha a büdös életben nem fogom megbocsátani, mert az valami szánalomhalmaz. Már elnézést, de azok a plüssmacik hogy a fenébe tudták legyőzni a birodalmiak "válogatott katonáinak egész hadosztályát?" Érthetetlen.
Legemlékezetesebb Star Wars-os emlékem amúgy az, mikor a 2. részt néztem moziban. Tudniillik nekem van egy olyan rossz szokásom, hogy ha moziban nézek egy filmet és valami megható, szomorú jelenet következik én mindig elnevetem magam, mert valami bődületes baromság jut az eszembe. Most is így volt: Anakin anyukája a halálán volt, könnyek, sírás, megható volt az egész, erre nekem valahogy beugrott a Horrorra Akadva 1-ből az a részlet, mikor a néger csaj ül a moziban és kamerával felveszi a filmet és elnevettem magam... a többiek elég furán néztek.
De nem csak a SW2-nél fordult már ez elő... haverom mesélte, hogy mikor ő nézte a SW3-at moziban és ahhoz a jelenethez értek, mikor a megsötétült Anakin visszatér a Jedi iskolába, egy kisgyerek odafut hozzá, megkérdezi mit tegyenek és csak annyit lehet látni, hogy Anakin lézerkardja megvillan, egy csaj jó hangosan, indulatosan felordított, hogy "A ku**a anyádat!" és az egész mozi elkezdett röhögni. 8) Én is szívesen megnéztem volna.
Amúgy pont most volt a Mirigy Csillagok Háborognak paródiája... szerintem nem volt olyan rossz, mint ahogy azt várni lehetett, volt benne néhány jó, illetve kifejezetten jó ötlet!
Jómagam egyébként azt nem értem anno ki volt az az elmebeteg állat, aki kitalálta, hogy a Star Trek és a Star Wars ősellenségek és hogy egyik tábor szimpatizánsainak utálnia kell a másik tábor fanatikusait. Ez is hülyeség! Jómagam egyébként nem rég kezdtem el nézni a Star Trek Voyager-t a Viasat 3-on és nagyon tetszik. Azt el kell ismerni: a ST univerzuma tényleg változatosabb, hiszen jobban ki tudják dolgozni a fajokat, míg azok a SW-ben csak háttérként funkcionálnak, nem hallottam volna róla, hogy bármelyik nagyhatalom történelme, társadalma, vallása bővebben ki lett volna fejtve, több oldalon át részletezve. Ráadásul az a Borg faj szerintem valami akkora ötlet, hogy... nem tudok hasonlatot mondani! Nagyon jó és kész! Persze a SW-t is szeressük. (Legjobb a Babylon 5!
)